Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Rusin Atanasov има опит

Регистриран на: Oct 20, 2005 Мнения: 320 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Съб Мар 18, 2006 7:07 pm Заглавие: Р.Атанасов с-ми:1+2+3+....... |
|
|
Моя сбирщайн е наоколо в стаята ми там където има останало свободно място . Обновява се редовно особено като гледам хората тук какво могат и правят
Това ми е събвуфер ,бас кас, или който както му хареса. Активен е и съм го правил за ДВД-то ми а сега е включен и към компютъра
Сега слушам тези колони правени преди наколко седмици
Над тях на етажерката е стерео видео и 10Вата чип амп.
Имам домашно кино с ДВД БЕКО с аналогови изходи под него е 6 канален усилвател с ТДА1552със импулсно от РС. Под него е цифров тунер Грундиг
На последната снимка са едни 3-лентови колони от времето когато слушах силна музика
[img][/img][img][/img]
Последната промяна е направена от Rusin Atanasov на Нед Фев 25, 2007 4:44 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Rusin Atanasov има опит

|
Пуснато на: Съб Мар 18, 2006 7:11 pm Заглавие: |
|
|
На снимките по долуе първият ми сберщайн/система/.Изградена от СД плеар направен от СД-ром и импулсно захранване от РС.Има изведен и ИДЕ дада кабел и може да се свързва към компютър . Чете само аудио СД. Под него е Обикновен Респром с МДА 2020 но "побългарен" махнати са филтри и други неща и се ползва като крайно стъпало. Когато правих системата ми беше по евтино да си го купя за 20лв от колкото да правя ...тогава бях безработен
Под усилвателя е тунер правен от кит със чип сха1238 на сони
Най отдолу е дек с каретка за касетата приличаща на сидиром. Самата механика ми я подариха а самия транспорт е моя измислица. Вътре е с 2 трафа : 1 за моторчето на придвижване на каретката и моторчето на самия дек за лентата. Другият траф е за предусилвателя и DNL- шумоподтискане което е със специализирана ИС. Трафовете са 2 защото имах такива под ръка и така не чуват двигателчетатат като работят особенно това дето движи лентата
Колоните на системата са от грамофон Респром от тези с елипсовидните 4Ватови елипси но съм ги направил трилентови +светодиоден индикатор
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Съб Мар 18, 2006 11:20 pm Заглавие: |
|
|
С тази система няма да впечатлиш напредналите с материала.
Но на мен направо ми сгря сърцето. С малко средства, но с двете си ръце, с много труд и любов и с голяма изобретателност си направил наистина DIY апаратура. Сигурен съм, че ще вървиш стръмно нагоре от тук нататък.
"Всичко си правим сами, даже и децата" - казваше един приятел.
Успехи! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Rusin Atanasov има опит

|
Пуснато на: Съб Мар 18, 2006 11:33 pm Заглавие: |
|
|
Здравей Ultimate, не съм искал да впечатлявам когото й да е . Това което съм показал съм го правил за себе си и може да не е добрия звук но като знам че съм го правил сам и за някой неща съм почвал от нулата ме кефи като го ползвам. А за вървенето на горе -човек цял живот се учи и е хубаво да има повече сайтове като този тук за да не откривам/е всеки път топлата вода  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Съб Мар 18, 2006 11:47 pm Заглавие: |
|
|
Точно така!
Преди няколко месеца тук цитираха един гръцки сайт с подобно съдържание. Разни богаташи - май бяха адвокати, бизнесмени, лекари, политици, изпонакупили скъпи апарати и колони, навързали ги със скъпи кабели и ги снимали в скъпите си апартаменти. Е да, вероятно звучат чудесно. Дай боже всекиму такива възможности. Но да слушаш нещо правено от теб си е друг вид удоволствие. И то незаменимо. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Rumen Zografov BG Audio Team™

Регистриран на: Oct 18, 2005 Мнения: 763 Местожителство: София,Люлин
|
Пуснато на: Нед Мар 19, 2006 12:59 am Заглавие: |
|
|
Хе-хе,такова Респромче ампче и аз имам... в оригинален вид
Иначе,браво за желанието и усилията,които си вложил!!! Наистина удоволствието от собственоръчно направеното нещо (каквото и да било то) е несравнимо
Поздрави! _________________
Истинският меломан е този, който като чуе женско пеене в банята си долепя ухото към ключалката, а не окото. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
peko има известен опит

|
Пуснато на: Нед Мар 19, 2006 1:16 am Заглавие: |
|
|
В това респромче и дека и усилвателя Студио 2 +Амфитон съм се пулил на ЦУМ на 5-я етаж и съм благоговял! От там си взех и пъвите колони благоевградски 40W двулентови колони.....а после и нечовешката "Бригантина"2х50w която беше 12кг. и като се прецака един балансов потенциметър само един стар другар успя да ме уреди с решение след като във всички сервизи след като вдигнеха капака ги побиваха тръпки ..........ей този сърбин!  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Нед Мар 19, 2006 6:59 pm Заглавие: |
|
|
Май една темичка "Аудио-спомени" би провокирала хората да си спомнят с приятно чувство ситуации отпреди 15-20-30, а и повече години. И да ги споделят.  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Dimitar Atanasov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Пон Мар 20, 2006 8:20 am Заглавие: |
|
|
Наистина впечатляващо,
А за носталгични спомени...
Като си спомня, че първия ми опит в аудиото беше да си маправя магнитовон...
Взех едно старо шаси, махнах му двигателя, и сложих двигатели то 5'' флопита...култово изпълнение, преусилвателя беше нещо скалъпено в обемен монтаж, да подчертая дискретно, и колкото и да е странно, това нещо взе че засвири, с доста помощ от приатели и малко пушеци |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Rusin Atanasov има опит

|
Пуснато на: Вто Мар 28, 2006 9:17 am Заглавие: |
|
|
amitko написа: | Наистина впечатляващо,
А за носталгични спомени...
Като си спомня, че първия ми опит в аудиото беше да си маправя магнитовон...
Взех едно старо шаси, махнах му двигателя, и сложих двигатели то 5'' флопита...култово изпълнение, преусилвателя беше нещо скалъпено в обемен монтаж, да подчертая дискретно, и колкото и да е странно, това нещо взе че засвири, с доста помощ от приатели и малко пушеци |
Amitko пушеците са в " началото " ама никой не е застрахован от тях дори и "после" . При мен освен пушеци има и взривчета .....таке е DIY-то иска жертви . Не ме притеснява миризмата на опърлена кожа и мириса на прегорал колофон късно вечерта или рано сутрин. Важното е Музиката |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Rusin Atanasov има опит

|
Пуснато на: Пон Юни 05, 2006 7:01 pm Заглавие: |
|
|
Привет,
тук реших да покажа една малка система, която направих за собствено удоволствие преди няколко години. Целта ми беше да слушам музика, когато съм на вилата си без значение дали се занимавам с градинска работа или просто си почивам. Освен това цялата музика /без колоните/се пренася в обикновен сак така че размера тук е от значение . Сложил съм снимките като линкове тук http://store2.data.bg/rusin/mini%20sistema/
Системата представлява няколко компонента: усилвател, тунер, тонектор+превключвател на звукоизточниците и озвучителни тела.
Усилвателя е 2х5вата/4ома, правен по руска схема с някаква обратна връзка след разделителният капацитет за подобряване на кечеството. Чипа е А 210К, е не е като без разделителен капацитет и двуполярно, но върши работа. Тунера е правен от старо портативно моно радио със добавен стереодекодер.
Тонкоректора е класическа схема на Баксандалов четириполюсник. На входа му има поставени бутони тип "Изостат" за превключване на 3 звукоизточника като има индикациа за това на предния панел. Колоните са правени от "нищото" - бях намерил 2 радиошкафа Акорд 104 и от тях ползвах говорителите и плоскости за самите колони . Това което се вижда като фазоинвертор е просто недостиг на материал и криви сметки при разкрояването . Доста са грозни на външен вид но така не се притеснявам че могат да бъдат откраднати когато не съм на вилата си. Иначе са широколентови и говорителите са от старите пройзводства, махнал съм им капачките затова звука не е чак толкова зле . |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Пон Юни 05, 2006 8:28 pm Заглавие: |
|
|
Хехее човек страшно много ме кефят.
Напомнят ми точно на старите техники в нратовчед ми. Той имаше всякакви такива стари усилватели самоделки и разни скалъпени кутии тип "Радио Точка".
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nikolai Nikolov отстранен
.JPG)
Регистриран на: Feb 19, 2006 Мнения: 196 Местожителство: Враца, дето гарга не каца
|
Пуснато на: Пон Юни 05, 2006 9:19 pm Заглавие: |
|
|
Еми аз защо виждам: две клавиатури, два монитора, един компютър... Има ли някъде скрит и втори из стаята ? ? ? _________________ "Truth is the right direction to reality, yet there is no truth if you don't search for it !"
By Niks AKA kalmara ; [|MAHuAKA|] |
|
Върнете се в началото |
|
 |
HymerrA има известен опит

|
Пуснато на: Пон Юни 05, 2006 10:02 pm Заглавие: |
|
|
Tи пък да не си правиш опис тип : "Да не забравя след като ти избия входната врата..."
Иначе много ентусиазъм и от нищо нещо.Не с трици маймунки ,а ми с трици Кинк-Конг и все пак щом е с ентусиазъм заслужава признание и лек ,грациозен,непресторен поклон....  _________________ ...take the blue pill - the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Rusin Atanasov има опит

|
Пуснато на: Пон Юни 05, 2006 10:07 pm Заглавие: |
|
|
kalmara написа: | Еми аз защо виждам: две клавиатури, два монитора, един компютър... Има ли някъде скрит и втори из стаята ? ? ? |
Няма нищо скрито просто компа е с 2 видеокарти 1 на PCI и 1 на AGP слотове това е. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|