| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ivan Rachev BG Audio Team™

|
Пуснато на: Съб Мар 04, 2006 1:46 pm Заглавие: това всичкото е от 2 поста... |
|
|
Bright! :
просто , чисто и просто понятието SENSITIVITY което общо взето не съществува в електроакустиката а само в каталозите за домашна техника се покрива със SPL(1W sens)..
Студиото си ми е в една стая в къщата.. общо-взето вече не се занимавам с такива неща, просто ми е хоби.. но като трябва да си свърша някоя работа го ползвам... например сега си проектирам суб-ууфер за колата
А ако ви се струва че тази тема е просто БИСЕРИ - много зле!
За вас електроакустиката е черна магия
Колкото до колоните ми те са "Harmonikawerk L 9106 Universalbox" ... повече подробности на http://www.kme-sound.de/cgi-bin/kme.shop/4...d6/Catalog/1044
ами системата си звучи еднакво добре и на 5 вата и на 100 вата.. просто това че ползвам професионални колони в къщи защото реално нещо толкова качествено рядко се намира по магазините..
Моите ги няма вече защото са стар модел, но тези тук имат SPL 107 - 137 dB...
120 dB са моите, ако не вярваш мога да ти ги пусна на изход за слушалки и да че вадят доста по-силен звук в сравнение с колонки за домашно ползване..
айде стига съм те просвещавал.. обикновено вземам 10 лв. за консултации от този тип//
А и колкото са по-големи говорителите толкова по-малко изкривявания има.. пак си зависи де ама...
Тези колони са направени хем големи хем качествени, което си е the best
Между другото на говорителите им изследвах ТS параметрите.. и общо взето покрай всичките измервания се оказа че доста малко говорители и на по-добри фирми могат да извадят такива параметри... басът извади резонансна честота 15 Hz, а колоните като цяло правят абсолютно равна характеристика от 30 Hz до 18 kHz.... _________________ Etheraudio
BGaudio
Metropolisaudio
Министерство на Звука
.......срещу ми мишки църкат
като ме видят , познай къде си бъркат. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Rumen Zografov BG Audio Team™

Регистриран на: Oct 18, 2005 Мнения: 763 Местожителство: София,Люлин
|
Пуснато на: Съб Мар 04, 2006 1:55 pm Заглавие: |
|
|
Тоя "мирише" на чист dir-джия
Само дето се крие в по-неизвестен от дир-а форум,ама и там има кой да го надуши  _________________
Истинският меломан е този, който като чуе женско пеене в банята си долепя ухото към ключалката, а не окото. |
|
|
 |
stereofonix има известен опит

Регистриран на: May 28, 2005 Мнения: 47 Местожителство: Нова Загора
|
Пуснато на: Съб Мар 04, 2006 2:22 pm Заглавие: Re: това всичкото е от 2 поста... |
|
|
| alnico написа: | Bright! :
А и колкото са по-големи говорителите толкова по-малко изкривявания има.. пак си зависи де ама...
Тези колони са направени хем големи хем качествени, което си е the best
|
ма така си е бе хора който си разбира си разбира
ще се правили някакав конкур за по и наи гиляма изцепка |
|
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Съб Мар 04, 2006 2:26 pm Заглавие: re: |
|
|
Без коментар.......спрях да дишам.......  |
|
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Съб Мар 04, 2006 2:45 pm Заглавие: |
|
|
Прелагам на МОДЕРАТОРИТЕ да направим нова интернет страница, само за ИЗЦЕПКИ(Бисери), иначе рискуваме да си задръстим форума само с тях!!!!! |
|
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Съб Мар 04, 2006 4:52 pm Заглавие: Re: това всичкото е от 2 поста... |
|
|
| alnico написа: | Bright! :
А ако Ви се струва че тази тема е просто БИСЕРИ - много зле!
айде стига съм те просвещавал.. обикновено вземам 10 лв. за консултации от този тип
|
Според мен , трябва да даваш по 10 лева - за да те слуша някой
Тук е мястото да изкажа искренните си благодарности към всички в този форум които са с повечкото звездички за оказаната помощ и безцените съвети !!!
РЕСПЕКТ |
|
|
 |
Nikola Ivanov има известен опит

Регистриран на: Oct 02, 2004 Мнения: 51 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Съб Мар 04, 2006 5:32 pm Заглавие: |
|
|
Леле!! Голям смях!  _________________ Ако винаги, когато се извършва неправда някъде по света, те обхваща справедлив гняв, сме приятели, а това е най-важното. "Ернесто Гевара" |
|
|
 |
miro_vampiro има известен опит

|
Пуснато на: Съб Мар 04, 2006 9:55 pm Заглавие: |
|
|
alnico
ама дай всичко дето е написал само в един пост !! : )))
| Цитат: | Така, за непросветените има 2 вида SPL (speaker pressure level) в електроакустиката:
1. SPL(1W sens) On-axis SPL sensitivity за PE = 1 W и r = 1 m (dB) (Ниво при един ват на разстояние един метър. В каталозите на КМЕ е дадена точно тази!!! Показано е със звездичка и е написано отдолу)
2. SPL(1V sens) On-axis SPL sensitivity например = 1 V и r = 1 m (dB)
Та това е точно както казва HolyMan: dB/W .. просто чисто и просто понятието SENSITIVITY което общо взето не съществува в електроакустиката а само в каталозите за домашна техника се покрива със SPL(1W sens)..
Holyman, личи си че "ги разбираш работите"
Май си отварял само каталозите на PIONEER и на SONY..
"Когато имаш част от парченцата на пъзела, недей да смяташ че виждаш цялата картинка - колкото повече парченца намираш, толкова повече разбираш, колко малка част си виждал." - това май се отнaся за тебе
Относто това че колоните са предназначени за озвучаване на големи помещения - ами прав си, като ги взех ги ползвах с такива цели, но впоследствие почнах да си ги ползвам в къщи защото са доста балансирани и изцяло покриват HI-FI стандарта.... Имах едни PIONEER тук, просто ги занесох на вилата...
Колкото до мониторните колони - ами да, вадят качество, но откъм мощност не са ми достатъчни.. сега спокойно си слушам до около 100 W без да усещам изкривявания..
Rusin: Студиото си ми е в една стая в къщата.. общо-взето вече не се занимавам с такива неща, просто ми е хоби.. но като трябва да си свърша някоя работа го ползвам... например сега си проектирам суб-ууфер за колата
А ако ви се струва че тази тема е просто БИСЕРИ - много зле!
За вас електроакустиката е черна магия |
виж с какъв разбирач се занимаваме в comexa хех, смях голям !
То си викам че от темата му ще излезне един бисер, а то няколко !
Заслужава златна малинка за музиката си !
) |
|
|
 |
Rusin Atanasov има опит

Регистриран на: Oct 20, 2005 Мнения: 320 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Съб Мар 04, 2006 10:47 pm Заглавие: |
|
|
Недейте така Bright! е знаещ и можещ има студио........в къщата си . Сигурно слуша музика от мазето а той самия е на покрива все пак колоните му са с 120 дицибела чуствителност и по няколкостотин вата. Имаше и други неща там в форума пак от него |
|
|
 |
gps отстранен

|
Пуснато на: Нед Мар 05, 2006 10:21 am Заглавие: |
|
|
Случайно автора на "бисерите" да е завършил или учи в ВВМУ Че то напоследък оттам идват най-големите "производители" на "бисери"  |
|
|
 |
Dimitar Atanasov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Нед Мар 05, 2006 10:36 am Заглавие: |
|
|
Мисля че доста мъдреци излизат и от ВВОВ в Търново...
Поне краткия ми престой там ме навежда на тези мисли, но там хората живеят в друг свят, много изкривен... |
|
|
 |
Nikolay_Hristov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Вто Юни 27, 2006 6:57 pm Заглавие: |
|
|
Ами може и такава да е.. нищо чудно, те технологиите толкова напреднаха  |
|
|
 |
Borislav Uzunov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Вто Юни 27, 2006 7:50 pm Заглавие: |
|
|
 _________________ Министерство на Звука
We are the Gramomakers |
|
|
 |
Teodora Todorova BG Audio Team™

|
Пуснато на: Вто Юни 27, 2006 8:42 pm Заглавие: |
|
|
Автомобилът му да не е голф 2, с изкрящи цветове и "много наточен" от тия дето подскачат от "якия" бас и всички в колата се клатят в ритъм стил Дичо от Д2?  _________________ Let the music play |
|
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Вто Юни 27, 2006 9:00 pm Заглавие: |
|
|
| Трябва Ivan Rachev да направи тема "ДИР-ЦЕПЕЖ".Но много бързо ще се препълва, там е пълно с МАСТЕР-и |
|
|
 |
|