Не сте се регистрирали? Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
Пуснато на: Пет Мар 24, 2006 9:20 am Заглавие:
Това ти можеш най-добре да прецениш... Слушаш и решаваш - никой оттук няма да ти откаже да чуеш неговата система. Ако държиш на фулрейндж, според мен в пъти по-добър и два пъти по-евтин от БГ20 е ТВМ АРЗ6608/6604. Но крайното решение си е твое, моят съвет е първо да слушаш, после да решиш... И пак лично мнение - за малко пари можеш да направиш средния ТЛ-проект, за кой тук наистина има ВСИЧКО!
Пуснато на: Пет Мар 24, 2006 5:14 pm Заглавие:
Zmej написа:
Това ти можеш най-добре да прецениш... Слушаш и решаваш - никой оттук няма да ти откаже да чуеш неговата система. Ако държиш на фулрейндж, според мен в пъти по-добър и два пъти по-евтин от БГ20 е ТВМ АРЗ6608/6604. Но крайното решение си е твое, моят съвет е първо да слушаш, после да решиш... И пак лично мнение - за малко пари можеш да направиш средния ТЛ-проект, за кой тук наистина има ВСИЧКО!
а нещо малко по-скъпичко и по-добро от БГ20 да ми препоръчаш, че не ги знам много.
И все пак кое е по-добро като вариант широколентов
говорител или пък двулентови да речем със сходни характеристики и цени.
Последната промяна е направена от tihogr на Пет Мар 24, 2006 10:01 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Пуснато на: Пет Мар 24, 2006 6:30 pm Заглавие:
tihogr написа:
Zmej написа:
...а нещо малко по-скъпичко от БГ20 да ми препоръчаш, че не ги знам много...
SP 68X и SP 200X на Монакор.
А какво разбираш под "двулентови да речем със сходни характеристики на широколентов". Според мен това са несравними неща.
Пуснато на: Съб Мар 25, 2006 12:11 am Заглавие:
предполагам че са несравними. Имах предвид като вариант за една колона кое ще бъде по-добре: тя да се направи със широколентов говорител или със два (нискочестотен+високочестотен). Говоря за еднакви
конструкции, технически характеристики. Не знам дали се изразявам правилно, но според досегашите ми представи идеалния вариант за мен е една колона
примерно да е от от три говорителя (трилентова).
Казано с прости думи един широколентов говорител може ли да се мери със трите във трилентова колона
една и съща марка, един ценови клас и т.н.
Цялата работа е за избор на оптимален вариант на високоговорители на цена макс. до 150лв. за всички и постигането на максимално качество на звука за тази цена.
Последната промяна е направена от tihogr на Съб Мар 25, 2006 12:23 am; мнението е било променяно общо 1 път
сигурно е така ама 1,2 или 3 да избера като вариант.
В повечето случаи кое е по по най?
Ти се сблъска с първия и един от основните проблеми в аудиото! Истината е, че една истина няма! Всичко е въпрос на лично предпочитание, а ти искаш другите да ти кажат какво би ти харесало. Затова получаваш и отговори от типа: иди послушай и реши сам
Пуснато на: Съб Мар 25, 2006 3:52 pm Заглавие:
Лозев ти каза - използвай ушите си и сам прецени.Твоите критерии са си твои критерии. Досега не съм чул НИТО едно озвучително тяло, на което абсолютно всичко да му е наред на 100%. Всяко решение, всяка конструкция страда от нещо за сметка на друго. Ти сам решаваш кое ще предпочетеш и за сметка на кое друго.
Друга масова заблуда е, че изработката на което и да е озвучително тяло (еднолентово, двулентово, Н-лентово) е проста работа - за да свирне както трябва, са необходими обикновено месеци (поне) труд и експерименти - всеки успех трябва да се изстрада. И е много важно да знаеш какво правиш и какво се гони - но това се постига с много опит в конструирането и слушането.
И заради това ти казвам - хвани готов проект, върху който много хора са работили и го повтори, доколкото можеш. Може би някога ще бъдеш способен да направиш дори нещо по-добро, но мислиш ли, че сега ще можеш да го направиш?
И още нещо - не съм съгласен с Кирилов по един параграф. Не можеш да отречеш изцяло едно нещо за сметка на друго - визирам 1 срещу Н-лентовите решения. Има еднолентови решения, които свирят, има и такива, които не свирят, същото важи и за Н-лентовите. Все повече се убеждавам, че Н-лентовите решения не се харесват на хора, които не могат да си направят филтрите и да съгласуват акустично говорителите за отделните ленти, както и да си оправят импулс респонса (или са слушали само такива творения).
И пак да кажа - досега съм чул 1 (ЕДИН) широколентов говорител, който наистина ми харесва, и за който (евентуално) бих пожертвал добре направена двулентова система. Но това са принципно различни концепции - всеки трябва да избере своята.
Пуснато на: Съб Мар 25, 2006 4:16 pm Заглавие:
Zmej написа:
И още нещо - не съм съгласен с Кирилов по един параграф. Не можеш да отречеш изцяло едно нещо за сметка на друго - визирам 1 срещу Н-лентовите решения. Има еднолентови решения, които свирят, има и такива, които не свирят, същото важи и за Н-лентовите. Все повече се убеждавам, че Н-лентовите решения не се харесват на хора, които не могат да си направят филтрите и да съгласуват акустично говорителите за отделните ленти, както и да си оправят импулс респонса (или са слушали само такива творения).
И пак да кажа - досега съм чул 1 (ЕДИН) широколентов говорител, който наистина ми харесва, и за който (евентуално) бих пожертвал добре направена двулентова система. Но това са принципно различни концепции - всеки трябва да избере своята.
Успех!
За това че си чул само един широколентов който свири единствената вина си е твоя ела лятото с мен в Франкфурт на Hi-Fi изложението и после ще кажеш дали само един широколентов свири или свирят всичките които са над 300лв брайката -Lowther ,Jorda,Aer,Fostex....
ако не е тайна ще ми кажеш ли как съгласуваш и оправяш респонса с филтри без това да се отрази на звуковата картина ?
п.с. Нелсон Пас,Кондо,Декарт...и те ли незнаят как да си оправят респонса ..Пас продава от най-скъпите лентови ама у тях в хола е с Лоутер в хорна, Питар Габриел с най-скъпото студио в света личните му колони пак широки ленти ...това не значи че отричам лентовите.....ето лентови колони които свирят:
http://www.exoticaudio.org/PAGE39b.html
обърнете внимание на
Shozo Kinoshita...
само да уточня че и аз не харесвам звукат на евтините широколентови говорители _________________ Etheraudio
BGaudio
Metropolisaudio
Министерство на Звука
.......срещу ми мишки църкат
като ме видят , познай къде си бъркат.
Последната промяна е направена от Ivan Rachev на Съб Мар 25, 2006 9:12 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Пуснато на: Съб Мар 25, 2006 5:43 pm Заглавие:
колоните ще ги направя няма проблем щом човек има желание и възможност всичко става. Кажете някои
готин саунд да се порадвам на звуковата ми карта, докато си купя усилвател и си направя колоните.
Имам предвид нещо на което си тествате колоните така да се каже, нещо което носи наслада за ушите Ви и не само..........
иначе сте прави трябва сам да чуя и да си направя избора според моя вкус.
Има един виц от серията вицове за радио Ереван: Попитали Радио Ереван "Може ли да се хване спин от убождане с пирон?" .Отговора бил "Защо от убождане с пирон след като има и далеч по-приятни начини" Преведено на аудиофилски език :" Защо да се правят N-лентови системи с цел постигане на добър звук след като има и далеч по-приятни начини" Моето лично мнение е че по многолентовите системи се увличат хора- техничари които забравят че трябва да се търси красотата в звученето на една колона.Красивото и доставящо естетическа наслада звучене на една система не може да се измери (като АЧХ например) и поради това някои го пренебрегват като се увличат по това което може да се измери-филтри ,АЧХ ......За мен е показателен факта че юзъри направили проект с евтиния БГ20 след като преценят недостатъците му, но пък усетят красотата на звучене на фулрейндж(доколкото с бг20 може да се усети ), се насочват към търсене на далеч по-добри фулрейндж но не се връщат към N-лентовите системи.
Пуснато на: Нед Мар 26, 2006 6:17 pm Заглавие:
Преди малко разглеждах сайт със говорители за коли и се замислих, че например на цената на Монакор 68x може да се вземе примерно трилентов Pioneer от висок клас със доста по-добри характеристики (на хартия). Въобще може ли да стане хубава колона с говорител за кола имам предвид ТЛ или пък нещо друго.
Още нещо ме интересува на кое викате фулрейндж
на широколентовите високоговорители ли?
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4, 5Следваща
Страница 4 от 5
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети