Не сте се регистрирали? Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
Пуснато на: Нед Май 07, 2006 3:48 am Заглавие:
точно това са твоите дръвчета зимаиги и си ги бии у галави
секи ти има дръвчета едни сфират други ...........................
напил съм се
_________________ _________________
http://www.bgaudio.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3554
qno_zloo/famous
Мариан Лозев
Регистриран на: Nov 24, 2005 Мнения: 152 Местожителство: София/Duisburg.de
Пуснато на: Нед Май 07, 2006 11:33 am Заглавие:
Супер е, взимай го, събууфер с пищялка, Но1
Хе хе, за да не бъдеш поредният обиден на форума, бих те посъветвал няколко неща :
1. Дефинирай "перфектен звук"
2. Кажи все пак каква марка е това нещо.
3. Дай някаква снимка, ако не знаеш, за да може ако някой е зърнал това чудо с "перфектен звук" да си каже мнението.
4. Дай някакви параметри на това нещо - характеристики на говорителите, марка, големина, обем на кутиите в които са сложени.
5. Дай честотната характеристика на това чудо ...
На така зададен от теб въпрос горните отговори са съвсем на място !
Е*а му майката.Не всеки разбира колку вас ве деба.Ми просто колона/говорител и пищялка, ебаси да не знам нещо и вие ме удавихте в ирония. Харесал съм си бас-каса, (кутия,колона,пищялка) снимка нямам щото я видях в един приятел само за малко,150 вата е,а кутията е с размери 45см-45см-70см. И моля ви не ми се смейте,не разбирам
БТВ тва горе бех аз
Ако може ми кажете и как да си направя сам бас-каса,какво ще ми трябва и откаде да го взема (дедо ми е дърводелец може да ми направи кутията) ако е мн сложно не обяснявайте
Пуснато на: Нед Май 07, 2006 9:43 pm Заглавие:
Т-нар Subwoofer (събуфер, не буфер както е прието да се казва у некои среди) има предназначение да свири само нискочестотния спектър, за това не му трябва пищялка?! Това което си видял е всичко друго но не и съб.
Ако искаш да слушаш музика на него ще те посъветвам въобще да не се захващаш.. 2 тонколони са напълно достатъчни за каквато и да е музика.
Ако пък искаш да го правиш за гледане на филми, това е друга работа.
Кажи си първо какво търсиш всъщност пък тук има хора които все някак ще те ориентират в ПРАВИЛНАТА посока _________________ Veni Vini Vuci!
Пуснато на: Нед Май 07, 2006 10:08 pm Заглавие:
naruto написа:
Е*а му майката.Не всеки разбира колку вас ве деба.Ми просто колона/говорител и пищялка, ебаси да не знам нещо и вие ме удавихте в ирония. Харесал съм си бас-каса, (кутия,колона,пищялка) снимка нямам щото я видях в един приятел само за малко,150 вата е,а кутията е с размери 45см-45см-70см. И моля ви не ми се смейте,не разбирам
БТВ тва горе бех аз
Ако може ми кажете и как да си направя сам бас-каса,какво ще ми трябва и откаде да го взема (дедо ми е дърводелец може да ми направи кутията) ако е мн сложно не обяснявайте
Не мисля, че е нужно някой да ти казва каквото и да е, след като всичко го има изписано ! Вземи попрочети, а не чакай всичко да ти се даде СМЛЯНО! Няма да стане.
Ако нямаш желание - върви разправяй , че няма кой да ти помогне. ЧЕТИ, ЧЕТИ, ЧЕТИ, пък после като си наясно донякъде може и да попиташ.
Другия начин е да отидеш и да си купиш онзи "буфер с пищялка".
Пуснато на: Нед Май 07, 2006 10:20 pm Заглавие:
От Щайнбергер или каквото там беше и да потънеш в меланхолична микрофония докато тъпанчетата ти не овиснат през ушната мида _________________ ...take the blue pill - the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe.
Пуснато на: Нед Май 07, 2006 11:03 pm Заглавие:
naruto написа:
БТВ тва горе бех аз
Сложно е, не се захващай.
Този форум не е за теб!
(Не се сърди, нищо лично)
Пуснато на: Пон Май 08, 2006 5:27 pm Заглавие:
naruto написа:
БТВ тва горе бех аз
Извинявай за иронията.
Q. "По какви белези да разбера дали колоната е хубава ???"
A. Белезите, по които се разбира дали една колона е хубава са свързани всички със способността й да възпроизвежда звука.
За да се научи човек да различава "Белезите" на една Hi-Fi колона (компонент) е необходимо той да слуша, да слуша и отново да слуша музика: колкото повече, толкова повече. Да слуша музика на системи, които претендират да са Hi-Fi, на системи определени като такива от хора, които имат богат слушателски опит: хайфисти, аудиофили, музиканти........; по възможност (колкото повече, толкова повече) да се слушат музикални произведения на живо, за да се добие представа за реалното звучене на музикалните инструменти - така като се научим как звучат барабаните, китарите, цигулките, пианото, органа и тн. да умеем да оценим "вярността" на тяхното възпроизвеждане от дадената Hi-Fi колона (компонент, система).
Чак тогава може да се пристъпи към етап конструиране на озвучителни тела, което също изисква сериозна теоретична подготовка (в комбинация с практична най-добре, но не знам кой ще отдели толкова време за ученици).
Ако имаш интерес:
А) започни да слушаш музика така както тя заслужава - все едно си на концерт и всички около теб са вперили поглед и уши и тяло и дух в музикалното произведение. Слушането на музика за фон говори А.1 - че музиката не заслужава внимание; А.2 че слушателите не са ценители на музиката; А.3 че системата не успява да възпроизведе музиката така както тя ще грабне слушателя и ще му запуши устата, пренасяйки го в измерението на музиканта(музикантите); А.4..със сигурност има и други причини..
Б) прочети статиите във форума, прегледай важните теми.
Това е моят ненаучен отговор като ценител на музиката и всичко свързано с нея.
Поздрави,
Freestate _________________ Let the music play
Последната промяна е направена от Teodora Todorova на Чет Фев 08, 2007 11:48 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница 1, 2Следваща
Страница 1 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети