Bulgarian Audiophile Society
Добре дошъл, непознат! Можеш да се регистрираш безплатно тук!
Имай предвид, че този форум не е за начинаещи!

Навигация
·Начало
·Форуми
·Публикувай статия
·Моят акаунт
·Upload
·Download
·Архив
·Връзки
·Класация
·Теми
·Gallery Галерия
·Нова Галерия
·Конвертор на кирилица

Реклама

Онлайн магазин

Галерия
·Галерия
·Енциклопедия
·Пропаганда

Реклама от Google

Login
Псевдоним

Парола

Не сте се регистрирали?
Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име

Forums

Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 продавам CD Philips CDC 745 за 40 лева
 Philips CD960
 Продавам две 6" ви басчета
 Продавам дек Technics RS-BX404
 Продавам тунер Technics ST-G460
 Как го прави Олег Рулит
 Продавам транзисторен ресивър JVC за 140 лева
 Купувам лампомер TESLA BM215A
 Продавам усилвател със субуфер 8" Megavox
 Пусни своя глас!Бъди пич!Бъди Българин!
 разпродажба 12",15",18" говорители
 Използване на 24 битов сигнал в SpectraLab
 Търся Fostex fe 126
 Китосване или рязане ?
 МОЯТ ПОСЛЕДЕН ЛАМПОВ УСИЛВАТЕЛ
 Продавам активен суб Harman/Kardon с дефект
 Пустите му АМЕРИКАНЦИ
 Подкрепете и този форум...

bgaudio.org Forums

www.bgaudio.org :: Преглед на тема - ПРАВОПИС....Култура, политика, ценностни системи
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   Потребителски групиПотребителски групи   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПРАВОПИС....Култура, политика, ценностни системи
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Removed

МнениеПуснато на: Чет Юни 01, 2006 11:19 am    Заглавие: ПРАВОПИС....Култура, политика, ценностни системи Отговорете с цитат

Моля предварително за извинение, ако повдигам досаден въпрос!
Чета теми и подскачам и прескачам Very Happy на всяка правописна грешка, която лесно може да се различи от грешките с клавиатурата...
Моля, нека високото техническо ниво на форума да среща адекватно качество на употребените граматика и правопис за постване.
Изглежда яко застарявам, но изобилните примери на небрежна, елементарна езикова култура понасям все по-болезнено...
Ще взема да си направя труда да събера извадка на всички, най-често срещани тук думи със сгрешен правопис Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
sparky
има опит
има опит

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Юни 01, 2006 11:50 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Няма смисъл. Проблема е на друго място, не тук. И съответно за решението му с почти нищо не можем да помогнем, поне на този етап. И аз доста дълго време адски се нервирах и пишех злостни забележки къде ли не.

Вече се уморих. Проблема не е че не знаят, а че не искат да се научат. Такова ни е и обществото. Затова сме и на тоя хал.

Дай ми пример за поне едно нещо в тая "държава" и "общество", дето да е в ред! Все още съм тук, но вече не остава почти нищо, което да ме задържа. Усещам че ако така я карам, или ще откача, или ще се изнеса на някъде.

Това да стана пияница или наркоман, както много други, за щастие е "out of question" за мен. Имам достатъчно силна воля за да не го направя. Решението е другаде...

Иначе да си тъп и ограничен е най-лесно. Но това най-често не зависи от нас, а от възпитанието и умствения ни багаж. Едното зависи от близките ни, друото от Този, дето ни е сътворил. Smile
StefanStefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Чет Юни 01, 2006 12:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Темата е стара колкото е стар форумът.
Няма оправия, непрекъснато правим забележки, но положението никак не се подобрява, за съжаление.
Но от друга страна, това е личен избор: да се представиш добре пред останалите или да пишеш неграмотно и да ти се смеят всички, че не можеш да научиш дори родния си език, а се опитваш да правиш аудио!
Когато прочета подобни писания веднага ми става ясно какъв човек ги е писал.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Simonov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: Пазарджик

МнениеПуснато на: Чет Юни 01, 2006 12:23 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

sparky написа:
Няма смисъл. Проблема е на друго място, не тук. И съответно за решението му с почти нищо не можем да помогнем, поне на този етап.

Но тези които немогат да пишат , просто небива да пишат тук. Този фирум просто не е за всеки. Exclamation Exclamation Exclamation
Върнете се в началото
sparky
има опит
има опит

МнениеПуснато на: Чет Юни 01, 2006 12:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Simonov написа:
sparky написа:
Няма смисъл. Проблема е на друго място, не тук. И съответно за решението му с почти нищо не можем да помогнем, поне на този етап.

Но тези които немогат да пишат , просто небива да пишат тук. Този фирум просто не е за всеки. Exclamation Exclamation Exclamation

По принцип си прав. Само че някой трябва да отдели време да им трие постовете или да им прави забележки. А тоав не винаги е възможно. Повечето модератори до колкото знам не си изкарват хляба с това, а го правят на добра воля, и съответно едва ли винаги имат време. Smile
Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Чет Юни 01, 2006 12:40 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

sparky написа:
Повечето модератори до колкото знам не си изкарват хляба с това, а го правят на добра воля, и съответно едва ли винаги имат време. Smile
...споко аз в повечето случаи съм нон стоп онлайн Wink
Министерство на Звука
.......срещу ми мишки църкат
като ме видят , познай къде си бъркат.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Simonov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: Пазарджик

МнениеПуснато на: Чет Юни 01, 2006 1:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Мисля, че това е решението тук. Просто постовете ще се трият без предупреждение. Не можем да ги научим да пишат, но можем да ги научим да НЕ пишат кадето НЕ ИМ Е МЯСТОТО Evil or Very Mad
Върнете се в началото
dr_Justice
има известен опит
има известен опит

МнениеПуснато на: Чет Юни 01, 2006 1:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Simonov, според мен си малко краен. Това е колкото личен проблем, толкова и проблем на образователната ни система.

Имам друго предложение. Ако управата е съгласна да се дадат администраторски права на 1-2 ма доброволци, които да редактират само правописав отделните постове. Така ще се виждат конкретните грешки и да се надяваме, че допускащите ги ще имат желание да ги преодолеят.
Иначе всички правим грешки, но лошото е, че някои се самовъзпроизвеждат.
BotsRevenge
има опит
има опит

МнениеПуснато на: Чет Юни 01, 2006 1:33 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Има обаче една тънкост, с която се сблъсках, когато правех точно това в modsbg.com (който за съжаление не работи) и тя е, че ако човек иска да редактира, но не желае конфликти и скандали, то е добре да го прави без да споменава за намесата си. Аз така правех и привидното ниво на грамотност във форума ме радваше. За това, ако наистина администраторите решат да дадат такива права на някого, то е добре да имат впредвид този мой съвет.

Между другото, точно след един голям скандал заради редакциите ми, няколко души започнаха да пишат доста културно, а преди това не се отличаваха от коментираните индивиди в тази тема, но все пак средната възраст на посетителите на modsbg.com беше около 15-16години, а при тази възраст все още има шансове за оправия. Тук не знам дали би се получил същият ефект.

dr_Justice написа:
Освен това нещата трябва да се правят с -> Wink усмивка и намигване.

Така е. С блага дума се постига много, а с блага дума и пистолет още повече Razz

Последната промяна е направена от BotsRevenge на Чет Юни 01, 2006 2:01 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
dr_Justice
има известен опит
има известен опит

МнениеПуснато на: Чет Юни 01, 2006 1:57 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

BotsRevenge, прав си, но ако всички изходим от идеята, че не сме идеални и и допускаме грешки, не мисля, че ще има проблем. Освен това нещата трябва да се правят с -> Wink усмивка и намигване.
Teodora Todorova
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Чет Юни 01, 2006 2:26 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз предлагам да отворим тема, в която да колекционираме подобни постове. Както и други изцепки във форума. Само се надявам това да не увеличи броя на Убидените и засегнатите.
Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Чет Юни 01, 2006 2:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

freestate написа:
Само се надявам това да не увеличи броя на Убидените и засегнатите.
....за убидените и засегнатите има цял форум готов да ги приюти за това не ги мисли mylove
Министерство на Звука
.......срещу ми мишки църкат
като ме видят , познай къде си бъркат.
Върнете се в началото
Removed

МнениеПуснато на: Чет Юни 01, 2006 2:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

sparky написа:

Аз съм от онези упорити идиоти, които въпреки всички индикации за предопределен неуспех, викам, карам се и блъскам докато отсреща се уморят и ми отворят...
sparky написа:

Дай ми пример за поне едно нещо в тая "държава" и "общество", дето да е в ред!

ДЕЦАТА НИ! Поне онези, на възраст преди училищната! Very Happy
sparky написа:
Все още съм тук, но вече не остава почти нищо, което да ме задържа.

Приятел, аз бях известен брой години в зап. Европа. Подвизавах се в 3-4 електронни компании, пътувах много, участвах в създаването на няколко хай-тек проекти... Звучи добре, нали?
Да ти кажа - ще ми повярваш ли, че всяка вечер след работа си имах половин час върху любимия си стол, на който плачех за България Question
В същото време, имах колега - българче, който гласно изказваше съжалението си, че пишем на Кирилица, защото ни пречела да приличаме и се разбираме със западните му покровители Evil or Very Mad
Когато най-сетне дъщеря ми "избра" да се роди в Белгия, това сложи точка на терзанията ми - избрах да се върна в България Exclamation
Заради и въпреки всичко Very Happy
Научих нещо от онези хора (в Белгия, Франция, Холандия, Германия...):
АКО ВСЕКИ ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА, НА МЯСТОТО КЪДЕТО Е ОСТАВЕН, ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО ВЪРВИ В ПРАВИЛНАТА ПОСОКА.
НЕТЪРПИМОСТТА КЪМ НЕГРАМОТНИЦИТЕ, НЕДИСЦИПЛИНИРАНИТЕ И ТЯМ ПОДОБНИ, ГИ ВКАРВА В ПЪТЯ!
Върнете се в началото
BotsRevenge
има опит
има опит

МнениеПуснато на: Чет Юни 01, 2006 2:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Да, напълно те подкрепям. Неведнъж съм казвал, че ако неграмотниците и простаците не срещат отпор, обществото ни ще се срине. В момента везната клони към тях и е дълг на всички ни да се борим България да оцелее. Камионаджии не могат да управляват държава.
Върнете се в началото
Removed

МнениеПуснато на: Чет Юни 01, 2006 3:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

BotsRevenge написа:
Да, напълно те подкрепям. Неведнъж съм казвал, че ако неграмотниците и простаците не срещат отпор, обществото ни ще се срине. В момента везната клони към тях и е дълг на всички ни да се борим България да оцелее. Камионаджии не могат да управляват държава.

И чалгаджии също Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
Страница 1 от 7

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети