Не сте се регистрирали? Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
Регистриран на: Feb 19, 2006 Мнения: 196 Местожителство: Враца, дето гарга не каца
Пуснато на: Вто Юни 13, 2006 8:09 pm Заглавие:
Но, все пак става ли ? Отпечатва ли се после тонера, като се нагрее...?!? Така де пауса попива ли тонера ? _________________ "Truth is the right direction to reality, yet there is no truth if you don't search for it !"
By Niks AKA kalmara ; [|MAHuAKA|]
Пуснато на: Сря Юни 14, 2006 8:39 am Заглавие:
За лазерния тонер незнам, но мастилото на мастолиструйника ми така го попива, че схемата изглежда все едно е правена с туш... за курсови проекти, да впечатлиш някой преподавател... си е направо гъделичнае със самолюбието....
Успех с лазерния, ако откриеш нещо ново - кажи го и на нас, а за Протела - както ти казаха, чети Хелп-а, всичко си пише...
Регистриран на: Feb 19, 2006 Мнения: 196 Местожителство: Враца, дето гарга не каца
Пуснато на: Сря Юни 14, 2006 3:22 pm Заглавие:
Хехееее, днес съм много на кеф... Пробвах със паус и това са моите наблюдения:
1.Минава през принтера без никакви усложнения, не трябва да се тревожите за ролки, и т.н.
2.При първоначалният допир със ютията пауса се деформира (набръчква се) , затова препоръчвам на тези, които ще пробват първият натиск да е със цялата долна повърхност на ютията за около 2-3 секунди, след което може пауса (барабар със платката) да е залепнал върху ютията във този случай при опита е добре да имате нещо със което да го отлепите (нож, скалпел или др.), след което със връхчето на ютията се минава внимателно по цялата повърност на платката във продължение на 2-5 мин. докато тонерът се стопи напълно [във моят случай на някои места, на които не съм минал, или не съм нагрявал достатъчно не се е отбелязал достатъчно здрав слой тонер респ. трябва да заложите по-голяма част на маркера, което не е за преповъчване - пистите стават на раета ако забравите платката малко по-дълго във разтвора (във зависимост какъв разтвор използвате естествено - със кислол+перхидол пистите покрити само от маркер се надират)], затова нагрявайте достатъчно дълго за да е сигурно че всичко ще се е отбелязало, след работата с ютията се оставя платката да изстине добре и пауса се отлепва, повтарят се пистите със маркер и нататък си знаете процедурата (процедурата по подготвянето на текстолита е същата)
От мен успех !
P.S. Опита се получи от първият път, въпреки местата на които не съм нагрявал достатъчно а с разтвора, който RaZoR е предложил стана точно за 5 минутки P.P.S. НЕ ЗАДЪРЖАЙТЕ ЮТИЯТА НА ЕДНО МЯСТО ЗА ПО-ПРОДЪЛЖИТЕЛНО ВРЕМЕ, ЗАЩОТО МОЖЕ ДА СТАНЕ КОФТИ (вторият опит ) _________________ "Truth is the right direction to reality, yet there is no truth if you don't search for it !"
Пуснато на: Сря Юни 14, 2006 4:48 pm Заглавие:
Добре де, не разбрах защо точно ПАУС, когато с гланцовата хартия става перфектно!
Не се набръчква, не трябва да се повтарят пистите.
На практика върху хартията не остава нищо, целият тонер се прехвърля върху платката.
Пуснато на: Сря Юни 14, 2006 5:29 pm Заглавие:
Ами аз пробвах на няколко места със гланцираната хартия...
На едно заседна вътре хартията (във принтера) - проблеми...
На второ хартията много дебела - не може да я поеме принтера - проблем...
На трето пък въобще не може да я поеме, не че е дебела, ами се плъзга - пак проблем...
И затова реших да пробвам със нещо друго
P.S. На едно място ми предложиха нещо и така и направихме - принтирахме каквото трябваше върху обикновен лист и след това на ксерокса върху гланцираният, но стана лошата работааа - надра се на няколко места (ролките), тези места ги минах с маркер, следейки оригинала на компа но като се ецна и станаха както пише по-горе надрани... Айде иди им кажи на хората че трябва да се бръкне хартията да се извади преди да мине през ролките. А общт взето от няколкото копия, които се съхраниха на гланцираната хартия станаха платки, но си оставаше по малко тонер върху нея, а пък и без маркер ме съмнява малко да оцелее някоя писта... _________________ "Truth is the right direction to reality, yet there is no truth if you don't search for it !"
Пуснато на: Сря Юни 14, 2006 5:33 pm Заглавие:
С фото хартия за лазерен принтер става най-добре. Част от гланца на хартията залепва за платката заедно с тонера и се получава още един защитен слой върху тонера. После при разлепянето на хартията е най-добре да се намокри Малко е досадно да чистиш хартията между пистите, които са близо една до друга и ... хартията е скъпичка (там, където си правя платктие ми взимат левче за 1 лист А4).
Пуснато на: Чет Юни 15, 2006 9:16 am Заглавие:
Използвам остатъчната хартия от етикети Xerox за лазерен принтер.
Никога до сега не съм имал проблем с отпечатването, дори и с рециклирани касети!
За препоръчване обаче е да се използват оригинални, а не рециклирани касети.
Хартията си остава бяла след прехвърлянето на тонера върху платката. Тук-там само остават леки очертания на някои писти. Ако не се деформираше от ютиятя същата хартия би могла да се използва отново!
Корекции с маркер се налагат много рядко!
Пуснато на: Вто Юни 27, 2006 3:22 pm Заглавие:
Аз последния път купих от някъква незнайна книжарница на плиска, замозалепваща хартия А4 - 40ст. листа и стана перфектно. Според мен хартията не трябва да е много дебела защото трудно се манипулира и често се сгъва при нагряване. Ако е прекалено тънка обаче може да се задръства в някои принтери.
Аз съм съвсем нов във форума, но мисля че мога да помогна.
Вече няколко месеца правя платки по метода с лазерния принтер.
След доста експерименти мисля че открих най-добрата безплатна хартия /поне за моя принтер - Xerox "Phaser 3121"/.
В по-големите бензиностанции раздават списание на Приста Оил.
Корицата не става, но листите са перфектни.
Тонера на Phaser 3121 се топи при 200 градуса.
Ютията която използвам е стара руска на положение - хлопок.
Свалянето на хартията става най лесно в топла вода около 50 градуса, за 3-4 минути.
Технологията е следната:
Върху някаво дебело списание поставям парче памучна тъкан, отгоре листа с отпечатъка, отгоре платката /зачистена с водна щкурка/, отгоре отново плат.
Загрятата ютия поставям за около 15 секунди върху плата за да се загрее платаката равномерно и тонера да залепне. След това махам плата обръщам платаката и ръба на ютията притърквам листа, така че да започнат да се виждатапистите през него.
Желая ви успех.
На втория - третия опит ще уточните натиска и температурата за вашата ютия.
Пуснато на: Пет Окт 06, 2006 11:45 pm Заглавие:
batico написа:
Технологията е следната:
Върху някаво дебело списание поставям парче памучна тъкан, отгоре листа с отпечатъка, отгоре платката /зачистена с водна щкурка/, отгоре отново плат.
Загрятата ютия поставям за около 15 секунди върху плата за да се загрее платаката равномерно и тонера да залепне. След това махам плата обръщам платаката и ръба на ютията притърквам листа, така че да започнат да се виждатапистите през него.
Желая ви успех.
На втория - третия опит ще уточните натиска и температурата за вашата ютия.
Значи пъвоначално листа ти е с тонера нагоре и текстолита с медното фолио надолу, правилно ли съм разбрал ? И това списание на Приста Ойл дали ще го има в OMV или Лукойл (щото само тия имаме от по-големите ) ??
Питам, не защото не знам как се правят - аз им хванах цаката вече, ами питам защото и аз имам XEROX Phaser (самоче 3317) и искам да пробвам и този начин, може пък да станат още по-добри... _________________ "Truth is the right direction to reality, yet there is no truth if you don't search for it !"
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4, 5Следваща
Страница 4 от 5
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети