Bulgarian Audiophile Society
Добре дошъл, непознат! Можеш да се регистрираш безплатно тук!
Имай предвид, че този форум не е за начинаещи!

Навигация
·Начало
·Форуми
·Публикувай статия
·Моят акаунт
·Upload
·Download
·Архив
·Връзки
·Класация
·Теми
·Gallery Галерия
·Нова Галерия
·Конвертор на кирилица

Реклама

Онлайн магазин

Галерия
·Галерия
·Енциклопедия
·Пропаганда

Реклама от Google

Login
Псевдоним

Парола

Не сте се регистрирали?
Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име

Forums

Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 продавам CD Philips CDC 745 за 40 лева
 Philips CD960
 Продавам две 6" ви басчета
 Продавам дек Technics RS-BX404
 Продавам тунер Technics ST-G460
 Как го прави Олег Рулит
 Продавам транзисторен ресивър JVC за 140 лева
 Купувам лампомер TESLA BM215A
 Продавам усилвател със субуфер 8" Megavox
 Пусни своя глас!Бъди пич!Бъди Българин!
 разпродажба 12",15",18" говорители
 Използване на 24 битов сигнал в SpectraLab
 Търся Fostex fe 126
 Китосване или рязане ?
 МОЯТ ПОСЛЕДЕН ЛАМПОВ УСИЛВАТЕЛ
 Продавам активен суб Harman/Kardon с дефект
 Пустите му АМЕРИКАНЦИ
 Подкрепете и този форум...

bgaudio.org Forums

www.bgaudio.org :: Преглед на тема - съраунд колони
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   Потребителски групиПотребителски групи   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

съраунд колони
Иди на страница 1, 2  Следваща

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> Озвучителни тела Loudspeaker
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ak101
чете и пита
чете и пита

МнениеПуснато на: Сря Дек 15, 2004 9:24 pm    Заглавие: съраунд колони Отговорете с цитат

как мислите дали ще може да се изработят такива колони http://www.eltax.com/products/salg.php?varenr=10021&serienavn=Symphony&serienavn2=symphony&type=5-pack&item=Symphony&farve=Maple&farve2=maple&produktnavn=Symphony%205-pack и да се включа в 500лв за 580лв ги продават с гаранция
приемам и др предложения за покупка в тоя ценови диапазон
мощност до 100В на канал
ще ги ползвам за музиака и чат пат за дом кино
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Дек 16, 2004 8:15 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Всичко може....само на китайците не може конкуренция да направим(в цената) Very Happy Ти непременно ли искаш до 100 вата и колко по-малко не може?качеството няма да е по-малко обаче...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение MSN Messenger
Rado
чете и пита
чете и пита

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Дек 16, 2004 9:31 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Според мен ако се хванеш да ги правиш - по евтино няма да ти излязат. Това е на пръв поглед само. Полезното е че ще понаучиш нещо и винаги ще можеш да ги преработиш ако се наложи.
Аз съм им гледал усилвателите ама за сега се въздържам – китайци –вяра им нямам.
Laughing
Върнете се в началото
ak101
чете и пита
чете и пита

МнениеПуснато на: Чет Дек 16, 2004 11:21 am    Заглавие: Отговорете с цитат

eltax китайци ли са ????? не са ли датски

за ватовете емми ресивърът който съм си избрал е 5х100в то няма да ги пълни колоните в 5.0режим няма но в стерео смятам че ще държи 2х100в консумацията му е 330в
Върнете се в началото
Removed

МнениеПуснато на: Чет Дек 16, 2004 12:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Надали ще даде повече от 5*50Вата усилвателя ти...

Аз мога да ти предложа да си вземеш 5*2 ТВМ широколентови и да си организираш един суб бас. 10 твм -а ще ти излязат 300лева. Ще имаш 5*60Вата@94Дб... Мощност поече от достатъчна според менSmile
Ще кихнеш само за дървениите и со готовSmile
Върнете се в началото
Removed

МнениеПуснато на: Чет Дек 16, 2004 12:12 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

От друга страна се замисли трябват ли ти наистина 5 канала , щото ако е за музика 2 ще са напълно достатъчни...

ПП. И аз някога си мислех за правене на съраунд. Ето го на свири в къщи в момента.Ама не ме кефиSmile
Искам 2 качествено направени тонколони с широколентови говорителиSmile
Върнете се в началото
Removed

МнениеПуснато на: Чет Дек 16, 2004 2:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

не се захващаи да си правиш сам озвучителните тела.Едно че ще ти излезат по скъпо,другото е че няма да звучат реалистично ако не си доста напред с материята.В Елтакс сигурно работят доста по умни инженери от нас.Ако си заделил парите за всичко недей да експериментираш,а отивай и си купи колоните.По-добре отдели време да събереш инфо за разположението за звуковите тела в стаята и да обърнеш внимание на кабелите които ще ползваш.
Върнете се в началото
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Дек 16, 2004 2:08 pm    Заглавие: Инженерите Отговорете с цитат

Те навсякъде работят "по-умни" от нас инженери (Как само им измери IQ-то, че и нашто много ми е интересно да ме открехнеш!!!), обаче изобщо не им пука да правят реалистичен звук. Така че това не е критерий при тях. Единствено печалбата. Слушал съм фабрични колони до 25 К в лева, обаче нямаше нито една, рисуваща истинско 3D. Аз пък като много тъп инженер имам 2 от 3 опита с напълно истинско 3D , а 3-тият опит още не е завършил...
За домашно кино обаче това не е толкова важно.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: Троян / Априлци

МнениеПуснато на: Чет Дек 16, 2004 3:13 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ASE написа:
не се захващаи да си правиш сам озвучителните тела...

И какво, аджеба, дириш ти тук, в този DIY форум ?!?
Моля, пиши всичко друго каквото си искаш, но не обезкуражавай другите да пробват сами нещо да направят.

What this world needs is a good 5 Watt amplifier ~ Paul Klipsch
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Removed

МнениеПуснато на: Чет Дек 16, 2004 3:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

може би е по-правилно да се каже: не се пробвай да правиш колони ако единствената ти цел е да ти излезе по-евтино -> само в това със сигурност няма да успееш... /няма човек който да може да бие китайците и техните цени постигнати с масово производство/ иначе в този форум винаги ще се намерят хора, които да ти помогнат, ако се заемеш да си направиш системата сам. Имай предвид, че 98% от хората във форума слушат просто стерео - замисли се относно идеята си за съраунд.
Поздрави
Върнете се в началото
ak101
чете и пита
чете и пита

МнениеПуснато на: Чет Дек 16, 2004 7:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

е убедихте Very Happy ме за сега ще направя 2 трилентови колони х100вата
а после ще му мисля за останалите

приемам предложения като ми се ще някой изпробван проект да ми дадете (сметнат) помещението е около 20 квадрата

Последната промяна е направена от ak101 на Чет Дек 16, 2004 8:11 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Bojidar Bojanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Чет Дек 16, 2004 8:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Приятелю, не съм ги слушал тези ЕЛТАКси и конкретно мнение не мога да ти дам, но само ще ти кажа, че другите са прави - с евтините китайски изделия не ценово не можеш да ги пребориш, но до сега не съм чул нещо евтино да свири добре. В по-високия ценови клас нещата стоят по-иначе - можеш, и то на половин, а дори и на по-ниска цена да си направиш сам добре свирещи колони. А малките ТЛ на Кирилов мога да ги сравнявам само с "дървения говорител киснат в саке" на JVC но те струват (верно, че с уредбичката - УС+ЦД+Радио) 1200лв!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя AIM Адрес
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Пет Дек 17, 2004 8:43 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Да не говорим,че един качествен монитор със Excel SEAS ,или Scan Speak се получава нещо под 1000 лева докато на запад е хиляди долари...Това което го правя в момента,Sonus faber сигурно ще го продава за над 5000$!!!!!!!!,Или проекта на Аудиомен,или на Божо...Във високия клас със сигурност няма да имаме конкуренция в съотношение цена-качество...А тези,които слушахме,и които правим конвертора знаят за що иде реч... Very Happy Smile Аз лично направих едни колончици,които направо сразиха един притежател на Елтакс...и му излезе под 100 лева...А другия си го беше яд,че си е взел Джамо Класик 8!!!!.Вярно,бяха малки,само 40 вата,но присъствието,което създадоха,направо потресе и мен самия...Дори(не се смейте)само защото не подходих сериозно към тези колонки Ексела свиреше по-добре Very Happy Wink Говорителчето е ТВМ АРХ-130...Ако някой не го е пробвал,нека да побърза и да се удиви на невероятното присъствие,което той създава.За мен е най-добрия говорител на ТВМ...Но не става за ТЛ,тъй,че е извън интереса ми засега...Но ако някой се интересува мога да дам размери на конструкцията....
И смятам да помогнем на човека ,кой с каквото може...Имате ли предложения...И искам да го попитам има ли нещо против колоните му да са 4 омови,с предупреждението,че 8 омовите са меко казано по-добри за усилвателя...
Върнете се в началото
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Пет Дек 17, 2004 8:52 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Може ди наистина хората тук слушат стерео,но аз съм и твърд киноман...Съжалявам,че досега не сте ми слушали киното в действие...Моя подход към киното е много сериозен и ще се опитам да ти помогна и със всички колони..Само за активното стъпсло трябва да помолиш някой друг,че по електроника знанията ми са твърде оскъдни Embarassed Embarassed
Имаш ли предпочитания и ограничения в размерите,и всичко ли искаш да ти е 100 вата и нагоре...За 20 квадрата това не е задължително,ако не си решил да събаряш блока...И на Елтакс електроника не купувай...под никакъв предлог!!!!Ужасно са зле...Пиши ми на лична ако искаш,или тук...Другите също ще ти помагат... Wink
Върнете се в началото
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Пет Дек 17, 2004 9:00 am    Заглавие: Отговорете с цитат

А за Елтакс,наистина имат доста сполучливи модели,фирмата по принцип е датска и работят малко като Джамо...Тези модели не са лоши,но ти ще имаш по-хубави,и най-вашното,направени от теб и отношението ти към материята коренно ще се промени...Уверявам те...Но няма да е лесно...Избери си сам пътя...
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> Озвучителни тела Loudspeaker Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети