Bulgarian Audiophile Society
Добре дошъл, непознат! Можеш да се регистрираш безплатно тук!
Имай предвид, че този форум не е за начинаещи!

Навигация
·Начало
·Форуми
·Публикувай статия
·Моят акаунт
·Upload
·Download
·Архив
·Връзки
·Класация
·Теми
·Gallery Галерия
·Нова Галерия
·Конвертор на кирилица

Реклама

Онлайн магазин

Галерия
·Галерия
·Енциклопедия
·Пропаганда

Реклама от Google

Login
Псевдоним

Парола

Не сте се регистрирали?
Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име

Forums

Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 продавам CD Philips CDC 745 за 40 лева
 Philips CD960
 Продавам две 6" ви басчета
 Продавам дек Technics RS-BX404
 Продавам тунер Technics ST-G460
 Как го прави Олег Рулит
 Продавам транзисторен ресивър JVC за 140 лева
 Купувам лампомер TESLA BM215A
 Продавам усилвател със субуфер 8" Megavox
 Пусни своя глас!Бъди пич!Бъди Българин!
 разпродажба 12",15",18" говорители
 Използване на 24 битов сигнал в SpectraLab
 Търся Fostex fe 126
 Китосване или рязане ?
 МОЯТ ПОСЛЕДЕН ЛАМПОВ УСИЛВАТЕЛ
 Продавам активен суб Harman/Kardon с дефект
 Пустите му АМЕРИКАНЦИ
 Подкрепете и този форум...

bgaudio.org Forums

www.bgaudio.org :: Преглед на тема - ФОРМУЛИ
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   Потребителски групиПотребителски групи   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ФОРМУЛИ
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> Бисери
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
delpx
Гост

МнениеПуснато на: Вто Мар 21, 2006 5:50 pm    Заглавие: ФОРМУЛИ Отговорете с цитат

Здравеите.

Пуснах същата тема в tuning.bg/forum в секцията за музика но от там ми препоръчаха да се обърна към потребителите на този форум Smile
Та така идеята е да се направи програма наподобяваща BassBox или други нейни аналози , като програмата ще пресмята всички комноненти на една аудио система. Та тая програма ще е с БГ интерфейс и ще се разпространява безплатно. Аз се наемам със задачата по нйното създаване но ми е необходима доста информация която се надявам да ми дадете. Необходими са ми методиките за изчисление на всички комноненти в една аудио система. Моля ако някой знае сайт или случайно разполага с тези методики да ги сподели. Първоначалната идея беше тази програма да се използва за CARAUDIO но мисля че няма да са особенно големи разликите и при HOMEAUDIO-to. Благодаря предварително.
Върнете се в началото
Dimitar Atanasov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Мар 21, 2006 5:57 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Моето лично мнение, като математик и човек поназнайващ малко от програмиране и аудио е че начинанието е безнадеждно, факторите са толкова много че е направо невероятно на се направи програма която да сметне нещо....

Още повече мисля че по-голямата част от този сорт програмки вършат доста съмнителна работа, като минимум имат голямо количество приближения
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
taslak
има опит
има опит

МнениеПуснато на: Вто Мар 21, 2006 6:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Подкрепям напълно amitko!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Removed

МнениеПуснато на: Вто Мар 21, 2006 10:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами май то всяка наука тръгва с опростяване на моделите и много допускания, така че не е ясно в крайна сметка колко са верни резултатите и дали се покриват с реалноста.
Аз се знимавам с програмиране и мисля,че както поставяш задачата, не е по силите на един човек.
Така, че и аз се присъединявам към amitko.
Върнете се в началото
Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Мар 22, 2006 8:21 am    Заглавие: Бисер Отговорете с цитат

Дали ще ти стигне един живот за това начинание. На колко години си?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
delpx
Гост

МнениеПуснато на: Сря Мар 22, 2006 8:26 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами имам около 4 месеца да я направя тъй като миля тази програма да ми е и дипломната работа в университета. Е в първата версия може да не са включени всички неща а само основните. Доколкото по въпроса за точноста една програма винаги смята вярно стига да са и зададени верни параметри за което се обръщам и към вас Smile но явно и тук няма кой да помогне.
Върнете се в началото
Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Сря Мар 22, 2006 8:38 am    Заглавие: Помощ Отговорете с цитат

Помагаме на гостите си да не се удавят!
Е как ще е хем универсална, пък само основните неща? Знаеш ли какво искаш?
Не се хващай, защото ще стане тюрлигювеч. Има страхотни теми, но в една тясна област. Бил съм рецензент и ръководител на студентски дипломни работи в ТУ и съм убеден в това, което ти казвам. Може да се срещнеме и да обсъдиме въпроса. Много ме радва ентусиазма ти.
Върнете се в началото
Dimitar Atanasov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Сря Мар 22, 2006 8:49 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Като даскал ти казвам че такова нещо за дипломна работа не става по следните причини

1. Да допуснем че успееш да намериш всички необходими формули и всичко е ОК, макар е много от формулите нямат явен вид (по скоро решението им)
2. В зависимост от нивото което имаш, но мисля че ще ти трябват доста солидни знания по числени методи например метод на краините елементи за да сметнеш акустиката, а покрай тях ще ти трябват частни диференциални уравнение на ниво което силно се съмнявам да си учил
3. От страна на електрониката ти трябват толкова много знания, че направо не ми се мисли

за всяко от тези неща ти трябват години

И като резултат (дори да напишеш програмата) ще се получи нещо което очаква около 1000 параметъра, поне 1/3 от които не можеш да ги измериш, друга 1/3 могат да се измерят, но на 3 места в света и т.н.

Освен всичко целта на една дипломна работа (предполагам MSc thesis) е да се покаже че дипломанта е усвоил основните техники и методи в областта на дипломната работа. При една такава дипломна работа програмирането е сравнително проста работа, докато другото е сложно. Ако напишеш такова нещо спокойно спокойно всеки от форума, а и по света ще ти каже евала и ще те признае за най - разбиращия гуру в областта на аудиотехниката.

Докато аз пиша много Goro го каза точно
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Гост

МнениеПуснато на: Сря Мар 22, 2006 10:04 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами хрумна ми тая идея когато разгледах програмата BassBox в нея има много изчисления но не мисля че са хиляди , входните параметри като изключим константите също не са кой знае колко а и може да се използват готовите бази на bassbox за параметрите на говорителите. Понеже знам че е много работа и за 4 месеца надали ще мога да направя всичко та за това казах че ще се постарая поне основните неща да направя а по нататък програмката може да си се развива. Насочете ме към някакъв ресурс от кадето мога да погледна за какви зчисления става въпрос.
Върнете се в началото
Removed

МнениеПуснато на: Сря Апр 12, 2006 8:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Извинявам се за късния пост, но като прочетох виждам и още една широко разпространена заблуда, а именно, че компютрите смятат вярно, стига да им се зададат верни входни данни.
Та, компютрите НИКОГА не смятат вярно, независимо от входните данни. Добре е когато смятат с допустима точност.
Хората които разбират поне малко и са запознати с това как е направен компютъра ще се съгласят с мен.
Върнете се в началото
peko
има известен опит
има известен опит

МнениеПуснато на: Сря Апр 12, 2006 8:40 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Eе сега малко да навлеза в офтопик Embarassed . Естествено че компютрите смятат вярно Very Happy , съвсем друг въпрос е ако алгоритъмът е неверен и ако наистина не може да се построи такъв с отклонения по-малко от допустимите , все пак да не забравяме че хората определят механизма . LZ предполагам че ясно правиш разликата като специалист в тази сфера Shocked Very Happy .
Поздрав!
Върнете се в началото
Bojidar Bojanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Сря Апр 12, 2006 9:24 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

LZ написа:
Извинявам се за късния пост, но като прочетох виждам и още една широко разпространена заблуда, а именно, че компютрите смятат вярно, стига да им се зададат верни входни данни.
Та, компютрите НИКОГА не смятат вярно, независимо от входните данни. Добре е когато смятат с допустима точност.
Хората които разбират поне малко и са запознати с това как е направен компютъра ще се съгласят с мен.

101 % Вярно!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя AIM Адрес
gps
отстранен

МнениеПуснато на: Чет Апр 13, 2006 7:20 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако прибавим и това че на много предкомпютърни устройства Very Happy не им е ясно какво точно искат.............
Върнете се в началото
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Чет Апр 13, 2006 9:43 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Компютърът казват е усилвател на глупост - подаваш малка глупост на входа, а на изхода излиза ОГРОМНА глупост. Laughing Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
teodor
има известен опит
има известен опит

МнениеПуснато на: Чет Апр 13, 2006 10:08 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Добре , че е само усилвател........ Laughing

Парламента ни обаче е ГЕНЕРАТОР на глупост Twisted Evil
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> Бисери Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети