Bulgarian Audiophile Society
Добре дошъл, непознат! Можеш да се регистрираш безплатно тук!
Имай предвид, че този форум не е за начинаещи!

Навигация
·Начало
·Форуми
·Публикувай статия
·Моят акаунт
·Upload
·Download
·Архив
·Връзки
·Класация
·Теми
·Gallery Галерия
·Нова Галерия
·Конвертор на кирилица

Реклама

Онлайн магазин

Галерия
·Галерия
·Енциклопедия
·Пропаганда

Реклама от Google

Login
Псевдоним

Парола

Не сте се регистрирали?
Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име

Forums

Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 продавам CD Philips CDC 745 за 40 лева
 Philips CD960
 Продавам две 6" ви басчета
 Продавам дек Technics RS-BX404
 Продавам тунер Technics ST-G460
 Как го прави Олег Рулит
 Продавам транзисторен ресивър JVC за 140 лева
 Купувам лампомер TESLA BM215A
 Продавам усилвател със субуфер 8" Megavox
 Пусни своя глас!Бъди пич!Бъди Българин!
 разпродажба 12",15",18" говорители
 Използване на 24 битов сигнал в SpectraLab
 Търся Fostex fe 126
 Китосване или рязане ?
 МОЯТ ПОСЛЕДЕН ЛАМПОВ УСИЛВАТЕЛ
 Продавам активен суб Harman/Kardon с дефект
 Пустите му АМЕРИКАНЦИ
 Подкрепете и този форум...

bgaudio.org Forums

www.bgaudio.org :: Преглед на тема - Nero 7
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   Потребителски групиПотребителски групи   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Nero 7
Иди на страница Предишна  1, 2, 3

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
stan73
отстранен

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Чет Фев 09, 2006 1:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Fenkiller написа:
Готин не мога да разбера за какво точно се напъваш?
Велински ти го обясни толкова пространствено и дори научно че няма накъде а спора продължава!?!
Exclamation Question Exclamation

Споко. Знам повече неща за записите отколкото можеш да си представиш. Освен тези модели на Йамаха има и подобни на Плекстор, които използват подобна технология и за нея мога да ти говоря още много. Съгласен съм, че записите от 3200 и от Ф1 са супер (и от тези с подобна технология на Плекстор), но тестването Ви на моменти ( Хаха с LG ) не е съвсем коректно.
Edit:
Гледам, че и ти си от Варна. Значи ако имаш подобен диск, няма да е проблем да го тествам ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
stan73
отстранен

МнениеПуснато на: Чет Фев 09, 2006 2:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Fenkiller написа:
stan73 написа:

Гледам, че и ти си от Варна. Значи ако имаш подобен диск, няма да е проблем да го тествам ?

Виж тук:
http://www.bgaudio.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1783&start=15

Там съм написъл къде има Тайо (Вербатим пастел) аз лично ползвам Аудио винил на Вербатим.
От постовете ти оставам с впечатление че работиш в някоя компютърна фирма.

Не, сисадмин съм на голямо държавно учреждение, преди време съм работил и във комп. фирма.
Едит:
Имах предвид диск записан на култовите 3200 и Ф1 на Йамаха, а за Тайо Юден дискове не съм питал, защото знам къде има и знам, че са най-доброто (в този ред на мисли - фирмата Елтреид са официалните за Вербатим).
Върнете се в началото
entusiast4eto
чете и пита
чете и пита

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Фев 09, 2006 3:59 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

velinski мисля че си в грешка с този тест - на мен също ми излизат такива перфектни разултати на старото Филипсче, но май причината е в липсата на поддръжка на тестване за грешки Very Happy
просто такива перфектни резултати не може да има Wink
Върнете се в началото
stan73
отстранен

МнениеПуснато на: Чет Фев 16, 2006 11:50 am    Заглавие: Отговорете с цитат

alnico: явно не успя да разбереш че тук тестовете се правят главно с уши , ако искш запис с Ф1 си намери такава , ако смениш и тона може и да побликуваш тестчетата си Wink
Върнете се в началото
RazoR
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Чет Фев 16, 2006 12:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Всички говорят за тестове и различни устройства, до колко обаче въпросните тестове са достоверни ?!?!?! (Не говоря за слуховите Twisted Evil)
http://www.bgaudio.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=4946&highlight=#4946
Върнете се в началото
stan73
отстранен

МнениеПуснато на: Пет Фев 17, 2006 1:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

stan73 написа:
alnico: явно не успя да разбереш че тук тестовете се правят главно с уши , ако искш запис с Ф1 си намери такава , ако смениш и тона може и да побликуваш тестчетата си Wink

Йеее ! Явно съм като трън в задника, за да ме сполети такова модериране ?
А иначе и аз слушам, не само тествам...
Лично теб alnico те уважавам, поне от това, което съм чел досега и не съм искал тонът ми да бъде груб - исках да бъда полезен.
Велински беше обещал да се извини (ако еди какво си (точно в модерираният ми пост можеше да се види защо трябва да се извини)) - не го направи, също така беше обещал да прати диск за тест - не го направи, въпреки, че предложих няколко алтернативи за транспорт на диска от София до Варна и така не ми стана ясно защо аз го отнесох накрая ?
Та по горе имах предвид следното: ЛаитОн-а - от всичко което съм тествал е най-добър за запис на Тайо Юден подложки (които от своя страна са най-добри за запис на аудио) , но все още не съм тествал въпросните Йамахи.
LG определено не стават за тест, а и за записи не са особенно добри.
На никой от Вас ли не му е любопитно да види как ще изглежда графиката на диск записан с Йамаха 3200 или Ф1 и тестван с устройство, притежаващо възможност за директен достъп на тестващата програма до диска, без хардуерната корекция на грешки (визирам точно ЛаитОн (световно призанати са за тестове, но засега не и в този форум)) ?
Както и да е, ако някой от този форум иска може да ми прати диск записан с Йамаха 3200 или Ф1 за тест и обещавам да публикувам (никой не е безгрешен) резултата тук.
Поздрави !
Върнете се в началото
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: SF

МнениеПуснато на: Пет Фев 17, 2006 2:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе пич обясних ти на лично, че никой не се вълнува от твоите тестове, май ти имаш трън в задника.

Не виждам защо хората с ямахи тук трябва да се убеждават в нещо, в което са убедени Rolling Eyes

Явно си търговски предстваител на Lite-On друго обяснение нямам...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Пет Фев 17, 2006 2:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

stan73 написа:
Йеее ! Явно съм като трън в задника, за да ме сполети такова модериране ?

Както и да е, ако някой от този форум иска може да ми прати диск записан с Йамаха 3200 или Ф1 за тест и обещавам да публикувам (никой не е безгрешен) резултата тук.
Поздрави !

аз ще ти пратя диск , но имам едно условие , ако случаино излезе че диска дет ще ти го пратя според Теб е записан по-качествено...за 6 месеца ще си смениш ника в всички форуми който участваш с следният: АЗ НЕ РАЗБИРАМ НИщО ОТ ЗАПИС НА ДИСКОВЕ ? ако си съгласен поствай адреса шефче Wink
Министерство на Звука
.......срещу ми мишки църкат
като ме видят , познай къде си бъркат.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
stan73
отстранен

МнениеПуснато на: Пет Фев 17, 2006 3:11 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Никога не съм твърдял, че записите с Йамаха 3200 или Ф1 трябва да са лоши, дори напротив - очаквам да са много добри. Но колко точно, това е въпросът.
В по-предният мой пост, който вероятно визираш имах предвид, че тест с LG e излишен и некоректен.
Ето и съответният пост:
stan73 написа:
velinski написа:
stan73 написа:
Към "alnico" : Да слушам я повече отколкото тествам, но не ми казвай, че ако си презапишеш нещо (естествено с цел да си имаш резервно копие...) и записът на апаратура от класата на твоята звучи по същият начин. Та именно стази цел проведох доста тестове, за да разбера как стават най-близо до истината (за справка няколко мои поста по-нагоре).

Точно това се опитвам да ти обясня - Audio Master Quality Recording на Yamaha прави по-дълги и с по-добре оформени "ямки" (перфектни ръбове, перфектен микроразмер и идентична дълбочина) в пътечката на диска. Бонусът е перфектен запис с въздух и атмосфера понякога по-добри от матричен диск (особено от руски или друго менте, на което ръбовете на "ямките" са нееднородни и криви, гледани с микроскоп). Записът записан с Yamaha F1 и 3200E звучи 100% идентично с оригинала, а ако записваш композирани тракове теоретично докарваш по-качествен "запис" от матричен диск.

Не е нормално да твърдиш че устройство което прави дори една C1 грешка на качествена подложка е добро за аудио. Това устройство принадлежи на Суходол Very Happy

Не успях да ти кача тестове с ямахата защото се оказа, че последната версия на NeroSpeed просто не я поддържа вече, но пуснах Audio Master QR записан диск (абсолютно случайно взет) от ямахата на другото ми LG и ето го резултата при максимална скорост (тоест с най-голяма вероятност за грешки):

Ако успееш да докараш такава графика от твоя Лайт-Он при максимална скорост, още утре отивам да си купя 2 бройки и ти се извинявам публично Very Happy

Искам да тествам точно този твой екземпляр (който ти си тествал) на моят ЛаитОн и ще видиш, че резултатът няма да е същият. На ЛГ-тата теста им е само колкото да се каже, че го има.
Ако и при мен твоят диск излезе на нула - аз ще ти се извиня публично ! Ако искаш на л.с. ще ти пратя моите телефони и адрес (за диска за теста), ако не те устройва така - предложи ти нещо ?

Едит:
Към "alnico": Нали и аз това казвам - със слушане (звучене). И тези разлики се усещат само с апаратура от много висок клас, както бях написал няколко поста по-нагоре а вие ме сдъфкахте и изплюхте (не визирам само теб).

Освен това съм сигурен, че има много много желаещи да имат някоя от въпросните Йамахи, но вече ги няма, нали (а и тези, които вече са горди притежатели със сигурност знаят, че те не са вечни). Каква е алтернативата тогава ?
В тази връзка даже да излезе, че записът с въпросните Ъамахи е с по-ниско ниво на грешки (както се и надявам), няма да си смения ника във всички форуми в който участвам със следният: АЗ НЕ РАЗБИРАМ НИщО ОТ ЗАПИС НА ДИСКОВЕ !
Ако искаш, прати диск и ще го тествам.
П.П. И не не съм търговски представител или агент на ЛаитОн, просто и аз като всички Вас вярвам на ушите и очите си.
Върнете се в началото
Zmej
има сериозен опит
има сериозен опит

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Фев 17, 2006 3:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

На мен ми е интересно.
Според теб каква е алтернативата в момента?
Върнете се в началото
Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Пет Фев 17, 2006 3:33 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

като пораснеш , възмажееш и почнеш да държиш на нещата които твърдиш отново ще можеш да постваш тук , до тогава ще четеш Wink
Министерство на Звука
.......срещу ми мишки църкат
като ме видят , познай къде си бъркат.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Fenkiller
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит

МнениеПуснато на: Съб Фев 18, 2006 5:58 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Приятел, ще ти го кажа пак: Велински беше най прав(затова го и цитирах по горе) и ако ми направиш снимки с микроскоп ще ти призная теста ,но всички софтуерни истории може спокойно да ги пуснеш в канала!
След микроскопа идва слуха и времето!
Точно заради горното всички са язвителни към теб!
И не оставай с лоши чувства!
Wink
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3
Страница 3 от 3

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети