| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
deathmannn чете и пита

|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ivan Rachev BG Audio Team™

|
Пуснато на: Пон Сеп 04, 2006 2:25 pm Заглавие: Re: купувам ТОНКОЛОНИ JBL NORTHRIDGE E 80CH + усилвател като |
|
|
....и _________________ Etheraudio
BGaudio
Metropolisaudio
Министерство на Звука
.......срещу ми мишки църкат
като ме видят , познай къде си бъркат. |
|
|
 |
FrontLoad има известен опит

|
Пуснато на: Пон Сеп 04, 2006 2:48 pm Заглавие: |
|
|
Тези 499лв. като ги разделим на 2 колони = 250лв. за брой.
Да направим равносметката:
- 20% печалба на вносителя и техномаркет са 40лв.
- боксове с такъв размер и джаджите по тях при щогоде добро качество на изработката струват поне 100лв. бройката.
- транспорта на това тегло до тук плюс митата е поне 50лв.
- филтъра е поне 15лв. разход производство.
т.е. 250-40-100-50 = 60лв.
На JBL им останаха 60лв. за говорителите - два 8" баса една 5" среда и 1" ВЧ купол.
ПИТАМ СЕ С КАКВО КАЧЕСТВО СА ТЕ И ОТ КЪДЕ СА КУПЕНИ, МАЙ ОТ КИТАЙ!
В частност съм слушал/сравнявал тези тонколони, звука им е доста посредствен (жълтее) а високите честоти са плачевни за 500лв. вложени в DIY проект ще докараш по добър резултат дори и при първи проект. Успех! |
|
|
 |
deathmannn чете и пита

|
Пуснато на: Пон Сеп 04, 2006 4:54 pm Заглавие: ре |
|
|
| добре сгласен съм с теб. тогава от каде да си купа тонколони и усилвател |
|
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Пон Сеп 04, 2006 5:38 pm Заглавие: съвет |
|
|
Не мога да взема отношение към колоните, но все пак да посоча - пише изрично, че цената е за един брой.
Аз бих те посъветвал да се метнеш на нещо много по-малко, но по-качествено. Едни Wharfedale Diamond 9.1 ще ти напълнят душата. И ще спестиш сума пари. |
|
|
 |
deathmannn чете и пита

|
Пуснато на: Пон Сеп 04, 2006 5:52 pm Заглавие: ре |
|
|
| някой ако има по добри предложения да даде съвет |
|
|
 |
Sylis трупа сериозен опит

Регистриран на: Jun 20, 2005 Мнения: 679 Местожителство: Лясковец (студент в София)
|
Пуснато на: Пон Сеп 04, 2006 7:29 pm Заглавие: Re: Moqt savet e sledniq: |
|
|
| Sleepy написа: | Mi spored men Jamo mu e maikata! Moje da ne sa originalni(Made in Denmark), moje da sa kitaiski, ama nali gi 4uvam kak svirqt i kuv bass vadat - vuob6te sum bez zabelejki!...Ta za teq pari ako si vzeme6 Jamo, naprimer E-870 http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09000542 6te si mnogo po-dovolen  |
На теб не ти ли прави впечетление,че всички пишат на кирилица.Има си и Кредор за такива които не са в БГ и нямат кирилизатор...Има и един бутон Edit с който да си оправиш поста преди да бъде изтрит
п.п.За теб "какъв бас вадят" едни колони ли е критерия за качество...? _________________
USB DAC PCM2706 + TDA1543
Red Pill
Full Range + 6 m Horn |
|
|
 |
dmad чете и пита

|
Пуснато на: Вто Сеп 05, 2006 12:19 am Заглавие: |
|
|
| А тези Diamond 9.1 продават ли се в БГ? |
|
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Вто Сеп 05, 2006 6:30 am Заглавие: |
|
|
| Да. На "Юрий Венелин", между седмо училище и турското посолство. |
|
|
 |
Nikolay Savov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Вто Сеп 05, 2006 7:34 am Заглавие: Re: купувам ТОНКОЛОНИ JBL NORTHRIDGE E 80CH + усилвател като |
|
|
Това което каза приятеля отдолу е именно истината!
не е глупаво за jbl да си продава талашитите ,нито за китайците говорителите ,но е глупаво да си мислим че едни модернизирани кутии с фотористичен дизайн ще свършат ролята си да доставят реалност у дома!
Сърцето на AC е говорителя , със слабо сърце неможе да подържаш хубава форма ,това е измама!
Как така говорителя да бъде една от най евтините части на тонколоната... това си е чиста проба пробутване на материал ,при това да го продаваш на хора ,които искат да слушат звук от него... ,ами по добре пей си сам или си хвани певица... хихихих
и още нещо.. няма правило по което да се прави тонколона , защото се почва с идеята ,която те касае и която превръща мечтата ти в реалност!
създавай това което ти доставя удоволствие ,а не купувай готови понеже този който купува винаги незнае!!!!!! ,за това купува , това е философията на търговците ,които могат да излъжат всеки куповач, освен ако не се прави и си гледа сеира ))
Например ще ми е много весело ,ако Иван Рачев , Кирилов и другите именити асове... отидат да си търсят музики по магазините и се правят на ударени... да видим как ще ги излъжат ,само да не се хилят ,че ще развалят театъра и удоволствието  |
|
|
 |
deathmannn чете и пита

|
Пуснато на: Вто Сеп 05, 2006 8:14 am Заглавие: с |
|
|
някой ще ми каже ли какви тонколони да си купа-който да са истински да не са с фалшиви говорители, който ще се използват заслушане на музика от PC, който да са до 1500 лева (може и по-малко)
благодаря предварително |
|
|
 |
Dimitar Atanasov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Вто Сеп 05, 2006 9:16 am Заглавие: |
|
|
| За тези пари някой може да ти направи колони като слънце и усилвател даже.... |
|
|
 |
deathmannn чете и пита

|
Пуснато на: Вто Сеп 05, 2006 10:24 am Заглавие: с |
|
|
| какво ще кажете за тонколони oberton S122 цената им е 365 лева на парче www.oberton.com boxes s122 и един усилвател на обертон B802 2X400 W за 612 лева с отстъпката. |
|
|
 |
Dimitar Atanasov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Вто Сеп 05, 2006 10:28 am Заглавие: |
|
|
| Ти сигурен ли си за какво ще ги ползваш...тези колони...това е като да ходиш с ЗИЛ на работа защото много яко вози |
|
|
 |
deathmannn чете и пита

|
Пуснато на: Вто Сеп 05, 2006 10:42 am Заглавие: с |
|
|
| просто ми трябва качество и не ми се иска да си хвърлям парите за някакви фалшиви тонколони.за обертона ходих в Пловдив да ги вида и да ги чуя и ми харесаха. това че са малко силни не е проблем. |
|
|
 |
|