Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
MAX чете и пита
|
Пуснато на: Пон Авг 07, 2006 8:00 pm Заглавие: |
|
|
Всъщност описания стерео ефект на въпросната песен се възприема почти идентично като на слушалките като си сложа ръцете на пелингаторите и ги насоча към колоните ставам като сателит ,какво ли несъм пробвал за да постигна този ефект без да си държа рацете на ушите,е нестава.Мисля,че решението е едно но още несъм пробвал нещо като рупор пред самите говорители с насочващо концентрирано действие,при хорните именно това ми се струва,че има попожително деиствие и още по-добро чувство за сцена но само на теория може би си въобразявам.Нека по компетентните си кажат мнението има ли логика в това |
|
Върнете се в началото |
|
|
Removed
|
Пуснато на: Вто Авг 08, 2006 8:24 am Заглавие: |
|
|
MAX написа: | Мисля,че решението е едно но още несъм пробвал нещо като рупор пред самите говорители с насочващо концентрирано действие... |
Леле макс моля те спри да пишеш глупости.
Седни почети малко защото това твоето прилича на свободно съчинение... |
|
Върнете се в началото |
|
|
Rumen Zografov BG Audio Team™
Регистриран на: Oct 18, 2005 Мнения: 763 Местожителство: София,Люлин
|
Пуснато на: Вто Авг 08, 2006 11:52 am Заглавие: |
|
|
BlackBLOOD написа: | MAX написа: | Мисля,че решението е едно но още несъм пробвал нещо като рупор пред самите говорители с насочващо концентрирано действие... |
Леле макс моля те спри да пишеш глупости.
Седни почети малко защото това твоето прилича на свободно съчинение... |
Що,бе,к'во?Слага се. Друг е въпроса на какво и кога... _________________
Истинският меломан е този, който като чуе женско пеене в банята си долепя ухото към ключалката, а не окото. |
|
Върнете се в началото |
|
|
Removed
|
Пуснато на: Вто Авг 08, 2006 4:06 pm Заглавие: |
|
|
А ако сложиш напрао 2 фуний-на всяко ухо насочени към колоните-направо целиш 10'та |
|
Върнете се в началото |
|
|
gps отстранен
|
Пуснато на: Вто Авг 08, 2006 6:23 pm Заглавие: |
|
|
MAX написа: | Всъщност описания стерео ефект на въпросната песен се възприема почти идентично като на слушалките като си сложа ръцете на пелингаторите и ги насоча към колоните ставам като сателит ,какво ли несъм пробвал за да постигна този ефект без да си държа рацете на ушите,е нестава.Мисля,че решението е едно но още несъм пробвал нещо като рупор пред самите говорители с насочващо концентрирано действие,при хорните именно това ми се струва,че има попожително деиствие и още по-добро чувство за сцена но само на теория може би си въобразявам.Нека по компетентните си кажат мнението има ли логика в това | Имах един познат който слагаше лента за глава така че да притиска ушите му да излизат напред и твърдеше че така чувал по-добре мисля че това ще ти върши работа пък и е уморително да стоиш с длани зад ушите часове наред |
|
Върнете се в началото |
|
|
MAX чете и пита
|
Пуснато на: Вто Авг 08, 2006 6:43 pm Заглавие: |
|
|
Да определено е важно на какво и кога .Блак мисля,че много остро влизаш как може твойте опити да са обективни а мойте не поне сподели какво е предимството на предния рупор.Аз се съгласявам с всеки,но за човек едно нещо става обекривно тогава когато бъде видяно,чуто или демонстрирано в противен случай е само на теория И не споря,че това което описвам трябва да е вятрно все пак аз съм като чекръкчия в аудиото акустиката немога да го опиша с цифри а и не всичко на този свят може да бъде описано по този начин.
Ако съм се поувлякъл с писаниците по-рано sorry няма да си отпускам душата повече |
|
Върнете се в началото |
|
|
Removed
|
Пуснато на: Вто Авг 08, 2006 6:54 pm Заглавие: |
|
|
MAX написа: | .Мисля,че решението е едно но още несъм пробвал нещо като рупор пред самите говорители с насочващо концентрирано действие |
Ами я си помисли дали има по голям бисер от това което си казал:
1."Рупора има насочващо действие". Рупора има точно обратното действие. Той премахва насочеността на звука и прави звука по обемен и по пространствен. Говорим за преден рупор.
2."Рупора има концентриращо действие". Какво концентрира ? Звука? Въздуха..? Или говориш за компресията която се получава при TL - ама там говорителя е от другата страна на линията...
Ти май искаш така да го насочиш звука че от колоната направо в ушите ти да влиза без да мърда на никъде
Моля те въздържай се от празни коментари. Когато нямаш какво да кажеш просто почети...
Много се старая и държа на добрия тон във форума, но и писането на глупости смятам , че на никой не е приятно.. |
|
Върнете се в началото |
|
|
MAX чете и пита
|
Пуснато на: Вто Авг 08, 2006 7:10 pm Заглавие: |
|
|
Ето това трябваше да кажеш още по-рано Именно защото незная затова си правя погрешни илюзии,сега след като обясни педимството ще си го избия от главата като алтернатива за сегашната ми система докато не премина на хорна И евала на знаещите и можещите шапка свалям
Последната промяна е направена от MAX на Вто Авг 08, 2006 7:21 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
Върнете се в началото |
|
|
Teodor Ainadjiev BG Audio Team™
Регистриран на: Aug 28, 2004 Мнения: 529 Местожителство: Студентски Град
|
Пуснато на: Вто Авг 08, 2006 7:14 pm Заглавие: |
|
|
Блек, ти колко предни рупора си чул/направил, за да имаш това твърдение ?
Вярно, че сцената е много по-изразена, но в никакъв случай немога да се
съглася с твоят пост. Рупора НАСОЧВА и концентрира звуковите вълни (много
неточно определение, образно казано), като от това се получава високата
чуствителност по оста. Явно ти си човека, който трябва да чете |
|
Върнете се в началото |
|
|
Removed
|
Пуснато на: Вто Авг 08, 2006 9:00 pm Заглавие: |
|
|
Хехе тука се заформи малък спор Кандидатираме се за флейм уарс
За преден рупор съм слушал едни картонени приставки към моите ТЛ-и с БГ-20 Ами по моето скромно мнение с тях стерео картината се разшири , звука се поотвори някак и насочеността спадна. Възможно е това да е изолиран ефект в конкретната ситуация но аз такъв извод ви извадих , пък и ще се намерят хора който ще го потвърдят. Много зависи от конкретната форма на рупора...
Възможно ли е Иво Рачев, ако му е удобно да напише своите впечатления за предния рупор който препоръчва при повечето проекти с Етер говорители. Все пак идеята за моите картонени грозотии съм я взел от неговите значително по добре направени тела...
PS.То като се замисля конкретно с тия дългите фазови палци нещата стоят по един начин , без палци ще стоят по съвсем друг. Пък и аз говоря повече за високи и среди където ефекта на насочеността е по осезаем. В крайна сметка "лошата" насоченост е тази при която когато слушаш нещо и като си мръднеш главата с 10 см встрани чуваш съвсем друго. При предните рупори точно този ефект го няма... |
|
Върнете се в началото |
|
|
joro66 има опит
|
Пуснато на: Вто Авг 08, 2006 9:40 pm Заглавие: |
|
|
Днес с аудиомастер правихме опити със различно положение на колоните. Оказа се че най добра сцена се получава когато се раздалечат максимално до ъглите на дългата стена, но без да опират в стените- на около 40- 50 см от страни и отзад. Този вариант не го бях пробвал, защото едната колона застава пред вратата (странично на колоната) и не може да се минава . За това ще завъртя мебелите на 180 градуса да си осигуря свободни стени. |
|
Върнете се в началото |
|
|
Krasi Yonchev BG Audio Team™
|
Пуснато на: Пет Авг 11, 2006 5:41 pm Заглавие: |
|
|
MAX написа: | Мисля,че решението е едно но още несъм пробвал нещо като... |
Може би нещо като това?
|
|
Върнете се в началото |
|
|
MAX чете и пита
|
Пуснато на: Пет Авг 11, 2006 9:48 pm Заглавие: |
|
|
Ще пробвам и споделя мнение,с кашон дали ще е показателно,че не ми се хаби материал |
|
Върнете се в началото |
|
|
|