Bulgarian Audiophile Society
Добре дошъл, непознат! Можеш да се регистрираш безплатно тук!
Имай предвид, че този форум не е за начинаещи!

Навигация
·Начало
·Форуми
·Публикувай статия
·Моят акаунт
·Upload
·Download
·Архив
·Връзки
·Класация
·Теми
·Gallery Галерия
·Нова Галерия
·Конвертор на кирилица

Реклама

Онлайн магазин

Галерия
·Галерия
·Енциклопедия
·Пропаганда

Реклама от Google

Login
Псевдоним

Парола

Не сте се регистрирали?
Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име

Forums

Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 продавам CD Philips CDC 745 за 40 лева
 Philips CD960
 Продавам две 6" ви басчета
 Продавам дек Technics RS-BX404
 Продавам тунер Technics ST-G460
 Как го прави Олег Рулит
 Продавам транзисторен ресивър JVC за 140 лева
 Купувам лампомер TESLA BM215A
 Продавам усилвател със субуфер 8" Megavox
 Пусни своя глас!Бъди пич!Бъди Българин!
 разпродажба 12",15",18" говорители
 Използване на 24 битов сигнал в SpectraLab
 Търся Fostex fe 126
 Китосване или рязане ?
 МОЯТ ПОСЛЕДЕН ЛАМПОВ УСИЛВАТЕЛ
 Продавам активен суб Harman/Kardon с дефект
 Пустите му АМЕРИКАНЦИ
 Подкрепете и този форум...

bgaudio.org Forums

www.bgaudio.org :: Преглед на тема - Една малка доработка за по-пълно стерео звучене...
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   Потребителски групиПотребителски групи   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Една малка доработка за по-пълно стерео звучене...
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> Бисери
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Removed

МнениеПуснато на: Чет Апр 06, 2006 7:24 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Мисля, че ако е било предложение за статия, тогава alnico ни дава само част от нея (айде дай малко повече де). Или статията е била написана в точен, кратък и стегнат стил, който Авторът е използвал да представи великото си откритие.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Апр 06, 2006 7:45 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

unufrinio написа:

Както казах - не целя да обидя някого, но с големия си опит поне бъдете полезни...

Относно големия опит си прав.
Сега да ти обясня защо ти се смеят.
Страхувам се, че си открил дървеното колело. Това свързване е известно още от края на 60-те години.
С тази разлика, че за да се получи "разширение на стереоефекта", ненапразно го слагам в кавички, третата колона се разполага зад слушателя. Още тогава това не е имало претенции, че подобрява звуковата картина, а по-скоро се е използвало като забавен ефект.
С едно единствено изключение: През 1982 година излезе албумът на Brian Eno "Ambient # 4 On Land", в който наистина има кодиран трети канал, представляващ разликата между останалите два и декодирането се постига именно чрез такъв тип свързване. Това е дело на студийните инженери от Grant Avenue Studio Ontario, Canada, през септември 1978 - януари 1982 под вещото ръководство на самия Eno.
Ако имаш желание да се занимаваш с аудио, като начало не е зле да научиш, че СТЕРЕОТО Е 3D звук.
Моят съвет е - по-малко самомнение и повечко уважение към хората, които са доста по-напред с материала...
Върнете се в началото
GabroVeca
чете и пита
чете и пита

Местожителство: Габрово

МнениеПуснато на: Чет Апр 06, 2006 10:22 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

външен човек би си помислил че имате мания за кристален звук...да попитам аз - виждали ли сте на ДжейВиСи системката с Wood Cones на колонките - дали и те вадят такъв звук?
Върнете се в началото
unufrinio
чете и пита
чете и пита

МнениеПуснато на: Чет Апр 06, 2006 10:43 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Със сигурност аз не съм колумб...само че за разлика от някой които са изчели книгите за аудиото от самото му зачеване и знаят кое,кога,кой,и що е създадено или направено-то обикновенният аудио "любител"(-нека така да се изразя че аудиофил е силна дума за вас) който е започнал просто защото там си го влече, и че иска нещо повече от това което му се предлага на пазара...или било то защото е нямал кинти за да си го купи на готово-то трябва сам да се лута и да прави от нищо нещо....а точно в такава държава живеем-работим за да могат едни да имат - а останалите....
и като изключим този дребен фактор - време-пари - то ни остава само малко с което да се развиваме в тази област-било то като хоби,мания,или каквото и да било.
Както и да е - въпроса е в това че не съм видял досега усилвател с такъв изход,или пък някой да го използва,а със сигурност доста съвременни мелодии(песни) обръщат внимание на този канал!
Затова мисля че на някои ще им е добре дошло!
И със сигурност много ми е любопитно как звучи една система от ЕТЕР АУДИО -но надали някога ще имам възможноста да го направя.
Но, това че има някой подобна система...далеч не означава че трябва да се държи арогантно с тези които са "невежи" и нямат!

............
Rolling eyes
Върнете се в началото
miro_vampiro
има известен опит
има известен опит

МнениеПуснато на: Чет Апр 06, 2006 11:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

unufrinio защо ли си мисля че моята уредба Kenwood има точно такива два изхода,значи има и такива усилватели !
Поздрави
Върнете се в началото
Rumen Zografov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: София,Люлин

МнениеПуснато на: Чет Апр 06, 2006 11:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

unufrinio написа:
...а със сигурност доста съвременни мелодии(песни) обръщат внимание на този канал!
............
Rolling eyes

И кои са тези мелодии и песни и как точно обръщат внимание на *този* канал? Wink

П.П. Не знам защо си мислиш,че някой се държи арогантно...и аз съм невежа,и аз нямам системата на Иво (alnico) или Теди (Freestate)...моята не представлява и 1/10 като качество на звука дори...но към мен никой не се е държал арогантно - напротив дори!!! Wink

Истинският меломан е този, който като чуе женско пеене в банята си долепя ухото към ключалката, а не окото.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
StefanStefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Пет Апр 07, 2006 8:31 am    Заглавие: Отговорете с цитат

unufrinio, не видя ли че теб никой не те критикуваше лично?
Всички критикуваха статията, без да знаят кой я е писал. (Можеше например да съм я пуснал аз Wink).
Върху теб се нахвърлихме след като ти се появи с претенциите си, неподкрепени с нищо. Не е добре да се изхвърляш много, още повече когато нямаш много опит.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Пет Апр 07, 2006 11:23 am    Заглавие: Отговорете с цитат

unufrinio това е най-безмислената статия и експеримент в аудиото за който някога съм чувал ( като се замисля може и да не е най-тъпата но с абсолютна сигурност е най-безмислената )
нито съм споменавал от кой е нито съм имал впредвид да те излагам...уви ти го направи сам Wink
струвами се че изобщо не си разбрал в какъв сайт си попаднал.
основните преоритети на сайта ни е да вдигне аудионивото на българина ,което заради такива статийки не е ниско а просто го няма Wink
опитат ти да подобриш сцената по даденият от теб начин има едно единствено определение: с пръдня боя не става Wink
за твое огромно съжаление хората с качествени системи са много повече от колкото ти се иска , с Етери системи са 35 души а има още
300-500 души в БГ с системи над-00 000 лв , да не говорим че правилно построена система за 300лв обезмисля по категоричен начин абсолютно всякакви начини да подобриш стереокартината ,сцената и въздуха Wink
Министерство на Звука
.......срещу ми мишки църкат
като ме видят , познай къде си бъркат.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Пет Апр 07, 2006 11:38 am    Заглавие: Отговорете с цитат

хората не могат да разберат, че Хай Енд вместен в бюджет 1500-2000 кинта
(визирам DIY малък еднотактен лампов и фулрейндж говорители, монтиране в самостоятелно направени хорни) не съществува... освен тук, в бг.
Има далеч по скъпи системи (много пъти), които свирят по зле...
Това го пиша по повод реването на разни юзъри, които задават въпроса "защо е толкова скъпо, на неомонтана кит-а струва еди колко си?"
Измеренията са различни просто и Рачев много правилно го е казал - от пръдня боя не става.
Уморих се да чета глупости от хора, които изобщо не стоплят в какъв сайт са попаднали...и никак не се усещат...
Това е DIY сайт, ориентиран към най високото ниво в аудиото - Хай Енд-а.
И създателите му точно това са заложили като основна негова идея - създаването на самоделки, конкуриращи по качество много по скъпи фабрични системи...и далеч по евтини от тях.

Върнете се в началото
StefanStefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Пет Апр 07, 2006 11:48 am    Заглавие: Отговорете с цитат

А, и по въпроса време-пари, никой не може да ме убеди че не може да си купи един молив и лист хартия. Ако има такъв да ми се обади да му подаря.
Следователно всеки има условия да твори и изчислява колкото си иска...
Кой те ограничава да проектираш системи, които могат да стуват $100000?
Липсата на пари и неуредиците в държавата не са оправдание за никой че е некомпетентен!
Върнете се в началото
Rumen Zografov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: София,Люлин

МнениеПуснато на: Пет Апр 07, 2006 1:39 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Anonymous написа:
Според мен пък сайта ви след като е предназначен за DIY техника то не би следвало да се толерира само Hi-END изпълненията.
А доколко може само с лист и молив... май неможе.

А защо не си направи труда да се регнеш преди да правиш "точни" констатации? Wink

Истинският меломан е този, който като чуе женско пеене в банята си долепя ухото към ключалката, а не окото.
Върнете се в началото
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Пет Апр 07, 2006 1:43 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Anonymous написа:
Според мен пък сайта ви след като е предназначен за DIY техника то не би следвало да се толерира само Hi-END изпълненията.
А доколко може само с лист и молив... май неможе.

Това си е според теб, а така като гледам или не си регистриран или ти е по удобно да пишеш анонимно Smile
Виж, обемен монтаж на усилвател с ТДА2003 върху някой радиатор също е DIY, там е работата, че според нас си е някакъв боклук и не може да се нарече даже усилвател.
Виж, никъде не се прави така:
Тия последен клас да учат с тия дето са в първи заедно, нивата са различни, така, че... на който не му изнася си търси къде преподават на първокласниците, макар, че тука има и такива...
И те точно не се усещат като изцепят някоя неадекватна констатация/въпрос и предизвикат иронични усмивки у околните...
И само с лист и хартия може, проверено е!
Аз все още си смятам стъпалата по тоя начин, даже не ползвам калкулатор доста често, а си ги пиша сметките на листче като в доброто старо време.
Да, освен лист и хартия трябват знания и въображение, ама толкова - друго не ти трябва.

Върнете се в началото
teodor
има известен опит
има известен опит

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Съб Апр 08, 2006 12:40 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

@ unifrino- Господине, Вие май сте от онези 95% от българите , дето все пискат, че са недооценени,работят много(време) за малко пари и т.н....Пречат ви държавата, ЕС и международното положение и заради световния заговор на капиталистите не можете да се реализирате.
На такива като Вас , моята 70 годишна майка им задава следия въпрос: " Като си толкова умен, къде са ти парите тогава?" Laughing Laughing
Наистина не мога да разбера как жив човек ще каже- "това едва ли ще мога някога да си го позволя..." Shocked Shocked Shocked . Вместо да ревете и да правите от нищо-нещо, измислете (направете ) нещо свястно. Ако не можете - платете на знаещите и можещите и се наслаждавайте на резултатие на техния (и Вашия) труд.
Върнете се в началото
Bojidar Bojanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Нед Апр 09, 2006 10:24 am    Заглавие: Отговорете с цитат

GabroVeca написа:
външен човек би си помислил че имате мания за кристален звук...да попитам аз - виждали ли сте на ДжейВиСи системката с Wood Cones на колонките - дали и те вадят такъв звук?

Габровец, колонките свирят наистина добре. Аз първо "чух" в стаята с 30 и кусур чифта колони, че нещо "свири", а след това разбрах че са "киснатите в саке" и причие. Звукът на еднолентова система е неповторим, друг въпрос е цената им.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя AIM Адрес
Bojidar Bojanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Нед Апр 09, 2006 10:37 am    Заглавие: Отговорете с цитат

unufrinio написа:
Със сигурност аз не съм колумб...

Rolling eyes

Аз съм правил далеч по идиотски неща и без колебание бих ги споделил точно в секцията "бисери" (или на по бира с хора от форума), но това че съм ги правил не значи нищо. Пътят, който всеки аудиофил извървява е дълъг, криволичещ и с много глухи разклонения. Важното е да не загубиш вярната посока. За мен специално, този форум, освен всичко друго е и "компас".
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя AIM Адрес
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> Бисери Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 3 от 4

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети