Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
MiTk0__ има известен опит
|
Пуснато на: Нед Авг 06, 2006 1:33 pm Заглавие: Въпрос за захранване... |
|
|
Направих наскоро един усилвател клас А-В ,който мисля да захранвам с +-39,40в.След първата проба установих че 2та клона (от + до маса и от - до маса) консумират 2,2 и 2.3А при товар 4 ома и изходна мощност от 132W.Тъй като захранването не беше мое реших да си поръчам и искам да ви попитам(с известен риск да се изложа ) да си взема трансформатор 2Х28 V вторична с каква мощност?.Питам защото незнам с колко по-голям ток да е тъй като консумацията се мени(най-вече от натовареноста на басовия говорител, усилвателя ще го ползвам за суббуфер).Благодаря на всички отзовали се |
|
Върнете се в началото |
|
|
Rado Penev има опит
|
Пуснато на: Нед Авг 06, 2006 1:38 pm Заглавие: Re: Въпрос за захранване... |
|
|
MiTk0__ написа: | Направих наскоро един усилвател клас А-В ,който мисля да захранвам с +-39,40в.След първата проба установих че 2та клона (от + до маса и от - до маса) консумират 2,2 и 2.3А при товар 4 ома и изходна мощност от 132W.Тъй като захранването не беше мое реших да си поръчам и искам да ви попитам(с известен риск да се изложа ) да си взема трансформатор 2Х28 V вторична с каква мощност?.Питам защото незнам с колко по-голям ток да е тъй като консумацията се мени(най-вече от натовареноста на басовия говорител, усилвателя ще го ползвам за суббуфер).Благодаря на всички отзовали се |
Смятай - прости сметки - по 4 ампера на канал(да имаш запас), 2 канала на трафа, стават 8 ампера на намотка... 2 намотки по 28 волта, по 8 ампера, 224 В, сложи го 250 вата... |
|
Върнете се в началото |
|
|
|
Пуснато на: Нед Авг 06, 2006 1:54 pm Заглавие: Re: Въпрос за захранване... |
|
|
FreestylerBG написа: |
по 4 ампера на канал(да имаш запас) |
Това ми беше въпроса - колко да ми е запаса |
|
Върнете се в началото |
|
|
Removed
|
Пуснато на: Нед Авг 06, 2006 2:24 pm Заглавие: Re: Въпрос за захранване... |
|
|
[quote="lozef"] MiTk0__ написа: |
Това ми беше въпроса - колко да ми е запаса | Поне два пъти над необходимото 400-500вата траф |
|
Върнете се в началото |
|
|
Removed
|
Пуснато на: Нед Авг 06, 2006 3:26 pm Заглавие: |
|
|
Или ако търсиш перфектното решение 2 отделно изправени трафа по 200-250Вата. По един за всеки канал. |
|
Върнете се в началото |
|
|
|
Пуснато на: Нед Авг 06, 2006 3:36 pm Заглавие: |
|
|
BlackBLOOD написа: | Или ако търсиш перфектното решение 2 отделно изправени трафа по 200-250Вата. По един за всеки канал. |
Ами не търся перфектно решение защото нямам перфектен усилвател,но за басбокса мисля че ще стане.Все пак много хора са на мнение че А-В усилвателите не са достатъчно детайлни в средно и високо-честотния диапазон
Но все пак си мисля че 250W траф ще свърши работа като се има напредвид че няма да свири постоянно на 100% усилвателя
Пак мерси за всички отговори-помогнахте ми!!! |
|
Върнете се в началото |
|
|
joro66 има опит
|
Пуснато на: Нед Авг 06, 2006 8:44 pm Заглавие: |
|
|
До колкоро разбрах ще ти трябва само един канал - за суб. Така че 250 вт са ти идеални. Ще ти додат, горе-долу както каза Лозев, 2 пъти над необходимото. |
|
Върнете се в началото |
|
|
|
Пуснато на: Нед Авг 06, 2006 9:29 pm Заглавие: |
|
|
Да-канала е 1-утре мисля да поръчам трафа
П.П. ако имам възможност накрая ще постна готовия активен суб,кутията вече я направих |
|
Върнете се в началото |
|
|
|