Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
JICA чете и пита

|
Пуснато на: Съб Фев 18, 2006 12:06 am Заглавие: съвет за високочестотен говорител |
|
|
Здравевйте, искам да си направя двулентова колона с visaton W130S 8ом, но незнам какъв високочестотен говорител да си взема, притеснява ме това че чувствителността на W130S 87дБ а повечето от високочестотните говорители на visaton са 90дБ, искам да срежа лентата около 5-6КХз.
Приемам предложения и за други марки но да са в диапазона до 30-40 лв. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Съб Фев 18, 2006 8:21 am Заглавие: Re: съвет за високочестотен говорител |
|
|
Eдин делител с два резистора на **пищялката** ти решава проблема с изравняване чуствителноста.  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sergo има опит

|
Пуснато на: Съб Фев 18, 2006 10:39 am Заглавие: |
|
|
W130S е добър мидбас, но не е добра среда! Доста трудно се представя във високите среди, не, че не ги свири но има една мътнилка... Налага се високите да се пуснат по-ниско за да им помагат. От там, по-ниска честота на срез и т.н. В последно време си мисля да си купя един такъв за проби и да се опитам да му отворя капачката, да му слагам куршуми и т.н. та ако може малко да се поизбистрят нещата. След евентуален такъв мод ще е възможно да ги срежеш на 5-6 кХерца.
За високи ти препоръчвам Visaton SC 10 N 8 ohm. 29лв. е. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ultra Търговец

|
Пуснато на: Съб Фев 18, 2006 10:46 am Заглавие: пищялка НАД |
|
|
Имам 1 бр. NAD 2.5DT001 8ohm - ако ти върши работа?
Цената е-20лв. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
JICA чете и пита

|
Пуснато на: Съб Фев 18, 2006 10:20 pm Заглавие: |
|
|
Sergo според теб на колко да ги срежа на около 4 Кхз става ли и според теб тази пищялка ли ще е най-подходяща за W130S.
А относно делителя на напрежение ще трябва доста големи съпротивления и няма ли те да вкарат изкривявания |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sergo има опит

|
Пуснато на: Съб Фев 18, 2006 11:00 pm Заглавие: |
|
|
Ми тази е с текстилно куполче и има много меки и приятни високи. Спокойно можеш да я пуснеш по-ниско без да започне да те дразни. Аз съм застъпил мойте на 4кХерца горе-долу се получава. Но всичко е много субективно, трябва сам да прецениш на каква честота да застъпиш говорителите на твойта колона. За съпротивления използвай танталов проводник от нагревател. Така можеш съвсем точно да нагласиш желаната от теб стойност. И за не забравиш да го изправиш! Можеш да му наденеш някаква изолациика, да го сгънеш на две и след това пак да го намотаеш на макаричка, за да стане малко. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
gps отстранен

|
Пуснато на: Нед Фев 19, 2006 9:54 am Заглавие: |
|
|
JICA написа: | Sergo според теб на колко да ги срежа на около 4 Кхз става ли и според теб тази пищялка ли ще е най-подходяща за W130S.
А относно делителя на напрежение ще трябва доста големи съпротивления и няма ли те да вкарат изкривявания | Ако подадеш на входа на високочестотния филтър примерно 20 вата колко вата ще имаш на изхода?Белите керамични съпротивления от 5 вата нагоре ще ти свършат работа. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
JICA чете и пита

|
Пуснато на: Нед Фев 19, 2006 7:15 pm Заглавие: |
|
|
Питах те защото си помислих че е с метално фолио а не текстилно куполче че имам един такъв вади много верен звук но звучи някак метално.
Благодаря много за инфото |
|
Върнете се в началото |
|
 |
JICA чете и пита

|
Пуснато на: Нед Фев 19, 2006 7:17 pm Заглавие: |
|
|
gps прав си ама кой да се сети 4е може да се сложи след филтъра
Благодаря |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sergo има опит

|
Пуснато на: Нед Фев 19, 2006 7:52 pm Заглавие: |
|
|
JICA написа: | gps прав си ама кой да се сети 4е може да се сложи след филтъра
Благодаря |
Имай впредвид, че резистора след филтъра ти променя честотата на срез, ако преди това е изчислен само с говорител!
Последната промяна е направена от Sergo на Нед Фев 19, 2006 11:05 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
Върнете се в началото |
|
 |
HI-FI има известен опит

|
Пуснато на: Нед Фев 19, 2006 8:58 pm Заглавие: |
|
|
JICA написа: | gps прав си ама кой да се сети 4е може да се сложи след филтъра |
Разбира се, че след филтъра. И 1-2W да сложиш едва ли ще ги изгориш ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|