Bulgarian Audiophile Society
Добре дошъл, непознат! Можеш да се регистрираш безплатно тук!
Имай предвид, че този форум не е за начинаещи!

Навигация
·Начало
·Форуми
·Публикувай статия
·Моят акаунт
·Upload
·Download
·Архив
·Връзки
·Класация
·Теми
·Gallery Галерия
·Нова Галерия
·Конвертор на кирилица

Реклама

Онлайн магазин

Галерия
·Галерия
·Енциклопедия
·Пропаганда

Реклама от Google

Login
Псевдоним

Парола

Не сте се регистрирали?
Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име

Forums

Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 продавам CD Philips CDC 745 за 40 лева
 Philips CD960
 Продавам две 6" ви басчета
 Продавам дек Technics RS-BX404
 Продавам тунер Technics ST-G460
 Как го прави Олег Рулит
 Продавам транзисторен ресивър JVC за 140 лева
 Купувам лампомер TESLA BM215A
 Продавам усилвател със субуфер 8" Megavox
 Пусни своя глас!Бъди пич!Бъди Българин!
 разпродажба 12",15",18" говорители
 Използване на 24 битов сигнал в SpectraLab
 Търся Fostex fe 126
 Китосване или рязане ?
 МОЯТ ПОСЛЕДЕН ЛАМПОВ УСИЛВАТЕЛ
 Продавам активен суб Harman/Kardon с дефект
 Пустите му АМЕРИКАНЦИ
 Подкрепете и този форум...

bgaudio.org Forums

www.bgaudio.org :: Преглед на тема - Транзисторен амп
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   Потребителски групиПотребителски групи   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Транзисторен амп
Иди на страница 1, 2  Следваща

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> ПОКУПКИ
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ican4eto
има известен опит
има известен опит

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Фев 09, 2006 9:55 am    Заглавие: Транзисторен амп Отговорете с цитат

Наскоро напарвих едно "откритие на топлата вода", взех един интегрален Техникс и едно транзисторно Сони (по-точно мини уредбичка не повече от 15-20 Вата) и забелязах следните неща:

/Означавам Т=Техникс и С=сони/

при Т се усеща напрежение в колоните и те кара да пипаш настройките, за да постигнеш що годе звук(не музика, а звукWink, а за високите да не говорим, как ги маже, докато С има един 3-лентов еквалайзер, който съм прескочил и в крайна сметка подавам сигнал директно към усилвателя и свири 18 пъти по ясно, не маже високите, без допълнителна настройка и е достатъчно плътен баса, което при Т не можеш да го постигнеш ако си без настройка (не че с настройките се получава нещо дори и донякъде толкова плътно), е вече идва един проблем, че малко като го натовариш и при по-големи пикове става нестабилен, но това идва от там, че захранването е малко кофти, а и като цяло не е кой знае какво!

Та идеята ми е следната, от къде, на каква цена и евентуално някой може ли да изработи или даде схема на някакъв по-качествен транзисторен амп!
Благодаря на всеки отзовал се!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
N.Jordanov
има опит
има опит

МнениеПуснато на: Чет Фев 09, 2006 10:19 am    Заглавие: Отговорете с цитат

http://www.bgaudio.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=564

Sidesk - Multimedia software

http://www.sidesk.org
Върнете се в началото
Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Чет Фев 09, 2006 10:37 am    Заглавие: Отговорете с цитат

DOGC и ще правиш нещо такова, но с по-голям контраст за С и DoGC Smile

А чудно ми е тези сравнения на какви колони бяха Cool
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя AIM Адрес Yahoo Messenger MSN Messenger
ican4eto
има известен опит
има известен опит

МнениеПуснато на: Чет Фев 09, 2006 10:58 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Е как какви DIY естествено Laughing на ТВМ 226-07 в затворен за среди W 130 S Visaton и за високи SC 5 пак на Visaton
Върнете се в началото
Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Чет Фев 09, 2006 11:30 am    Заглавие: Захранване Отговорете с цитат

С не добро захранване и най-качествения амп. ще звучи лошо и обратното - и елементарен усилвател с качествено захранване може да ви учуди. Всъщност това вече сте открили. Схемата която търсите е същата като тази която имате, но с други елементи. За масовия потребител, с цел поевтиняване, се правят много компромиси.
Как с малко пари да направя от Трабанта - Мерцедес?- Никак, но с мерак може да стане по-интересен.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ican4eto
има известен опит
има известен опит

МнениеПуснато на: Чет Фев 09, 2006 11:44 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Добре, гледам отдавна една схема от "Млад Конструктор" на QUAD 405 та въпроса ми е, става ли за нещо, мисля да сложа транзисторите на един голям радиатор 200х100х5мм, а малкия-отделен на 50х70х5 + оребряне в единия край. Добавям един линк, ако може да си дадете мнението, ще съм благодарен http://mladkonstruktor.bg/Amp.htm
Върнете се в началото
N.Jordanov
има опит
има опит

МнениеПуснато на: Чет Фев 09, 2006 11:51 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Прочети за DoGC.
Аз преди бях с Quad 405, но след като чух DoGC не се поколебах и си смених усилвателя.

А и 405 не е единствения "паднал" под звуците на DoGC-то.

Sidesk - Multimedia software

http://www.sidesk.org
Върнете се в началото
Nikolay Savov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Чет Фев 09, 2006 12:23 pm    Заглавие: Re: Транзисторен амп Отговорете с цитат

Ако си решил да се осъвършенстваш ,пробвай да смениш захранването на интегралният усилвател Т Wink
После като се поуправи малко, ще лъснат и другите недостатъци ,които ще се радвам да забележиш и да споделиш пак с нас!
Така ще имаш възможноста на практика да се запознаеш благодарение на слухът си , и на практически упражнения.

След време , надявам се да познаваш всичките недостатъци и преимущества на отделните решения ,за да може да оцениш Лампите Smile и като някой ти каже "слушам на лампи" ,да не си мислиш че слуша шума от крушката качил се на тъборетка Rolling Eyes Laughing
Неподценявам знанието ти ,а поущрявам упознаването!

Дерзай!

Пожелавам ти да намериш своят звук и независимо от мненията на всички да имаш свое обективно мнение ,повлияно обаче от личен опит ,много слушане на музика и премахване на вакума в главата ти.. ,защото той трябва да бъде затворен там ,където може и да свети ,да свири и да предава любовта си.... ,а за сега ние хората ,не се справяме със тази задача ,но пък сме измислили лампите Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ican4eto
има известен опит
има известен опит

МнениеПуснато на: Чет Фев 09, 2006 2:11 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

temp, интересува ме следното защо да сменям захранването на Т?!? Подава си достатъчно точец, към С не подава достатъчо, но ако поясниш, може и да ми се изясни, а относно лампите, не съм слушал досега, но имам голямо желание да го направя, а ако може и да ми дадете някаква образна схема за малко моно блокче лампово, просто за проба, с лесно откриваеми елементи и да не е кой знае колко фрапираща цената! Благодаря!
Върнете се в началото
ican4eto
има известен опит
има известен опит

МнениеПуснато на: Чет Фев 09, 2006 2:13 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

sidesk написа:
Прочети за DoGC.
Аз преди бях с Quad 405, но след като чух DoGC не се поколебах и си смених усилвателя.

А и 405 не е единствения "паднал" под звуците на DoGC-то.

Добре, четох за DoGC, бях открил някъде една схема, но сега като потърсих не я открих! От къде мога да се сдобия с готов амп или със схема за да си направя и да прослушам?!?
Върнете се в началото
Removed

МнениеПуснато на: Чет Фев 09, 2006 2:15 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Виж темата за Синьото хапче (Blue pill) в Tubes DIY!
Wink
Върнете се в началото
Dimitar Chakarov
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит

МнениеПуснато на: Чет Фев 09, 2006 3:25 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако не си хващал поялник,започни с нещо по-просто за което имаш истински мерак,за да успееш да го завършиш скоро.По-лесно е да си вземеш КИТ с подробни инструкции.Ако ти не знаеш какво искаш,ние
ли ще знаем.
Върнете се в началото
ican4eto
има известен опит
има известен опит

МнениеПуснато на: Чет Фев 09, 2006 5:57 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ampl написа:
Ако не си хващал поялник,започни с нещо по-просто за което имаш истински мерак,за да успееш да го завършиш скоро.По-лесно е да си вземеш КИТ с подробни инструкции.Ако ти не знаеш какво искаш,ние
ли ще знаем.

Хващал съм, даже всеки ден го държа по няколко часа въпросния поялник! Но все пак благодаря за съвета, а относно китовете, съм сглобявал доста от тези интегралните, а някакви други да предложиш/ите?!?
Върнете се в началото
Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит

МнениеПуснато на: Чет Фев 09, 2006 8:22 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ican4eto написа:
ampl написа:
ли ще знаем.

Хващал съм, даже всеки ден го държа по няколко часа въпросния поялник! Но все пак благодаря за съвета, а относно китовете, съм сглобявал доста от тези интегралните, а някакви други да предложиш/ите?!?

Ако си платиш колкото трябва където трябва взимаш и КИТ за Blue Pill Cool
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя AIM Адрес Yahoo Messenger MSN Messenger
Dimitar Chakarov
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит

МнениеПуснато на: Чет Фев 09, 2006 8:46 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Кит на Синьото хапче е отличен избор.Но все пак ,ако си правил досега интегрални китове може и да не го зглобиш кадърно.Обаче трябва да имаш наум колко са ти чувствителни колоните,защото Хапчето е 1ват.Хапчето разкрива скритите си възможности с Етерите.
Но аз съм за смелите.Ако скочиш на Хапчето ,за кратко време ще нау-чиш много и за уредбите и за музиката.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> ПОКУПКИ Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети