Bulgarian Audiophile Society
Добре дошъл, непознат! Можеш да се регистрираш безплатно тук!
Имай предвид, че този форум не е за начинаещи!

Навигация
·Начало
·Форуми
·Публикувай статия
·Моят акаунт
·Upload
·Download
·Архив
·Връзки
·Класация
·Теми
·Gallery Галерия
·Нова Галерия
·Конвертор на кирилица

Реклама

Онлайн магазин

Галерия
·Галерия
·Енциклопедия
·Пропаганда

Реклама от Google

Login
Псевдоним

Парола

Не сте се регистрирали?
Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име

Forums

Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 продавам CD Philips CDC 745 за 40 лева
 Philips CD960
 Продавам две 6" ви басчета
 Продавам дек Technics RS-BX404
 Продавам тунер Technics ST-G460
 Как го прави Олег Рулит
 Продавам транзисторен ресивър JVC за 140 лева
 Купувам лампомер TESLA BM215A
 Продавам усилвател със субуфер 8" Megavox
 Пусни своя глас!Бъди пич!Бъди Българин!
 разпродажба 12",15",18" говорители
 Използване на 24 битов сигнал в SpectraLab
 Търся Fostex fe 126
 Китосване или рязане ?
 МОЯТ ПОСЛЕДЕН ЛАМПОВ УСИЛВАТЕЛ
 Продавам активен суб Harman/Kardon с дефект
 Пустите му АМЕРИКАНЦИ
 Подкрепете и този форум...

bgaudio.org Forums

www.bgaudio.org :: Преглед на тема - набрах малко бисери от тук mcu-bg.com/mcu_site/in
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   Потребителски групиПотребителски групи   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

набрах малко бисери от тук mcu-bg.com/mcu_site/in
Иди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> Бисери
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Авг 31, 2006 5:28 pm    Заглавие: набрах малко бисери от тук mcu-bg.com/mcu_site/in Отговорете с цитат

1ДедоБоре:
.....ГУ50 е 50лв Shocked..... за кенотрона - уливка е. няма никакъв смисъл да не си направиш изправител с грец и хубав П-филтър

2Visaton:
Схемата още я творя и за мое учудване с качествени слушалки се чува как на на едно парче на Pink Floyd минава камион покрай студиото ....
Клас А го водят че е боклук и непрактичен поради причината че КПД-то му е ~15% и трудно превишава тази стойност и се налагат огромни радиатори.Най-добър трябва да се явява клас Д поради причината че КПД-то му е близко до 100% и почти не грее.За кабелите -скъпи са защото са със 99,99% сребро,тефлонова изолация и още куп глупости ефекта на които е нечуваем с просто ухо!Цената оправдава средствата!........
изхофния ми траф е свалян от радио и е пренавиван като вторичната е сребърно навита......
Засега имам лампи само за 5 усилвателя а искам да си направя една 5.1 система със страхотен звук и широколентови говорители монтирани в 3 метрови хорни .като го завърша всички сте поканени да го чуете.......
Това е Fullrange horn и основното и своиство е да дава много добър звук като същевременно не е необходима пищялка,защото хорната го синтезира от самия звук

3 milenjs:
М/у другото съм виждал в нета кабел за тонколони от по 2000$ метъра. Какво има в него??? Не е злато защото щеше да е по ефтин, явно цената се вдига от специалната оплетка на жичките!

4 dido_ig:
Имам и няколко дето могат и по 500 вата в клас А, но са огромни и им трябват напрежения от порядъка на киловолти.

5 zz_stefanov:
Колко ли е необходимо да ни бъде обяснявано колко е добър грамофонния запис:
- съгурно записът е траен;
- съгурно няма шумове;
- стабилизация на обороти, антискейтинг, износване на иглички и дози.....и т.н.
- съгурно динамиката му и равнимерността на АЧХ са по добри от на оптичните носители;
Големите звукозаписни компании много преди появата на CD за домашно използване бяха дигинализирали студийните записи на магнетофон преди да ги пренесат на матрицата за производство на плочи. защо ли ?
Успех на всички маняци и да ми обясните посоката на кабелите, но с малко физика.
Не мога да бъда убеден, че запис правен 70-те по стандартния начин ще бъде по качествен от тези сега. За мен сегашните грамофони са произведения на изкуството - механика. Колкото и да са съвършенни не могат да избягат от генетично заложените им недостатъци.
Стремежа за съвършенство в сферата на аудиото е чудесен, но очевидно често води до унес, при който се губи реалността и се забравя, че говорим за техника подваластна на строги физични закони.
Не разбирам просто къде е мястото на "съвременния грамофон" с всичките му хронични болежки в тази верига.
Министерство на Звука
.......срещу ми мишки църкат
като ме видят , познай къде си бъркат.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Borislav Uzunov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Чет Авг 31, 2006 6:45 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Много се забавлявах докато изчетох всичките постове.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Nikolay Savov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Чет Авг 31, 2006 6:57 pm    Заглавие: Re: набрах малко бисери от тук www.mcu-bg.com/mcu_site/in Отговорете с цитат

Явно Pink Floyd са толкова слаби музиканти новобранки ,че им се чува студиото ... да не говорим ,че сигурно прозореца им е бил отворен ,за да излиза баса Toilet monster .
Горките флойд. Много яка ар енд би банда Smile))))
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Denis_Stoyanov
чете и пита
чете и пита

Местожителство: Кубрат

МнениеПуснато на: Чет Авг 31, 2006 7:06 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

visaton-чо май най добре се представи от всички
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Simonov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: Пазарджик

МнениеПуснато на: Чет Авг 31, 2006 7:11 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Тоя Visaton добре, че му удариха забрана да пише в тоя форум...
от неговите безмислици напрами се Toilet monster
има опит
има опит

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Чет Авг 31, 2006 7:15 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ето още маалко:

ДедоБоре:
хммм... този фрагмент е толкова шумен, че според мен камион може да се чуе само ако е минал през студиото.
аз го слушах у нас на JBL LX55 и 300W фетов усилвател.
CD плеъра не е тунингован кодека му е 96kHz, 24-bits, 102db SNR и -95db TDH
слушах го поне 20 пъти, и не чух нищо. но пък казваш, че си го чул на слушалки. какви са слушалките, да не би да имат някаква специфична честотна характеристика?
и затова, реших да го "видя"

дизелов камион (тип ТИР) в "градски" режим се вижда някъде около 150-180Hz с ясни хармоници поне до 5-ти.
в този фрагмент лентата 150-180Hz е с поне 20db по-тиха от съседните. има доста хармоници на 20-25Hz и 50Hz с много високо ниво, има и няколко пика на около 260-300Hz, но те не са хармонични. единственото място, където тази честотна лента има пик (-11db) е около 1:43, но няма хармоници (300Hz e -47db, 450Hz e -45db). при толкова много мощен шум в близки честотни ленти е абсурд да се чуе камион

заключението ми е, че в учатъка 1:30 до 1:50 няма камион. говоря за записа на CD на EMI 7243 CDP828984 2.1
ако си го чул, е бил само в главата ти
... или в ламбите Cool

може и аз да съм глух или нещо да бъркам в анализа?
някой друг дали е чул камиона?

ТАЗИ тема е пълна с бисери
Cvetomir
има опит
има опит

Местожителство: софия

МнениеПуснато на: Чет Авг 31, 2006 7:28 pm    Заглавие: хихиххх Отговорете с цитат

Губене на време.
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: Троян / Априлци

МнениеПуснато на: Чет Авг 31, 2006 7:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

"... и за мое учудване с качествени слушалки се чува как на на едно парче на Pink Floyd минава камион покрай студиото .... "
О, това е нищо, другаде минават цели хеликоптери

What this world needs is a good 5 Watt amplifier ~ Paul Klipsch
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
D.Kolev
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: В.Търново

МнениеПуснато на: Чет Авг 31, 2006 7:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

абе тия хора май по цял ден само постват из форумите.
лошото е че си вярват.бълват яка дезинформация.
бисери доволно много.

а едно време хората писали книги и ги раздавали и другите да се учат и да не им повтарят грешките , ама как да ги четеш като сричаш , ми то живота ти е поп-фолк бе user@bg
Върнете се в началото
gps
отстранен

МнениеПуснато на: Чет Авг 31, 2006 8:21 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами така е ... като го пере някой тока по 10-20 пъти на ден докато си прави ламБов 5.1 Wink Very Happy ...не само камиони ЗИЛ Very Happy в записите на Флойд ще чува ...може и "Титаник" да види как минава покрай прозореца му Very Happy ....най-добре е Визатончо да си върже слушалките към високото на ламБоФия си амп и да си понамокри краката с солена вода преди да ги заземи добре Very Happy -малко електрошокова терапия няма да му дойде зле Wink Very Happy
Върнете се в началото
Fenkiller
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Чет Авг 31, 2006 8:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
lishev
има известен опит
има известен опит

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Чет Авг 31, 2006 9:39 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Това е Fullrange horn и основното и своиство е да дава много добър звук като същевременно не е необходима пищялка,защото хорната го синтезира от самия звук

Това ми хареса! Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
gps
отстранен

МнениеПуснато на: Пет Сеп 01, 2006 7:07 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз внимателно изследвах парчето на Флойд и наистина камиона се чува....скороста му е около 60 км в час-разбира се по работата на двигателя Wink ...чува се как шофьора си подсвирква с уста Wink ...той е 50 годишен разведен с две деца Wink в кабината на камиона има плакат на Саманта Фокс Wink ...важно е да се слуша внимателно Wink Very Happy и да се анализира честотно записа Wink Very Happy
Върнете се в началото
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Сеп 01, 2006 7:32 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Обикновенно подминавам да пиша за тези неща...Но на моменти не се стърпявам... Very Happy Smile ха-ха-ха-ха...
Чел съм ги тези неща,но...винаги са ми били извор на искренно веселие и утеха, че има и по-зле от мене... Embarassed Cool Very Happy Shocked
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение MSN Messenger
Teodora Todorova
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Пет Сеп 01, 2006 7:50 am    Заглавие: Отговорете с цитат

gps написа:
Аз внимателно изследвах парчето на Флойд и наистина камиона се чува....скороста му е около 60 км в час-разбира се по работата на двигателя Wink ...чува се как шофьора си подсвирква с уста Wink ...той е 50 годишен разведен с две деца Wink в кабината на камиона има плакат на Саманта Фокс Wink ...важно е да се слуша внимателно Wink Very Happy и да се анализира честотно записа Wink Very Happy

Хм. Стори ми се, че е 53 годишен с едно дете и две жени. Трябва да чуя пак
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> Бисери Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 1 от 4

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети