| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
boylera чете и пита

|
Пуснато на: Сря Фев 22, 2006 8:51 am Заглавие: Kубе Soldano 100W |
|
|
| Намерих си схема на това кубе ето я http://www.blueguitar.org/schems.htm#Soldano slo100.zip.Oбаче на схемата не е означено колко е съпротижлението на едната половина на първичната намотка.Интересува ме колко навивки има едната половина от първичната, вторичната, как да го секционирам и какво е сечението на сърцевината.Другоро което ме интересува е тока на покой на крайните лампи и могат ли оптроните VTL5C1 да бъдат заменени с някакви по достъпни. Благодаря ви предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Goro BG Audio Team™

|
Пуснато на: Сря Фев 22, 2006 11:36 am Заглавие: Re: Kубе Soldano 100W |
|
|
| boylera написа: | | Намерих си схема на това кубе ето я http://www.blueguitar.org/schems.htm#Soldano slo100.zip.Oбаче на схемата не е означено колко е съпротижлението на едната половина на първичната намотка.Интересува ме колко навивки има едната половина от първичната, вторичната, как да го секционирам и какво е сечението на сърцевината.Другоро което ме интересува е тока на покой на крайните лампи и могат ли оптроните VTL5C1 да бъдат заменени с някакви по достъпни. Благодаря ви предварително. |
Това е последния въпрос, който трябва да задавате. По-добре се ориентирайте към нещо по-достъпно. |
|
|
 |
boylera чете и пита

|
Пуснато на: Сря Фев 22, 2006 3:17 pm Заглавие: |
|
|
| Аз елементите ги имам включително и лампите интересува ме най-вече изходния трансформатор и режима |
|
|
 |
Goro BG Audio Team™

|
Пуснато на: Сря Фев 22, 2006 3:30 pm Заглавие: Трансформатор |
|
|
| Потърсете си от Лундал, а режима не е проблем. Конструирането на изходен трансформатор (истински) е много сериозна работа и е по-сложно от оразмеряване и налепване на схемата. Но за тази мощност трудно ще намерите трансформатор. Необходим ви е поне 700 ватов типоразмер. Технологичните тънкости при навиването на трансформатора няма от къде да ги прочетете. В някои руски сайтове може да намерите нещо, но не достатъчно. Това имам в предвид като ви съветвам да започнете с нещо по-достъпно. |
|
|
 |
boylera чете и пита

|
Пуснато на: Сря Фев 22, 2006 3:41 pm Заглавие: |
|
|
| Аз вече съм навивал изходен трансформатор обаче не за такива лампи. Ако някой ми каже какво е товарното съпротивление за едната половина от първичната намотка или тока на покой не е проблем да си конструирам сам трафа при положение, че разполагам с умения и средства да го направя. |
|
|
 |
Goro BG Audio Team™

|
Пуснато на: Сря Фев 22, 2006 6:37 pm Заглавие: усилвател |
|
|
| Raa = 4 kohm ; Ia < 20 mA (т.е. почти запушени лампи) |
|
|
 |
boylera чете и пита

|
Пуснато на: Сря Фев 22, 2006 6:40 pm Заглавие: |
|
|
| Това е за едната половина при 100 вата с четири лампи ел34? |
|
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Сря Фев 22, 2006 9:01 pm Заглавие: |
|
|
Имаше навремето едни лампови блокове с които захранваха **радиоточките**.Бяха с 4-ри 6п3с-ев ,и огромен захранващт траф.Ако потърсиш в селските пощи може да ти излезе късмета Режима в тези стъпала е близък до твоя .Приятели музиканти ги правеха с еl34  |
|
|
 |
boylera чете и пита

|
Пуснато на: Сря Фев 22, 2006 9:17 pm Заглавие: |
|
|
точно на шаси от такава уредба го направих обаче изходния траф не става 
Последната промяна е направена от boylera на Чет Фев 23, 2006 9:50 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
|
 |
Goro BG Audio Team™

|
Пуснато на: Чет Фев 23, 2006 8:20 am Заглавие: Траф |
|
|
| Raa е анод - анод. |
|
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Чет Фев 23, 2006 10:03 pm Заглавие: |
|
|
Вторичната ще я кофигурираш от последователна /110в/ в паралелна,абе правил съм го но преди години,даже два месеца слушах такъв на 8омов говорител с оригиналните лампи  |
|
|
 |
Satan има известен опит

|
Пуснато на: Пет Фев 24, 2006 12:24 am Заглавие: |
|
|
| Хей в крайна сметка това е китарен усилвател не му трябва кой знае каква линейност, даже повечето звучат добре благодарение на, това че са не линейни както честотно така и амплитудно ... |
|
|
 |
boylera чете и пита

|
Пуснато на: Сря Мар 08, 2006 9:36 am Заглавие: |
|
|
| Satan написа: | | Хей в крайна сметка това е китарен усилвател не му трябва кой знае каква линейност, даже повечето звучат добре благодарение на, това че са не линейни както честотно така и амплитудно ... |
Нелинеен е само предусилвателя! А крайното стъпало е линейно Обаче няма значение аз се справих с този проблем  |
|
|
 |
|