Не сте се регистрирали? Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
Пуснато на: Нед Окт 16, 2005 9:08 pm Заглавие:
Значи първо уточни какъв тип слушалки предпочиташ, защото си дал списък с отворени и затворени като конструкция. Принципно отворените са най-добрият избор, защото имат най-малко оцветяване на звука. Минусът на отворените слушалки е, че изискват тих бекграунд за употреба. Затворените слушалки просто не стават за сериозна аудиофилска употреба - те са с много нереалистичен и нелинеен звук, никакъв контрол върху басите и тенденция към сериозни акустични напрежения на тъпанчетата. Единствените затворени, които аз харесвам, са Sony R10 King, но те струват $3000 Ако ще се правиш на DJ - това е друга работа...
От списъка който си дал "най-добрите" са HD515. Аз лично мисля че освен удобния за носене и за гледане дизайн те не са нищо особено като драйвери и звук.
Моят избор за категорията около $100-200 са Alessandro MS-1, които могат да се купят онлайн от www.alessandro-products.com и Sennheiser HD580, които (за съжаление) ги спряха от производство преди години, но все още могат да се намерят втора употреба.
Пуснато на: Нед Окт 16, 2005 9:15 pm Заглавие:
Слушам на компютъра sennheiser HD280 Pro 13 (високоомния вариянт). Според мен от изброените модели това е най-доброто и като звучене определено съм много доволен от тях. Слушам ги през behringer смесител, като предусливател.
Слушалките са много удобно измислени - как се сгъват и т.н. но съм изкличетелно възмутен, че пластмасата която е на основната носеща конструкция почна да се напуква, все едно е остарялa - като съответно в момента е увитa с изолирбанд
Тези слушалки са избирани при прослушване на аналогичните модели от AKG, Beyerdynamic и Fostex. Определено слушалките са страхотни за мониторинг (за dj, анализ на звук и т.н.)
Пък също така за слушане по улицата горещо препоръчвам Koss Porta Pro.
Пуснато на: Пон Окт 17, 2005 8:29 pm Заглавие:
лично аз предпочитам моделите на АКГ - за цената си от 50-60лв всичките стават - моделите К 55 и 66 са ОК, но подчертавам - за домашна употреба! за DJ работата ми предпочитам Техникс, защото им се "чупи" рамото, но те са от сорта на 12-150лв! от скоро в БГ навлиза и фирмата СаундКинг, не съм пробвал моделите им но цените са максимум 50лв, а предлагат доста модели!
Какво ще кажете за Thompson HED750. Неодимови магнити, 50мм мембрани, затворени, 32 ома, чувствителност 105дВ, изходна мощност 1.5Вата, 3 метра кабел, 250 грама, 1 година гаранция. Ще ги ползвам за домашна употреба, нямам DJ-ски наклонности. Цена около 70лв.
ще ме извините за невежеството но имам мп3 плеър и смених 3-4 модела слушалки тип тапи и съм силно разочарован. Баса го няма . Има ли малки слушалки тип тапи които да имат подчертан бас . И макс 100 лв да са.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети