Не сте се регистрирали? Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
...Бих, но би било некомпетентно от моя страна. Който ме познава лично знае, че хорните са ми непозната материя - нямам опит....
ОК, напълно те разбирам / надявам се /
Добре, дали ще ти е от полза следното. И да направя едно уточнение - не бих искал да влизам в полемика с никого относно това дали така трябва и каквo точно и какви достатъчни размери и параметри. Просто малко теоретизиране, практическите реализации отделно
Значи, да приемем за простота, че ще разглеждаме само чисто експоненциални хорни, в п/2 пространство, тоест - всяка от двете хорни е разположена в ъгъла на помещението.
Изчисленията по известните формули дават следните обеми Vh, [l] за (една) хорнa, която искаме да слиза чисто до честотата F [Hz], без допълнителна редукция на площта на устата. Съответно, Vп [l] е обема на помещението равен на удвоения обем на хорната, умножен по 100, а Aп [m2] e площта на пом-то при височина на пом-то 2.65 m.
..Интересно ми е обаче какви са причините, подари което се стига до това твърдение.
Причините ... ами, може би твърде много бас ... не, шегувам се... просто практически наблюдения на хора с по-голям опит от моя. Като четох мненията по-горе си припомних това и ми е интересно какво е мнението и на други хора ... _________________ What this world needs is a good 5 Watt amplifier ~ Paul Klipsch
Единственото спасение е да се намали енергията на отразените звуци /ранни, късни, всякакви/ и да се дифузират вълните, така че интерференцията да е еднаква навсякъде.
Нещо такова.
Не нещо такова а точно това трябва да е стремлението при "настройка" на стая/зала за слушане!
Този пасаж ми хареса като есенция и завършек на мисълта относно всички видове отражения и борбата с тях!
Мисля че това което си написал ще бъде интересно за юзърите които имат терзания в тази насока. _________________ Kill with power! DIY ! DIY ! DIY !
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница Предишна1, 2
Страница 2 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети