Bulgarian Audiophile Society
Добре дошъл, непознат! Можеш да се регистрираш безплатно тук!
Имай предвид, че този форум не е за начинаещи!

Навигация
·Начало
·Форуми
·Публикувай статия
·Моят акаунт
·Upload
·Download
·Архив
·Връзки
·Класация
·Теми
·Gallery Галерия
·Нова Галерия
·Конвертор на кирилица

Реклама

Онлайн магазин

Галерия
·Галерия
·Енциклопедия
·Пропаганда

Реклама от Google

Login
Псевдоним

Парола

Не сте се регистрирали?
Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име

Forums

Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 продавам CD Philips CDC 745 за 40 лева
 Philips CD960
 Продавам две 6" ви басчета
 Продавам дек Technics RS-BX404
 Продавам тунер Technics ST-G460
 Как го прави Олег Рулит
 Продавам транзисторен ресивър JVC за 140 лева
 Купувам лампомер TESLA BM215A
 Продавам усилвател със субуфер 8" Megavox
 Пусни своя глас!Бъди пич!Бъди Българин!
 разпродажба 12",15",18" говорители
 Използване на 24 битов сигнал в SpectraLab
 Търся Fostex fe 126
 Китосване или рязане ?
 МОЯТ ПОСЛЕДЕН ЛАМПОВ УСИЛВАТЕЛ
 Продавам активен суб Harman/Kardon с дефект
 Пустите му АМЕРИКАНЦИ
 Подкрепете и този форум...

bgaudio.org Forums

www.bgaudio.org :: Преглед на тема - Слушалки, какви ?
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   Потребителски групиПотребителски групи   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Слушалки, какви ?

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Аз
Гост

МнениеПуснато на: Нед Окт 16, 2005 8:02 pm    Заглавие: Слушалки, какви ? Отговорете с цитат

Здравейте,
искам да си закупя HI-FI слушалки, имате ли някакви впечатления от следните модели над които съм се спрял :

Sennheiser HD280 pro
Sennheiser HD200
Sennheiser HD270
Sennheiser HD515
Sennheiser HD500
AKG K66

Кой е най-добрия модел, вие кой бихте закупили?

Йоан 3:16
Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот:

Върнете се в началото
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: SF

МнениеПуснато на: Нед Окт 16, 2005 9:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Значи първо уточни какъв тип слушалки предпочиташ, защото си дал списък с отворени и затворени като конструкция. Принципно отворените са най-добрият избор, защото имат най-малко оцветяване на звука. Минусът на отворените слушалки е, че изискват тих бекграунд за употреба. Затворените слушалки просто не стават за сериозна аудиофилска употреба - те са с много нереалистичен и нелинеен звук, никакъв контрол върху басите и тенденция към сериозни акустични напрежения на тъпанчетата. Единствените затворени, които аз харесвам, са Sony R10 King, но те струват $3000 Smile Ако ще се правиш на DJ - това е друга работа...

От списъка който си дал "най-добрите" са HD515. Аз лично мисля че освен удобния за носене и за гледане дизайн те не са нищо особено като драйвери и звук.

Моят избор за категорията около $100-200 са Alessandro MS-1, които могат да се купят онлайн от www.alessandro-products.com и Sennheiser HD580, които (за съжаление) ги спряха от производство преди години, но все още могат да се намерят втора употреба.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
boris_valkov
има известен опит
има известен опит

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Нед Окт 16, 2005 9:15 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Слушам на компютъра sennheiser HD280 Pro 13 (високоомния вариянт). Според мен от изброените модели това е най-доброто и като звучене определено съм много доволен от тях. Слушам ги през behringer смесител, като предусливател.

Слушалките са много удобно измислени - как се сгъват и т.н. но съм изкличетелно възмутен, че пластмасата която е на основната носеща конструкция почна да се напуква, все едно е остарялa - като съответно в момента е увитa с изолирбанд Smile

Тези слушалки са избирани при прослушване на аналогичните модели от AKG, Beyerdynamic и Fostex. Определено слушалките са страхотни за мониторинг (за dj, анализ на звук и т.н.)

Пък също така за слушане по улицата горещо препоръчвам Koss Porta Pro.

Very Happy

п.п. На този сайт има подробна информация за различните слушалки:
http://stereophones.ru/search.php?id=394
http://headphone.com
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
syn4o
чете

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Окт 17, 2005 8:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

лично аз предпочитам моделите на АКГ - за цената си от 50-60лв всичките стават - моделите К 55 и 66 са ОК, но подчертавам - за домашна употреба! за DJ работата ми предпочитам Техникс, защото им се "чупи" рамото, но те са от сорта на 12-150лв! от скоро в БГ навлиза и фирмата СаундКинг, не съм пробвал моделите им но цените са максимум 50лв, а предлагат доста модели! Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ant9
чете

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Пон Окт 17, 2005 9:22 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Какво ще кажете за Thompson HED750. Неодимови магнити, 50мм мембрани, затворени, 32 ома, чувствителност 105дВ, изходна мощност 1.5Вата, 3 метра кабел, 250 грама, 1 година гаранция. Ще ги ползвам за домашна употреба, нямам DJ-ски наклонности. Цена около 70лв.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: SF

МнениеПуснато на: Вто Окт 18, 2005 9:16 am    Заглавие: Отговорете с цитат

thomson е фирма, която прави фритюрници и прахосмукачки и няма никакво име в производството на слушалки, сам помисли дали стават Wink

по-добре си вземи някой нисък модел на Sennheiser или AKG за тези пари
Върнете се в началото
osho
чете

МнениеПуснато на: Пон Ное 14, 2005 1:55 am    Заглавие: z Отговорете с цитат

ще ме извините за невежеството но имам мп3 плеър и смених 3-4 модела слушалки тип тапи и съм силно разочарован. Баса го няма . Има ли малки слушалки тип тапи които да имат подчертан бас . И макс 100 лв да са.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Ное 14, 2005 2:33 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ей тия:
http://www.sony.bg/view/ShowProduct.action?product=MDR-E931LP%2FS&site=odw_bg_BG&pageType=Overview&category=HEA+Walkman
16 ома,открит тип, с неодимов магнит са, за тапи в тоя ценови клас нема какво да им се опре.

Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети