Не сте се регистрирали? Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
Пуснато на: Чет Фев 09, 2006 9:55 am Заглавие: Транзисторен амп
Наскоро напарвих едно "откритие на топлата вода", взех един интегрален Техникс и едно транзисторно Сони (по-точно мини уредбичка не повече от 15-20 Вата) и забелязах следните неща:
/Означавам Т=Техникс и С=сони/
при Т се усеща напрежение в колоните и те кара да пипаш настройките, за да постигнеш що годе звук(не музика, а звук, а за високите да не говорим, как ги маже, докато С има един 3-лентов еквалайзер, който съм прескочил и в крайна сметка подавам сигнал директно към усилвателя и свири 18 пъти по ясно, не маже високите, без допълнителна настройка и е достатъчно плътен баса, което при Т не можеш да го постигнеш ако си без настройка (не че с настройките се получава нещо дори и донякъде толкова плътно), е вече идва един проблем, че малко като го натовариш и при по-големи пикове става нестабилен, но това идва от там, че захранването е малко кофти, а и като цяло не е кой знае какво!
Та идеята ми е следната, от къде, на каква цена и евентуално някой може ли да изработи или даде схема на някакъв по-качествен транзисторен амп!
Благодаря на всеки отзовал се!
Пуснато на: Чет Фев 09, 2006 11:30 am Заглавие: Захранване
С не добро захранване и най-качествения амп. ще звучи лошо и обратното - и елементарен усилвател с качествено захранване може да ви учуди. Всъщност това вече сте открили. Схемата която търсите е същата като тази която имате, но с други елементи. За масовия потребител, с цел поевтиняване, се правят много компромиси.
Как с малко пари да направя от Трабанта - Мерцедес?- Никак, но с мерак може да стане по-интересен.
Пуснато на: Чет Фев 09, 2006 11:44 am Заглавие:
Добре, гледам отдавна една схема от "Млад Конструктор" на QUAD 405 та въпроса ми е, става ли за нещо, мисля да сложа транзисторите на един голям радиатор 200х100х5мм, а малкия-отделен на 50х70х5 + оребряне в единия край. Добавям един линк, ако може да си дадете мнението, ще съм благодарен http://mladkonstruktor.bg/Amp.htm
Ако си решил да се осъвършенстваш ,пробвай да смениш захранването на интегралният усилвател Т
После като се поуправи малко, ще лъснат и другите недостатъци ,които ще се радвам да забележиш и да споделиш пак с нас!
Така ще имаш възможноста на практика да се запознаеш благодарение на слухът си , и на практически упражнения.
След време , надявам се да познаваш всичките недостатъци и преимущества на отделните решения ,за да може да оцениш Лампите и като някой ти каже "слушам на лампи" ,да не си мислиш че слуша шума от крушката качил се на тъборетка
Неподценявам знанието ти ,а поущрявам упознаването!
Дерзай!
Пожелавам ти да намериш своят звук и независимо от мненията на всички да имаш свое обективно мнение ,повлияно обаче от личен опит ,много слушане на музика и премахване на вакума в главата ти.. ,защото той трябва да бъде затворен там ,където може и да свети ,да свири и да предава любовта си.... ,а за сега ние хората ,не се справяме със тази задача ,но пък сме измислили лампите
Пуснато на: Чет Фев 09, 2006 2:11 pm Заглавие:
temp, интересува ме следното защо да сменям захранването на Т?!? Подава си достатъчно точец, към С не подава достатъчо, но ако поясниш, може и да ми се изясни, а относно лампите, не съм слушал досега, но имам голямо желание да го направя, а ако може и да ми дадете някаква образна схема за малко моно блокче лампово, просто за проба, с лесно откриваеми елементи и да не е кой знае колко фрапираща цената! Благодаря!
Пуснато на: Чет Фев 09, 2006 2:13 pm Заглавие:
sidesk написа:
Прочети за DoGC.
Аз преди бях с Quad 405, но след като чух DoGC не се поколебах и си смених усилвателя.
А и 405 не е единствения "паднал" под звуците на DoGC-то.
Добре, четох за DoGC, бях открил някъде една схема, но сега като потърсих не я открих! От къде мога да се сдобия с готов амп или със схема за да си направя и да прослушам?!?
Пуснато на: Чет Фев 09, 2006 3:25 pm Заглавие:
Ако не си хващал поялник,започни с нещо по-просто за което имаш истински мерак,за да успееш да го завършиш скоро.По-лесно е да си вземеш КИТ с подробни инструкции.Ако ти не знаеш какво искаш,ние
ли ще знаем.
Пуснато на: Чет Фев 09, 2006 5:57 pm Заглавие:
ampl написа:
Ако не си хващал поялник,започни с нещо по-просто за което имаш истински мерак,за да успееш да го завършиш скоро.По-лесно е да си вземеш КИТ с подробни инструкции.Ако ти не знаеш какво искаш,ние
ли ще знаем.
Хващал съм, даже всеки ден го държа по няколко часа въпросния поялник! Но все пак благодаря за съвета, а относно китовете, съм сглобявал доста от тези интегралните, а някакви други да предложиш/ите?!?
Пуснато на: Чет Фев 09, 2006 8:22 pm Заглавие:
ican4eto написа:
ampl написа:
ли ще знаем.
Хващал съм, даже всеки ден го държа по няколко часа въпросния поялник! Но все пак благодаря за съвета, а относно китовете, съм сглобявал доста от тези интегралните, а някакви други да предложиш/ите?!?
Ако си платиш колкото трябва където трябва взимаш и КИТ за Blue Pill
Пуснато на: Чет Фев 09, 2006 8:46 pm Заглавие:
Кит на Синьото хапче е отличен избор.Но все пак ,ако си правил досега интегрални китове може и да не го зглобиш кадърно.Обаче трябва да имаш наум колко са ти чувствителни колоните,защото Хапчето е 1ват.Хапчето разкрива скритите си възможности с Етерите.
Но аз съм за смелите.Ако скочиш на Хапчето ,за кратко време ще нау-чиш много и за уредбите и за музиката.
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница 1, 2Следваща
Страница 1 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети