Не сте се регистрирали? Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
Регистриран на: Feb 19, 2006 Мнения: 12 Местожителство: Стара Загора
Пуснато на: Нед Фев 19, 2006 7:36 pm Заглавие: Проблем с Амфитон ac 100 - 022
Имам проблем конкретно с басовия говорител на едната колона.Става въпрос за тракащ шум , сякаш при самия ход говорителят се допира до нещо ... шумът не е силен и има навика да се появява единствено , когато пусна някоя МР3 и говорителят се натовари повече Докато от тунера такъв шум не се чува. Мисля , че тук е моментът да отбележа , че говорителят е бил натиснат в центъра и в последствие изпънат (така го взех) ... Не съм много навътре в тези неща , но пробвах да сложа говорителя от другата колона и шумът изчезна (не беше от кутията) ... Дори и при натиск с ръка се усеща , че ходът му не е съвсем свободен а леко закача.
Ще ви помоля за съвети как/дали говорителят може де се оправи ...
Като в краен случай мислех да си купя два нови говорителя , но просто ми се ще да запазя колоните в оригинален вид. Също така , се опасявам да не дам пари за нови говорители , които да се окажат по-лоши от оригиналните , затова с радост бих приел сувет за евентуални заместители на амфитонските говорители.
И не на последно място , дали не е най-добре да се опитам да намеря други амфитони а да продам тези , понеже два добри говорителя сигурно ще струват , колкото един чифт амфитони.
Проблема е минимален. Свали говорителя, отзад има 4 болта, развии ги и намести магнита. А преди това можеш, да го свалиш и да видиш дали има вътрешни поражения. Възможно е да подрапва ако гъвкавите проводници за се закъсали. Ако не можеш да се справиш сам потърси някой с повече опит.
Успех!
Мисля че проблемът е в шпулата. Развий четирите винта и отдели магнита от шасито. Тогава погледни дали краят на бобинката не е леко огънат. Вероятно се е получило от претоварване на колоната, поради голям ход ... Внимателно изправи края и монтирай обратно ...
Успех
Последната промяна е направена от HI-FI на Пон Фев 20, 2006 8:03 am; мнението е било променяно общо 1 път
Регистриран на: Feb 19, 2006 Мнения: 12 Местожителство: Стара Загора
Пуснато на: Пет Фев 24, 2006 11:25 pm Заглавие:
Пиша само за да благодаря отново .... разбутах магнита и нещата заспаха ... малко се бях отчаял по едно време като неможех да центрирам магнита .. но сега всичко е 6 ! 10х ощте веднъж ....
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети