Bulgarian Audiophile Society
Добре дошъл, непознат! Можеш да се регистрираш безплатно тук!
Имай предвид, че този форум не е за начинаещи!

Навигация
·Начало
·Форуми
·Публикувай статия
·Моят акаунт
·Upload
·Download
·Архив
·Връзки
·Класация
·Теми
·Gallery Галерия
·Нова Галерия
·Конвертор на кирилица

Реклама

Онлайн магазин

Галерия
·Галерия
·Енциклопедия
·Пропаганда

Реклама от Google

Login
Псевдоним

Парола

Не сте се регистрирали?
Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име

Forums

Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 продавам CD Philips CDC 745 за 40 лева
 Philips CD960
 Продавам две 6" ви басчета
 Продавам дек Technics RS-BX404
 Продавам тунер Technics ST-G460
 Как го прави Олег Рулит
 Продавам транзисторен ресивър JVC за 140 лева
 Купувам лампомер TESLA BM215A
 Продавам усилвател със субуфер 8" Megavox
 Пусни своя глас!Бъди пич!Бъди Българин!
 разпродажба 12",15",18" говорители
 Използване на 24 битов сигнал в SpectraLab
 Търся Fostex fe 126
 Китосване или рязане ?
 МОЯТ ПОСЛЕДЕН ЛАМПОВ УСИЛВАТЕЛ
 Продавам активен суб Harman/Kardon с дефект
 Пустите му АМЕРИКАНЦИ
 Подкрепете и този форум...

bgaudio.org Forums

www.bgaudio.org :: Преглед на тема - съвети за няколко покупки и конструиране на ТЛ
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   Потребителски групиПотребителски групи   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

съвети за няколко покупки и конструиране на ТЛ
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> ПОКУПКИ
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Zmej
има сериозен опит
има сериозен опит

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Мар 24, 2006 9:20 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Това ти можеш най-добре да прецениш... Слушаш и решаваш - никой оттук няма да ти откаже да чуеш неговата система. Ако държиш на фулрейндж, според мен в пъти по-добър и два пъти по-евтин от БГ20 е ТВМ АРЗ6608/6604. Но крайното решение си е твое, моят съвет е първо да слушаш, после да решиш... И пак лично мнение - за малко пари можеш да направиш средния ТЛ-проект, за кой тук наистина има ВСИЧКО!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tihogr
чете и пита
чете и пита

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Мар 24, 2006 5:14 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Zmej написа:
Това ти можеш най-добре да прецениш... Слушаш и решаваш - никой оттук няма да ти откаже да чуеш неговата система. Ако държиш на фулрейндж, според мен в пъти по-добър и два пъти по-евтин от БГ20 е ТВМ АРЗ6608/6604. Но крайното решение си е твое, моят съвет е първо да слушаш, после да решиш... И пак лично мнение - за малко пари можеш да направиш средния ТЛ-проект, за кой тук наистина има ВСИЧКО!

а нещо малко по-скъпичко и по-добро от БГ20 да ми препоръчаш, че не ги знам много.
И все пак кое е по-добро като вариант широколентов
говорител или пък двулентови да речем със сходни характеристики и цени.

Последната промяна е направена от tihogr на Пет Мар 24, 2006 10:01 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojidar Bojanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Пет Мар 24, 2006 6:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

tihogr написа:
Zmej написа:

...а нещо малко по-скъпичко от БГ20 да ми препоръчаш, че не ги знам много...

SP 68X и SP 200X на Монакор.

А какво разбираш под "двулентови да речем със сходни характеристики на широколентов". Според мен това са несравними неща.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя AIM Адрес
tihogr
чете и пита
чете и пита

МнениеПуснато на: Съб Мар 25, 2006 12:11 am    Заглавие: Отговорете с цитат

предполагам че са несравними. Имах предвид като вариант за една колона кое ще бъде по-добре: тя да се направи със широколентов говорител или със два (нискочестотен+високочестотен). Говоря за еднакви
конструкции, технически характеристики. Не знам дали се изразявам правилно, но според досегашите ми представи идеалния вариант за мен е една колона
примерно да е от от три говорителя (трилентова).
Казано с прости думи един широколентов говорител може ли да се мери със трите във трилентова колона
една и съща марка, един ценови клас и т.н.

Цялата работа е за избор на оптимален вариант на високоговорители на цена макс. до 150лв. за всички и постигането на максимално качество на звука за тази цена.

Последната промяна е направена от tihogr на Съб Мар 25, 2006 12:23 am; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Nikolay_Hristov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Съб Мар 25, 2006 12:14 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами... понякога не е вярно, че 3 е по-голямо от 1 Very Happy
Върнете се в началото
tihogr
чете и пита
чете и пита

МнениеПуснато на: Съб Мар 25, 2006 12:25 am    Заглавие: Отговорете с цитат

sith-cat написа:

сигурно е така ама 1,2 или 3 да избера като вариант.
В повечето случаи кое е по по най?
Върнете се в началото
Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Съб Мар 25, 2006 12:35 am    Заглавие: Отговорете с цитат

tihogr написа:
sith-cat написа:

1 или 2 Rolling Eyes
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя AIM Адрес Yahoo Messenger MSN Messenger
Removed

МнениеПуснато на: Съб Мар 25, 2006 8:15 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Crossblade написа:
tihogr написа:
sith-cat написа:

1 или 2 Rolling Eyes
За това имаш уши Exclamation Very Happy
Върнете се в началото
Sergo
има опит
има опит

Местожителство: Лом

МнениеПуснато на: Съб Мар 25, 2006 11:10 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:

Ти се сблъска с първия и един от основните проблеми в аудиото! Истината е, че една истина няма! Всичко е въпрос на лично предпочитание, а ти искаш другите да ти кажат какво би ти харесало. Затова получаваш и отговори от типа: иди послушай и реши сам Wink
Върнете се в началото
Zmej
има сериозен опит
има сериозен опит

МнениеПуснато на: Съб Мар 25, 2006 3:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Лозев ти каза - използвай ушите си и сам прецени.Твоите критерии са си твои критерии. Досега не съм чул НИТО едно озвучително тяло, на което абсолютно всичко да му е наред на 100%. Всяко решение, всяка конструкция страда от нещо за сметка на друго. Ти сам решаваш кое ще предпочетеш и за сметка на кое друго.
Друга масова заблуда е, че изработката на което и да е озвучително тяло (еднолентово, двулентово, Н-лентово) е проста работа - за да свирне както трябва, са необходими обикновено месеци (поне) труд и експерименти - всеки успех трябва да се изстрада. И е много важно да знаеш какво правиш и какво се гони - но това се постига с много опит в конструирането и слушането.
И заради това ти казвам - хвани готов проект, върху който много хора са работили и го повтори, доколкото можеш. Може би някога ще бъдеш способен да направиш дори нещо по-добро, но мислиш ли, че сега ще можеш да го направиш?

И още нещо - не съм съгласен с Кирилов по един параграф. Не можеш да отречеш изцяло едно нещо за сметка на друго - визирам 1 срещу Н-лентовите решения. Има еднолентови решения, които свирят, има и такива, които не свирят, същото важи и за Н-лентовите. Все повече се убеждавам, че Н-лентовите решения не се харесват на хора, които не могат да си направят филтрите и да съгласуват акустично говорителите за отделните ленти, както и да си оправят импулс респонса (или са слушали само такива творения).

И пак да кажа - досега съм чул 1 (ЕДИН) широколентов говорител, който наистина ми харесва, и за който (евентуално) бих пожертвал добре направена двулентова система. Но това са принципно различни концепции - всеки трябва да избере своята.

Успех!
Върнете се в началото
Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Съб Мар 25, 2006 4:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Zmej написа:
И още нещо - не съм съгласен с Кирилов по един параграф. Не можеш да отречеш изцяло едно нещо за сметка на друго - визирам 1 срещу Н-лентовите решения. Има еднолентови решения, които свирят, има и такива, които не свирят, същото важи и за Н-лентовите. Все повече се убеждавам, че Н-лентовите решения не се харесват на хора, които не могат да си направят филтрите и да съгласуват акустично говорителите за отделните ленти, както и да си оправят импулс респонса (или са слушали само такива творения).

И пак да кажа - досега съм чул 1 (ЕДИН) широколентов говорител, който наистина ми харесва, и за който (евентуално) бих пожертвал добре направена двулентова система. Но това са принципно различни концепции - всеки трябва да избере своята.

Успех!

За това че си чул само един широколентов който свири единствената вина си е твоя Wink ела лятото с мен в Франкфурт на Hi-Fi изложението и после ще кажеш дали само един широколентов свири или свирят всичките които са над 300лв брайката -Lowther ,Jorda,Aer,Fostex....
ако не е тайна ще ми кажеш ли как съгласуваш и оправяш респонса с филтри без това да се отрази на звуковата картина ?
п.с. Нелсон Пас,Кондо,Декарт...и те ли незнаят как да си оправят респонса Wink..Пас продава от най-скъпите лентови ама у тях в хола е с Лоутер в хорна, Питар Габриел с най-скъпото студио в света личните му колони пак широки ленти ...това не значи че отричам лентовите.....ето лентови колони които свирят:
http://www.exoticaudio.org/PAGE39b.html

обърнете внимание на
Shozo Kinoshita... Wink

само да уточня че и аз не харесвам звукат на евтините широколентови говорители Wink
Министерство на Звука
.......срещу ми мишки църкат
като ме видят , познай къде си бъркат.

Последната промяна е направена от Ivan Rachev на Съб Мар 25, 2006 9:12 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
tihogr
чете и пита
чете и пита

МнениеПуснато на: Съб Мар 25, 2006 5:43 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

колоните ще ги направя няма проблем щом човек има желание и възможност всичко става. Кажете някои
готин саунд да се порадвам на звуковата ми карта, докато си купя усилвател и си направя колоните.
Имам предвид нещо на което си тествате колоните така да се каже, нещо което носи наслада за ушите Ви и не само..........

иначе сте прави трябва сам да чуя и да си направя избора според моя вкус.
Върнете се в началото
Zmej
има сериозен опит
има сериозен опит

МнениеПуснато на: Нед Мар 26, 2006 3:12 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Иво, прав си!

И пак да кажа - онова сравнение му звучи като сравнението между брюнетки и блондинки... Laughing
Върнете се в началото
gps
отстранен

МнениеПуснато на: Нед Мар 26, 2006 3:12 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Има един виц от серията вицове за радио Ереван: Попитали Радио Ереван "Може ли да се хване спин от убождане с пирон?" .Отговора бил "Защо от убождане с пирон след като има и далеч по-приятни начини" Wink Very Happy Преведено на аудиофилски език :" Защо да се правят N-лентови системи с цел постигане на добър звук след като има и далеч по-приятни начини" Wink Very Happy Моето лично мнение е че по многолентовите системи се увличат хора- техничари които забравят че трябва да се търси красотата в звученето на една колона.Красивото и доставящо естетическа наслада звучене на една система не може да се измери (като АЧХ например) и поради това някои го пренебрегват като се увличат по това което може да се измери-филтри ,АЧХ ......За мен е показателен факта че юзъри направили проект с евтиния БГ20 след като преценят недостатъците му, но пък усетят красотата на звучене на фулрейндж(доколкото с бг20 може да се усети Wink ), се насочват към търсене на далеч по-добри фулрейндж но не се връщат към N-лентовите системи.
Върнете се в началото
tihogr
чете и пита
чете и пита

МнениеПуснато на: Нед Мар 26, 2006 6:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Преди малко разглеждах сайт със говорители за коли и се замислих, че например на цената на Монакор 68x може да се вземе примерно трилентов Pioneer от висок клас със доста по-добри характеристики (на хартия). Въобще може ли да стане хубава колона с говорител за кола имам предвид ТЛ или пък нещо друго.

Още нещо ме интересува на кое викате фулрейндж
на широколентовите високоговорители ли?
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> ПОКУПКИ Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Страница 4 от 5

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети