Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Removed
|
Пуснато на: Съб Яну 07, 2006 9:46 pm Заглавие: Високочестотно захранване за продухване на медни жици |
|
|
Бях чел в нета на няколко места , че може да се подобрят качествата на меден кабел за аудио ако се пусне известно време през него някакъв значителен ток на много висока честота.Някой там беше споменал за стъпало от компютърно захрахранване...
Някой да има идеи за проба?
Аз лично не разбирам много от Импулсни захранвания затова подхвърлям идеята на всички които си имат представа за какво става въпрос... |
|
Върнете се в началото |
|
|
Dman има сериозен опит
|
Пуснато на: Съб Яну 07, 2006 10:22 pm Заглавие: ... |
|
|
DIY от форума беше писал преди нещо за опити с печене на кабели.
Аз лично веднъж пробвах да пека, до един момент нещата наистина се подобриха, ама ги препекох и станаха по зле от колкото бяха.. |
|
Върнете се в началото |
|
|
DJ69 има известен опит
|
Пуснато на: Съб Яну 07, 2006 11:01 pm Заглавие: Re: Високочестотно захранване за продухване на медни жици |
|
|
ЗА разбирането... аз се занимажам с тях по неволя!щото ментажните имат славата да горят за няма и нищо.. но кажи каква е идеята точно до колкото разбирам от написаното не трябва да се пускат Кабелите на постояннен ток.. или греша! |
|
Върнете се в началото |
|
|
Removed
|
Пуснато на: Съб Яну 07, 2006 11:51 pm Заглавие: |
|
|
Идеята е през кабела да протекат няколко ампера ток на висока честота в продължение на няколко часа и така му се подобрява структурата(?)
може да се направи като се върже на 60Волтовата линия на захранавнето някакъв реостат или нещо такова,като между тях се слага кабела...
Така си го представям аз дали ще е така не знам... |
|
Върнете се в началото |
|
|
DJ69 има известен опит
|
Пуснато на: Съб Яну 07, 2006 11:55 pm Заглавие: |
|
|
BlackBLOOD написа: | Идеята е през кабела да протекат няколко ампера ток на висока честота в продължение на няколко часа и така му се подобрява структурата(?)
може да се направи като се върже на 60Волтовата линия на захранавнето някакъв реостат или нещо такова,като между тях се слага кабела...
Така си го представям аз дали ще е така не знам... |
Ама на какво Импулсно ? за ПЦ няма 60волтова линия... |
|
Върнете се в началото |
|
|
IvoNovakov BG Audio Team™
|
Пуснато на: Пон Яну 09, 2006 8:26 am Заглавие: |
|
|
Най- простият начин е да изведеш от едно компютърно захранване напрежение преди изправителя _________________ _____________________
aka Airman
世間は狭い! |
|
Върнете се в началото |
|
|
Goro BG Audio Team™
|
Пуснато на: Пон Яну 09, 2006 8:55 am Заглавие: кабели |
|
|
Nordost твърдят, че рекристализират структората на метала, като пускат мощни постоянно-токови импулси през кабела, намиращ се в силно постоянно магнитно поле. |
|
Върнете се в началото |
|
|
DIY има опит
|
Пуснато на: Пон Яну 09, 2006 11:14 am Заглавие: |
|
|
airman написа: | Най- простият начин е да изведеш от едно компютърно захранване напрежение преди изправителя |
Да, точно това бях пробвал. При интерконектори ефект има определено, лошото е че след около месец, два ефекта изчезва. При кабели за колони след 1 седмица "печене" ефект не забелязах
Явно Nordost правят нещата по друг начин, но не си признават как |
|
Върнете се в началото |
|
|
Ivan Rachev BG Audio Team™
|
Пуснато на: Пон Яну 09, 2006 11:16 am Заглавие: |
|
|
DIY написа: | При кабели за колони след 1 седмица "печене" ефект не забелязах
Явно Nordost правят нещата по друг начин, но не си признават как |
или просто системата ти е такава че изяжда разликите _________________ Etheraudio
BGaudio
Metropolisaudio
Министерство на Звука
.......срещу ми мишки църкат
като ме видят , познай къде си бъркат. |
|
Върнете се в началото |
|
|
StefanStefanov BG Audio Team™
|
Пуснато на: Чет Яну 11, 2007 7:16 pm Заглавие: |
|
|
Не е скин ефекта. Така се опитват да подобрят контактите между различните структури в проводника. Тоест токът да си "проправи път" между отделните кристали. |
|
Върнете се в началото |
|
|
|