| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Sylis трупа сериозен опит

Регистриран на: Jun 20, 2005 Мнения: 679 Местожителство: Лясковец (студент в София)
|
Пуснато на: Пон Фев 06, 2006 7:58 pm Заглавие: Nero 7 |
|
|
Търсачката ми случайно попаднах на версия на Неро...някой да има впечетления от нея.Доволен ли е от нея.Разликата между нея и Неро 6 версията...?Заслужава ли си сменя 6-цата с по новата версия
http://www.bgnova.org/search.php _________________
USB DAC PCM2706 + TDA1543
Red Pill
Full Range + 6 m Horn |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Rumen Suvandjiev BG Audio Team™

|
Пуснато на: Пон Фев 06, 2006 8:03 pm Заглавие: |
|
|
Аз вече я пробвах.
Осра ми Windows до степен час и половина да бърникам из registry, та да го оправя.
На всичкото отгоре се асоциира със всички познати му разширения, въпреки, че изрично му го забраних при инсталацията. За резултата можеш да се досетиш... |
|
|
 |
ogy чете и пита

|
Пуснато на: Пон Фев 06, 2006 8:05 pm Заглавие: |
|
|
| Гадна е, развали ми доста аудио дискове, сега си върнах шестицата. |
|
|
 |
Sylis трупа сериозен опит

Регистриран на: Jun 20, 2005 Мнения: 679 Местожителство: Лясковец (студент в София)
|
Пуснато на: Пон Фев 06, 2006 8:12 pm Заглавие: |
|
|
Оgy твоята 6-тица колко Мб е инсталационно...моята ми се струва че не е от най добрите версии малко мъничка ми се струва...  _________________
USB DAC PCM2706 + TDA1543
Red Pill
Full Range + 6 m Horn |
|
|
 |
wanderer чете

|
Пуснато на: Пон Фев 06, 2006 8:56 pm Заглавие: |
|
|
| 7-цата все още е доста бъгава, аз карам с 6 версия за записи на data CD, а за аудио дискове използвам http://www.burrrn.net/?page_id=4 справя се доста по добре от Нерото. |
|
|
 |
velinski BG Audio Team™

|
Пуснато на: Пон Фев 06, 2006 9:18 pm Заглавие: |
|
|
7-цата е тежка и бъгава и освен Burning Rom-a включва куп глупости, които на мен са ми абсолютно излишни.
По-добро и по-леко за теглене от 6-цата засега няма. Сега точно излезе нова версия 6.6.1.4 |
|
|
 |
Dimitar Chakarov трупа сериозен опит

|
Пуснато на: Пон Фев 06, 2006 9:41 pm Заглавие: |
|
|
| Разработчиците на Неро май напоследък почнаха доста да се престарават. |
|
|
 |
Goro BG Audio Team™

|
Пуснато на: Вто Фев 07, 2006 10:51 am Заглавие: Неро |
|
|
| Мисля, че развиват паралелно 6-та и 7-ма версия. От 7-ма много са пропищяли. |
|
|
 |
Svetoslav Kalqshev има опит

![]()
Регистриран на: Dec 13, 2004 Мнения: 274 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Вто Фев 07, 2006 11:07 am Заглавие: |
|
|
| Ползвам WinOnCD 6, с нерото почти не работя. |
|
|
 |
stan73 отстранен

|
Пуснато на: Вто Фев 07, 2006 5:38 pm Заглавие: |
|
|
Още не съм имал проблеми със 7-а версия на Nero.
Преди докато ползвах 6-ите версии ми направи впечатление, че 6.6.0.1 записва с най-малко грешки (в сравнение с 6.6.0.6 ; 6.6.1.3 и 6.6.1.4), тествани с LITE-ON_DVDRW_SOHW-1653S.
Много важно също е с какво и на какво записвате.
За тези от вас, които записват аудио дискове с компютърни записвачки ще ви препоръчам да записвате на дискове произведени от Taiyo Yuden.
Преди време можеше да се намерят във Вали под марката Plextor или Maxel Color Disk (опаковка от 10 диска (в 5 различни цвята) с тънки кутиики. Taiyo Yuden още са и Verbatim Pastel Disk. Официалният им вносител е Елтреид. Та ако случайно си намерите Taiyo Yuden (Plextor, Maxel Color Disk (опаковка от 10 диска (в 5 различни цвята) с тънки кутиики (дано все още да са такива - в смисъл TY)) или Verbatim Pastel Disk, препоръчвам запис на 8-а скорост (така се постигат най-малко грешки при запис (няколко пъти по-малко отколкото при сканирането на оригинален западен матричен диск)). Единствено TY дисковете (от по-съвременните производства) позволяват качествен запис на 8Х (всички останали марки и модели (от по-съвременните) следва да се пишат на 16Х (най-малко възможни за дадените носители грешки), но естестевено много повече от тези които би понесъл един аудиофил. Всичките изброени марки и модели дискове (TY) могат също да бъдат намерени при голяма доза късмет и в Метро.
За сваляне на качествено аудио най-много ми е допаднала Exact Audio Copy, та тя след съответната настройка и калибриране към устройството ви сваля най-близко до истината от всички програми с които съм пробвал досега (тествано е на слух на аудиофилската система на един приятел за 60000 еуро (безпощадна е - всички проблеми лъсват веднага)). Имаите предвид, че даже с ЕАС-а на тази система се усеща, че записа не е съвсем едно към едно, а ако аудиото е смъквано с друга програма (имам предвид отново аудиофилки дискове) резултата е отчайващ (на системи от по-нисък клас (каквато за съжаление е и моята) дори тогава разлика не се усеща).
Ако проявяватв интерес може да постна малко скрииншотове от тестове.
Едит: Току-що открих, че повечето от нещата вече са писани в следната тема:
http://bgaudio.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1783&start=0
ако някой от модераторите счете за нужно - нека изтрие мнението ми. |
|
|
 |
Ivan Rachev BG Audio Team™

|
Пуснато на: Вто Фев 07, 2006 6:20 pm Заглавие: |
|
|
| stan73 написа: | | тествано е на слух на аудиофилската система на един приятел за 60000 еуро (безпощадна е - всички проблеми лъсват веднага)).. |
кажи моля ако не е тайна компонентите от системата ? _________________ Etheraudio
BGaudio
Metropolisaudio
Министерство на Звука
.......срещу ми мишки църкат
като ме видят , познай къде си бъркат. |
|
|
 |
stan73 отстранен

|
Пуснато на: Сря Фев 08, 2006 12:15 pm Заглавие: |
|
|
Не съм питал дали може, та затова накратко:
Озвучителни тела: Advanced Acoustics (не можах да намеря линк за тях, но имам снимка правена преди време)
http://www.usa101.com/en/user_images/d3b462282f5afcadbbff2741f204e43d/101631.jpg
ЦД Плеър: Audio Aero (Capitole CD Player 24/32 bit (мисля, че това беше модела))
Техническа спецификация: Capitole CD Player
Frequency range (16 bit /44.1kHz signal) ..... 5 Hz - 21 kHz (-1dB)
Frequency range (24 bit /96kHz signal) 3 Hz - 48 kHz (- 1dB )
Output voltage ......................................... up to 7 V RMS
Output impedance .................................... 100 ohms
Signal to noise ratio .................................. 127dB
Total harmonic distortion ........................... <0,2 %
Read software .......................................... 16 bit / 44.1 kHz audio CD, CD-R, CD-RW
100-240 VAC, 50 / 60 Hz
Power consumption .................................... 30W
Philips CDPRO2 mechanism on an aluminum / rubber suspension
Custom S.T.A.R.S. 2 ® process performing 24 bit / 192 kHz RE-sampling
Jitter control software
Burr-Brown PCM1792 24 bit / 192 kHz Digital to Analog converter
6021W subminiature tube
Volume attenuator
Analog outputs ......................................... single-ended RCA and balanced XLR
Analog inputs ........................................... single-ended RCA and balanced XLR
Digital output ............................................ BNC
Digital inputs ............................................ BNC, RCA, AES/EBU, AT&T, TOSLINK
Chassis .................................................... 15/10 steel
Lid .......................................................... 20/10 aluminum
Weight .................................................... 32.6 lbs .
Dimensions (W x L x H) ............................. 17.52 x 16.93 x 6.45 inches
http://www.audioaero.com/
Оказа се, че вече имат и дистрибутор в БГ (поне така пише на саита):
GS IMPEX
Karadja St 25, 9002 VARNA
Phone: +359 52 612216
Fax: +359 52 612217
Mobile: +359 888 618478
contact George Sirakov
Усилвател: Лампов, правен от доцент от ТУ - Варна
Кабели: Най-различни, повечето ужасяващо скъпи (поне за мен).
Надявам се да съм бил полезен поне малко.  |
|
|
 |
velinski BG Audio Team™

|
Пуснато на: Сря Фев 08, 2006 12:21 pm Заглавие: |
|
|
| stan73 написа: |
Преди докато ползвах 6-ите версии ми направи впечатление, че 6.6.0.1 записва с най-малко грешки (в сравнение с 6.6.0.6 ; 6.6.1.3 и 6.6.1.4), тествани с LITE-ON_DVDRW_SOHW-1653S.
|
Изхвърли си Лайт-Он-а, той ти прави грешките, а не нерото
Просто всички софтуери за запис пращат един и същ поток данни, организиран по един и същ начин на контролера на устройството. Кво става след това и у кого е вината е ясно. Обикновено грешките се разделят между устройството и подложката в съотношение 60:40, като за С2 грешките 100% вина носи устройството.
Последната промяна е направена от velinski на Сря Фев 08, 2006 12:24 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
|
 |
Ivan Rachev BG Audio Team™

|
Пуснато на: Сря Фев 08, 2006 12:23 pm Заглавие: |
|
|
| stan73 написа: | | Усилвател: Лампов, правен от доцент от ТУ - Варна | .... _________________ Etheraudio
BGaudio
Metropolisaudio
Министерство на Звука
.......срещу ми мишки църкат
като ме видят , познай къде си бъркат. |
|
|
 |
stan73 отстранен

|
Пуснато на: Сря Фев 08, 2006 1:07 pm Заглавие: |
|
|
| velinski написа: | | stan73 написа: |
|
Изхвърли си Лайт-Он-а, той ти прави грешките, а не нерото
Просто всички софтуери за запис пращат един и същ поток данни, организиран по един и същ начин на контролера на устройството. Кво става след това и у кого е вината е ясно. Обикновено грешките се разделят между устройството и подложката в съотношение 60:40, като за С2 грешките 100% вина носи устройството. |
Точно от този екземпляр съм супер доволен, но за твое успокоение имам и още 2 (но тази е най-добрата за тестове, която имам): HP HL-DT-STRW_DVD_GCC-4482B & HP HL-DT-STRW_DVDRRW_GWA-4166B with LS
След малко ще кача и няколко теста и съм много любопитен да видя и твои ? |
|
|
 |
|