Не сте се регистрирали? Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
Пуснато на: Сря Мар 29, 2006 4:23 pm Заглавие: ГМ-70 SE Amp
Става въпрос за ГМ-70 SE amp.Схемата не е напълно уточнена, интересувам се кой може да ги изработи.Цената не е проблем.Държа основно на качеството.
Поздрави
Нещо не сме се разбрали.Става въпрос за Изходните (звукови) трансформатори на SE amp ГМ -70 .
Питам за майстори по принцип които са навътре в нещата и могат да ги изработят.Стъпалата ще си ги правя сам.
Пуснато на: Сря Мар 29, 2006 5:08 pm Заглавие:
Горе е написано ГМ70 SE Amp, а не трансформатори за усилвател с ГМ70.
Свържи се с alnico, той ще ти помогне. _________________ Inspiration Audio IDS AG Department of High Tension Works
Пуснато на: Сря Мар 29, 2006 6:19 pm Заглавие: Re: ГМ-70 SE Amp
dei12 написа:
Става въпрос за ГМ-70 SE amp.Схемата не е напълно уточнена, интересувам се кой може да ги изработи.Цената не е проблем.Държа основно на качеството.
Поздрави
Ако имаш намерение това да е първият ти лампов усилвател, по-добре се откажи! Ако нямаш опит, дори и да ти дадат работеща схема и елементи, едва ли ще получиш качеството, на което твърдиш, че държиш.
Да не говорим колко сериозно напрежение е 1000 Волта....
Ако си решил да се развиваш в тази област - поздравления!
Започни първо с някоя лесна за реализиране схема и полека-лека сам ще се насочиш към най-доброто за теб решение.
Ако просто искаш качествен усилвател и можеш да си го позволиш, много хора тук, включително и аз, ще се радваме да приемем поръчката ти...
Това, че имаш ГМ-70 в наличност все още не означава нищо.
Себестойността на една лампа е много по-малка от тази на самия усилвател, дори и да се касае за 300B.
Нека не пришиваме балтони към копчетата....
Пуснато на: Сря Мар 29, 2006 6:40 pm Заглавие:
dei12 написа:
Питам за майстори по принцип които са навътре в нещата и могат да ги изработят.
Като искаш помощ и тормозиш хората от форума, поне не се ебавай после с тях...
Някакъв кофти тон си държал на dragon_hifi май...
Да вземел да завърши електротехникум вечерно и т.н.
Винаги съм казвал, че някои хора получават образование многократно надхвърлящо умствените им способности, това важи и за хората, завършили МЕИ. Нали и ти си от тях? _________________ Inspiration Audio IDS AG Department of High Tension Works
Благодаря за загриженоста. Да това наистина ще е първия ми лампов усилвател, но това не означава че няма да си го направя сам колкото опити гршки и пари да ми струва. Имам с какво да го сравнявам и на какво да го чуя. В момента завършвам колоните си Visaton Concorde със среди TI100 ,а усилвателя ми е jungson ja-88d 80 w class a 30kg, така,че трябва да се старая да направя нещо по добро от него,иначе няма да ми е интересно .
Пуснато на: Сря Мар 29, 2006 7:10 pm Заглавие:
тогава това ми заяждане по долу е адресирано към него, но въпросът с клас А стои така:
Кой те излъга, че JUNGSON JA-88D е клас А усилвател?
80 вата за канал, айде бе!
И клас А... да бе да, няма начин да не е клас А!
Ама май е клас АБ с повечко ток на покой...
Нема такъв дзвер противотактен клас А, попрочети определенията за класовете, пък ако не са ти ясни, вземи запиши един вечерен електротехникум.
Клас А в истинския му вид е 1 активен елемент - транзистор/триод/тетрод/пентод, който усилва целия входен сигнал, както положителната, така и отрицателната вълна "with no clipping".
Естествено, че могат да бъдат от няколко стъпала, все еднотактни, разбира се, работещи в неикономичния режим "А".
Щото ако твоят амп е клас А и има дори теоретичния кпд, демек 25%, ще разсейва 640 вата, а това не става с 30 килограма, ами поне със 100 във вид на алуминиеви радиатори...
Противотактните усилватели клас А не са нищо друго, освен АВ-та с повечко ток на покой, по тая логика всеки един усилвател след заменянето на трансформатора му с по голям и респективно радиаторите пак с по големи става клас А...
Хората не искат да приемат за чист клас А еднотактов усилвател, при който изходната лампа е съставена примерно от 2 или повече в паралел, че пуш-пул -а ли? _________________ Inspiration Audio IDS AG Department of High Tension Works
Пуснато на: Сря Мар 29, 2006 8:00 pm Заглавие:
Човек, максималната консумация и мощността, която се разсейва са две съвсем различни неща!
Еднотактен клас А усилвател с такава мощност би бил ОГРОМЕН!
320 вата, разсейвани от транзисторите на всеки канал, при положение, че не трябва да надвишаваш температурата на алуминия над 60-65 градуса, за да не ти изпушат транзисторите, означава, че алуминия става в десетки килограми, за канал...
Погледни линка, там е кутията на 3х30 вата усилвател, с уговорката, че е с модулируем токов генератор, което ще рече, че не е точно клас А в истинския му смисъл...т.е. клас А би бил поне 1.5 пъти по голям за същата мощност.
http://www.passdiy.com/images/aleph%20gallery/a30-p1-f2.jpg
А твоя, че е пуш-пул, това е пределно ясно... при тая мощност... и при тоя производител... _________________ Inspiration Audio IDS AG Department of High Tension Works
Пуснато на: Сря Мар 29, 2006 9:15 pm Заглавие:
dei12 написа:
Да това наистина ще е първия ми лампов усилвател, но това не означава че няма да си го направя сам колкото опити гршки и пари да ми струва.
Човек не бива да прескача етапи от развитието си.
То е като при обществата.
Руснаците се опитаха да прескочат капитализма и от феодализъм направо се натресоха в "развито социалистическо общество", каквото и да означаваше това и резултатът е известен.
Пуснато на: Сря Мар 29, 2006 9:50 pm Заглавие:
Абе човек, не гледай какво пише, ти разбираш ли какво означават 640 вата разсейвана мощност в радиаторите
И изобщо осмисляш ли за какви радиатори говорим вече?
Пъти по големи от тия, дето са в кутията му!
Трябва да има хладилен агрегат, за да стане работата дето си я мислиш...
Прочетох му ревюто на ампа и спецификациите, не е еднотактен, не си го и помисляй!
Аз конструирам еднотактни усилватели и съм наясно за какво иде реч, ти си купуваш нещо и вярваш на празни приказки от производителя.
Моят усилвател, дето е 2х8 вата, съвсем истински клас А е 20 кг и пече на 65 градуса, при положение, че радиаторите му са отвън!
Още повече, че реалният КПД трудно надхвърля 15%, т.е. за 160 вата при еднотактен клас А, без модулация са над киловат жега! _________________ Inspiration Audio IDS AG Department of High Tension Works
Последната промяна е направена от Daniel Petrov на Сря Мар 29, 2006 9:57 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница 1, 2, 3Следваща
Страница 1 от 3
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети