| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Simonov BG Audio Team™

Регистриран на: Nov 27, 2004 Мнения: 1201 Местожителство: Пазарджик
|
Пуснато на: Чет Окт 20, 2005 6:06 pm Заглавие: |
|
|
| До колкото разбирам, проблема на тая схема е в захранващите блокове. Вероятно за направата им ще трябва да се ползват много скъпи филтриращи кондензатори, така ли е? За съжеление авторът не е оставил никакъв e-mail че да го питам какви е ползвал. Той споменава обаче, че качеството на усилвателя е силно зависимо от качеството на изходния трансформатор. В конкретния случай е използван ръчно навиван изходен трансформатор, вероятно защото никаде не успях да открия такъв, който да издържи 500mA. Някой срещал ли е готови такива? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ivan Rachev BG Audio Team™

|
Пуснато на: Пет Окт 21, 2005 10:12 am Заглавие: |
|
|
| Simonov написа: | | Той споменава обаче, че качеството на усилвателя е силно зависимо от качеството на изходния трансформатор. |
Това важи за всяко аудиоустройство в което има траф независимо захранващ или изходен  _________________ Etheraudio
BGaudio
Metropolisaudio
Министерство на Звука
.......срещу ми мишки църкат
като ме видят , познай къде си бъркат. |
|
|
 |
Goro BG Audio Team™

|
Пуснато на: Пет Окт 21, 2005 11:10 am Заглавие: 6С33С |
|
|
| Само тази лампа допуска 500 ма, но при 120 в. В този ниско волтов режим и при товар, коефициента на използване на захранващото напрежение е под 50%. Лампата ще криви над 8% и поради малкото преводно отношение на трансформатора ще има и малък DF<2.5. Нещо по-оптимално е 175в и 340 ма, макар че най-добре е 300в при 200 ма, но решетъчното напрежение вече става голямо и едната й половинка червенее повече. |
|
|
 |
Simonov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Пет Окт 21, 2005 1:12 pm Заглавие: |
|
|
В материала се споменава, че драйверното стъпало всъщност е универсално като споменава, че то може да се използва и с 300В.
Намерих изходни трансформатори:
dadasound 342EUR за двойка + 114EUR за доставка
Драснах няколко реда и на Lundahl и от там ми казаха че може да се използва LL1627 който при този ток ще разсейва около 9W топлина и е необходимо да се осигури добър въздушен поток, което за мене не е проблем. Проблема обаче е че е необходимо изходния трансформатор да работи на 10:1 а тоя може да се свърже като 8.5:1, което ще увеличи мощността, но ще доведе до чувствително увеличаване на нелинейните изкривявания! Цената му също е доста висока обаче - 148EUR
Очевидно този проект е доста скъп и макар и сравнително лесен за изграждане ще поеме прекалено много средства (което е най големия проблем ) Оства да се види как ще изглежда усилвателя ако за крайна лампа се ползва 300В |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Окт 21, 2005 1:19 pm Заглавие: |
|
|
| Simonov написа: | Цената му също е доста висока обаче - 148EUR
Очевидно този проект е доста скъп.... |
Приателю недей да объркваш подрастващите,за теб може да е но в действителност ТОВА НЕ Е ДОСТА СКЪП ПРОЕКТ
п.с. ако трябва да съм честен дори не е скъп _________________ Etheraudio
BGaudio
Metropolisaudio
Министерство на Звука
|
|
 |
Simonov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Пет Окт 21, 2005 1:38 pm Заглавие: |
|
|
| Цитат: | Приателю недей да объркваш подрастващите,за теб може да е но в действителност ТОВА НЕ Е ДОСТА СКЪП ПРОЕКТ
п.с. ако трябва да съм честен дори не е скъп |
Зависи от месечния доход  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Окт 21, 2005 2:41 pm Заглавие: |
|
|
| Simonov написа: | | Цитат: | Приателю недей да объркваш подрастващите,за теб може да е но в действителност ТОВА НЕ Е ДОСТА СКЪП ПРОЕКТ
п.с. ако трябва да съм честен дори не е скъп |
Зависи от месечния доход  |
това че месечният ти доход не ти стига не означава че този проект е скъп  _________________ Etheraudio
BGaudio
Metropolisaudio
Министерство на Звука
|
|
 |
kiki2002 BG Audio Team™

|
Пуснато на: Пет Окт 21, 2005 4:34 pm Заглавие: след 2 дни ще имате снимки на съпало |
|
|
след 2 дни ще имате снимки на съпало SE със тази лампа
схемата е различна и си свири страхотно . _________________ http://hometubeaudio.dir.bg/
хоби електроника и фотография |
|
|
 |
|