| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ivan Rachev BG Audio Team™

|
Пуснато на: Чет Авг 31, 2006 5:28 pm Заглавие: набрах малко бисери от тук mcu-bg.com/mcu_site/in |
|
|
1ДедоБоре:
.....ГУ50 е 50лв ..... за кенотрона - уливка е. няма никакъв смисъл да не си направиш изправител с грец и хубав П-филтър
2Visaton:
Схемата още я творя и за мое учудване с качествени слушалки се чува как на на едно парче на Pink Floyd минава камион покрай студиото ....
Клас А го водят че е боклук и непрактичен поради причината че КПД-то му е ~15% и трудно превишава тази стойност и се налагат огромни радиатори.Най-добър трябва да се явява клас Д поради причината че КПД-то му е близко до 100% и почти не грее.За кабелите -скъпи са защото са със 99,99% сребро,тефлонова изолация и още куп глупости ефекта на които е нечуваем с просто ухо!Цената оправдава средствата!........
изхофния ми траф е свалян от радио и е пренавиван като вторичната е сребърно навита......
Засега имам лампи само за 5 усилвателя а искам да си направя една 5.1 система със страхотен звук и широколентови говорители монтирани в 3 метрови хорни .като го завърша всички сте поканени да го чуете.......
Това е Fullrange horn и основното и своиство е да дава много добър звук като същевременно не е необходима пищялка,защото хорната го синтезира от самия звук
3 milenjs:
М/у другото съм виждал в нета кабел за тонколони от по 2000$ метъра. Какво има в него??? Не е злато защото щеше да е по ефтин, явно цената се вдига от специалната оплетка на жичките!
4 dido_ig:
Имам и няколко дето могат и по 500 вата в клас А, но са огромни и им трябват напрежения от порядъка на киловолти.
5 zz_stefanov:
Колко ли е необходимо да ни бъде обяснявано колко е добър грамофонния запис:
- съгурно записът е траен;
- съгурно няма шумове;
- стабилизация на обороти, антискейтинг, износване на иглички и дози.....и т.н.
- съгурно динамиката му и равнимерността на АЧХ са по добри от на оптичните носители;
Големите звукозаписни компании много преди появата на CD за домашно използване бяха дигинализирали студийните записи на магнетофон преди да ги пренесат на матрицата за производство на плочи. защо ли ?
Успех на всички маняци и да ми обясните посоката на кабелите, но с малко физика.
Не мога да бъда убеден, че запис правен 70-те по стандартния начин ще бъде по качествен от тези сега. За мен сегашните грамофони са произведения на изкуството - механика. Колкото и да са съвършенни не могат да избягат от генетично заложените им недостатъци.
Стремежа за съвършенство в сферата на аудиото е чудесен, но очевидно често води до унес, при който се губи реалността и се забравя, че говорим за техника подваластна на строги физични закони.
Не разбирам просто къде е мястото на "съвременния грамофон" с всичките му хронични болежки в тази верига. _________________ Etheraudio
BGaudio
Metropolisaudio
Министерство на Звука
.......срещу ми мишки църкат
като ме видят , познай къде си бъркат. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Borislav Uzunov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Чет Авг 31, 2006 6:45 pm Заглавие: |
|
|
Много се забавлявах докато изчетох всичките постове. _________________ Министерство на Звука
We are the Gramomakers |
|
|
 |
Nikolay Savov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Чет Авг 31, 2006 6:57 pm Заглавие: Re: набрах малко бисери от тук www.mcu-bg.com/mcu_site/in |
|
|
Явно Pink Floyd са толкова слаби музиканти новобранки ,че им се чува студиото ... да не говорим ,че сигурно прозореца им е бил отворен ,за да излиза баса .
Горките флойд. Много яка ар енд би банда )))) |
|
|
 |
Denis_Stoyanov чете и пита

|
Пуснато на: Чет Авг 31, 2006 7:06 pm Заглавие: |
|
|
visaton-чо май най добре се представи от всички  |
|
|
 |
Simonov BG Audio Team™

Регистриран на: Nov 27, 2004 Мнения: 1201 Местожителство: Пазарджик
|
Пуснато на: Чет Авг 31, 2006 7:11 pm Заглавие: |
|
|
Тоя Visaton добре, че му удариха забрана да пише в тоя форум...
от неговите безмислици напрами се  _________________
 |
|
|
 |
Svetoslav Kalqshev има опит

![]()
Регистриран на: Dec 13, 2004 Мнения: 274 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Чет Авг 31, 2006 7:15 pm Заглавие: |
|
|
ето още маалко:
ДедоБоре:
хммм... този фрагмент е толкова шумен, че според мен камион може да се чуе само ако е минал през студиото.
аз го слушах у нас на JBL LX55 и 300W фетов усилвател.
CD плеъра не е тунингован кодека му е 96kHz, 24-bits, 102db SNR и -95db TDH
слушах го поне 20 пъти, и не чух нищо. но пък казваш, че си го чул на слушалки. какви са слушалките, да не би да имат някаква специфична честотна характеристика?
и затова, реших да го "видя"
дизелов камион (тип ТИР) в "градски" режим се вижда някъде около 150-180Hz с ясни хармоници поне до 5-ти.
в този фрагмент лентата 150-180Hz е с поне 20db по-тиха от съседните. има доста хармоници на 20-25Hz и 50Hz с много високо ниво, има и няколко пика на около 260-300Hz, но те не са хармонични. единственото място, където тази честотна лента има пик (-11db) е около 1:43, но няма хармоници (300Hz e -47db, 450Hz e -45db). при толкова много мощен шум в близки честотни ленти е абсурд да се чуе камион
заключението ми е, че в учатъка 1:30 до 1:50 няма камион. говоря за записа на CD на EMI 7243 CDP828984 2.1
ако си го чул, е бил само в главата ти
... или в ламбите Cool
може и аз да съм глух или нещо да бъркам в анализа?
някой друг дали е чул камиона?
ТАЗИ тема е пълна с бисери _________________ Оставете глухите и тъпите да си бъдат глухи и тъпи, не им пречете. |
|
|
 |
Cvetomir има опит

|
Пуснато на: Чет Авг 31, 2006 7:28 pm Заглавие: хихиххх |
|
|
Губене на време. _________________ Може да си разочарован ако не успееш , но си обречен ако не опиташ. |
|
|
 |
Teodor Gugulanoff BG Audio Team™

Регистриран на: Aug 04, 2004 Мнения: 885 Местожителство: Троян / Априлци
|
Пуснато на: Чет Авг 31, 2006 7:30 pm Заглавие: |
|
|
"... и за мое учудване с качествени слушалки се чува как на на едно парче на Pink Floyd минава камион покрай студиото .... "
О, това е нищо, другаде минават цели хеликоптери  _________________
What this world needs is a good 5 Watt amplifier ~ Paul Klipsch |
|
|
 |
D.Kolev BG Audio Team™

Регистриран на: Aug 10, 2004 Мнения: 1467 Местожителство: В.Търново
|
Пуснато на: Чет Авг 31, 2006 7:51 pm Заглавие: |
|
|
абе тия хора май по цял ден само постват из форумите.
лошото е че си вярват.бълват яка дезинформация.
бисери доволно много.
а едно време хората писали книги и ги раздавали и другите да се учат и да не им повтарят грешките , ама как да ги четеш като сричаш , ми то живота ти е поп-фолк бе user@bg |
|
|
 |
gps отстранен

|
Пуснато на: Чет Авг 31, 2006 8:21 pm Заглавие: |
|
|
Ами така е ... като го пере някой тока по 10-20 пъти на ден докато си прави ламБов 5.1 ...не само камиони ЗИЛ в записите на Флойд ще чува ...може и "Титаник" да види как минава покрай прозореца му ....най-добре е Визатончо да си върже слушалките към високото на ламБоФия си амп и да си понамокри краката с солена вода преди да ги заземи добре -малко електрошокова терапия няма да му дойде зле  |
|
|
 |
Fenkiller трупа сериозен опит

|
Пуснато на: Чет Авг 31, 2006 8:51 pm Заглавие: |
|
|
 _________________ Kill with power! DIY ! DIY ! DIY ! |
|
|
 |
lishev има известен опит

![]()
|
Пуснато на: Чет Авг 31, 2006 9:39 pm Заглавие: |
|
|
| Цитат: | Това е Fullrange horn и основното и своиство е да дава много добър звук като същевременно не е необходима пищялка,защото хорната го синтезира от самия звук
|
Това ми хареса!  |
|
|
 |
gps отстранен

|
Пуснато на: Пет Сеп 01, 2006 7:07 am Заглавие: |
|
|
Аз внимателно изследвах парчето на Флойд и наистина камиона се чува....скороста му е около 60 км в час-разбира се по работата на двигателя ...чува се как шофьора си подсвирква с уста ...той е 50 годишен разведен с две деца в кабината на камиона има плакат на Саманта Фокс ...важно е да се слуша внимателно и да се анализира честотно записа  |
|
|
 |
oceanman BG Audio Team™

|
Пуснато на: Пет Сеп 01, 2006 7:32 am Заглавие: |
|
|
Обикновенно подминавам да пиша за тези неща...Но на моменти не се стърпявам... ха-ха-ха-ха...
Чел съм ги тези неща,но...винаги са ми били извор на искренно веселие и утеха, че има и по-зле от мене...  |
|
|
 |
Teodora Todorova BG Audio Team™

|
Пуснато на: Пет Сеп 01, 2006 7:50 am Заглавие: |
|
|
| gps написа: | Аз внимателно изследвах парчето на Флойд и наистина камиона се чува....скороста му е около 60 км в час-разбира се по работата на двигателя ...чува се как шофьора си подсвирква с уста ...той е 50 годишен разведен с две деца в кабината на камиона има плакат на Саманта Фокс ...важно е да се слуша внимателно и да се анализира честотно записа  |
Хм. Стори ми се, че е 53 годишен с едно дете и две жени. Трябва да чуя пак  _________________ Let the music play |
|
|
 |
|