Не сте се регистрирали? Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
Пуснато на: Чет Фев 09, 2006 1:54 pm Заглавие:
Fenkiller написа:
Готин не мога да разбера за какво точно се напъваш?
Велински ти го обясни толкова пространствено и дори научно че няма накъде а спора продължава!?!
Споко. Знам повече неща за записите отколкото можеш да си представиш. Освен тези модели на Йамаха има и подобни на Плекстор, които използват подобна технология и за нея мога да ти говоря още много. Съгласен съм, че записите от 3200 и от Ф1 са супер (и от тези с подобна технология на Плекстор), но тестването Ви на моменти ( Хаха с LG ) не е съвсем коректно.
Edit:
Гледам, че и ти си от Варна. Значи ако имаш подобен диск, няма да е проблем да го тествам ?
Там съм написъл къде има Тайо (Вербатим пастел) аз лично ползвам Аудио винил на Вербатим.
От постовете ти оставам с впечатление че работиш в някоя компютърна фирма.
Не, сисадмин съм на голямо държавно учреждение, преди време съм работил и във комп. фирма.
Едит:
Имах предвид диск записан на култовите 3200 и Ф1 на Йамаха, а за Тайо Юден дискове не съм питал, защото знам къде има и знам, че са най-доброто (в този ред на мисли - фирмата Елтреид са официалните за Вербатим).
Пуснато на: Чет Фев 09, 2006 3:59 pm Заглавие:
velinski мисля че си в грешка с този тест - на мен също ми излизат такива перфектни разултати на старото Филипсче, но май причината е в липсата на поддръжка на тестване за грешки
просто такива перфектни резултати не може да има
Пуснато на: Чет Фев 16, 2006 11:50 am Заглавие:
alnico: явно не успя да разбереш че тук тестовете се правят главно с уши , ако искш запис с Ф1 си намери такава , ако смениш и тона може и да побликуваш тестчетата си
Пуснато на: Пет Фев 17, 2006 1:49 pm Заглавие:
stan73 написа:
alnico: явно не успя да разбереш че тук тестовете се правят главно с уши , ако искш запис с Ф1 си намери такава , ако смениш и тона може и да побликуваш тестчетата си
Йеее ! Явно съм като трън в задника, за да ме сполети такова модериране ?
А иначе и аз слушам, не само тествам...
Лично теб alnico те уважавам, поне от това, което съм чел досега и не съм искал тонът ми да бъде груб - исках да бъда полезен.
Велински беше обещал да се извини (ако еди какво си (точно в модерираният ми пост можеше да се види защо трябва да се извини)) - не го направи, също така беше обещал да прати диск за тест - не го направи, въпреки, че предложих няколко алтернативи за транспорт на диска от София до Варна и така не ми стана ясно защо аз го отнесох накрая ?
Та по горе имах предвид следното: ЛаитОн-а - от всичко което съм тествал е най-добър за запис на Тайо Юден подложки (които от своя страна са най-добри за запис на аудио) , но все още не съм тествал въпросните Йамахи.
LG определено не стават за тест, а и за записи не са особенно добри.
На никой от Вас ли не му е любопитно да види как ще изглежда графиката на диск записан с Йамаха 3200 или Ф1 и тестван с устройство, притежаващо възможност за директен достъп на тестващата програма до диска, без хардуерната корекция на грешки (визирам точно ЛаитОн (световно призанати са за тестове, но засега не и в този форум)) ?
Както и да е, ако някой от този форум иска може да ми прати диск записан с Йамаха 3200 или Ф1 за тест и обещавам да публикувам (никой не е безгрешен) резултата тук.
Поздрави !
Пуснато на: Пет Фев 17, 2006 2:47 pm Заглавие:
stan73 написа:
Йеее ! Явно съм като трън в задника, за да ме сполети такова модериране ?
Както и да е, ако някой от този форум иска може да ми прати диск записан с Йамаха 3200 или Ф1 за тест и обещавам да публикувам (никой не е безгрешен) резултата тук.
Поздрави !
аз ще ти пратя диск , но имам едно условие , ако случаино излезе че диска дет ще ти го пратя според Теб е записан по-качествено...за 6 месеца ще си смениш ника в всички форуми който участваш с следният: АЗ НЕ РАЗБИРАМ НИщО ОТ ЗАПИС НА ДИСКОВЕ ? ако си съгласен поствай адреса шефче _________________ Etheraudio
BGaudio
Metropolisaudio
Министерство на Звука
.......срещу ми мишки църкат
като ме видят , познай къде си бъркат.
Пуснато на: Пет Фев 17, 2006 3:11 pm Заглавие:
Никога не съм твърдял, че записите с Йамаха 3200 или Ф1 трябва да са лоши, дори напротив - очаквам да са много добри. Но колко точно, това е въпросът.
В по-предният мой пост, който вероятно визираш имах предвид, че тест с LG e излишен и некоректен.
Ето и съответният пост:
stan73 написа:
velinski написа:
stan73 написа:
Към "alnico" : Да слушам я повече отколкото тествам, но не ми казвай, че ако си презапишеш нещо (естествено с цел да си имаш резервно копие...) и записът на апаратура от класата на твоята звучи по същият начин. Та именно стази цел проведох доста тестове, за да разбера как стават най-близо до истината (за справка няколко мои поста по-нагоре).
Точно това се опитвам да ти обясня - Audio Master Quality Recording на Yamaha прави по-дълги и с по-добре оформени "ямки" (перфектни ръбове, перфектен микроразмер и идентична дълбочина) в пътечката на диска. Бонусът е перфектен запис с въздух и атмосфера понякога по-добри от матричен диск (особено от руски или друго менте, на което ръбовете на "ямките" са нееднородни и криви, гледани с микроскоп). Записът записан с Yamaha F1 и 3200E звучи 100% идентично с оригинала, а ако записваш композирани тракове теоретично докарваш по-качествен "запис" от матричен диск.
Не е нормално да твърдиш че устройство което прави дори една C1 грешка на качествена подложка е добро за аудио. Това устройство принадлежи на Суходол
Не успях да ти кача тестове с ямахата защото се оказа, че последната версия на NeroSpeed просто не я поддържа вече, но пуснах Audio Master QR записан диск (абсолютно случайно взет) от ямахата на другото ми LG и ето го резултата при максимална скорост (тоест с най-голяма вероятност за грешки):
Ако успееш да докараш такава графика от твоя Лайт-Он при максимална скорост, още утре отивам да си купя 2 бройки и ти се извинявам публично
Искам да тествам точно този твой екземпляр (който ти си тествал) на моят ЛаитОн и ще видиш, че резултатът няма да е същият. На ЛГ-тата теста им е само колкото да се каже, че го има.
Ако и при мен твоят диск излезе на нула - аз ще ти се извиня публично ! Ако искаш на л.с. ще ти пратя моите телефони и адрес (за диска за теста), ако не те устройва така - предложи ти нещо ?
Едит:
Към "alnico": Нали и аз това казвам - със слушане (звучене). И тези разлики се усещат само с апаратура от много висок клас, както бях написал няколко поста по-нагоре а вие ме сдъфкахте и изплюхте (не визирам само теб).
Освен това съм сигурен, че има много много желаещи да имат някоя от въпросните Йамахи, но вече ги няма, нали (а и тези, които вече са горди притежатели със сигурност знаят, че те не са вечни). Каква е алтернативата тогава ?
В тази връзка даже да излезе, че записът с въпросните Ъамахи е с по-ниско ниво на грешки (както се и надявам), няма да си смения ника във всички форуми в който участвам със следният: АЗ НЕ РАЗБИРАМ НИщО ОТ ЗАПИС НА ДИСКОВЕ !
Ако искаш, прати диск и ще го тествам.
П.П. И не не съм търговски представител или агент на ЛаитОн, просто и аз като всички Вас вярвам на ушите и очите си.
Пуснато на: Пет Фев 17, 2006 3:33 pm Заглавие:
като пораснеш , възмажееш и почнеш да държиш на нещата които твърдиш отново ще можеш да постваш тук , до тогава ще четеш _________________ Etheraudio
BGaudio
Metropolisaudio
Министерство на Звука
.......срещу ми мишки църкат
като ме видят , познай къде си бъркат.
Пуснато на: Съб Фев 18, 2006 5:58 pm Заглавие:
Приятел, ще ти го кажа пак: Велински беше най прав(затова го и цитирах по горе) и ако ми направиш снимки с микроскоп ще ти призная теста ,но всички софтуерни истории може спокойно да ги пуснеш в канала!
След микроскопа идва слуха и времето!
Точно заради горното всички са язвителни към теб!
И не оставай с лоши чувства!
_________________ Kill with power! DIY ! DIY ! DIY !
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3
Страница 3 от 3
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети