Bulgarian Audiophile Society
Добре дошъл, непознат! Можеш да се регистрираш безплатно тук!
Имай предвид, че този форум не е за начинаещи!

Навигация
·Начало
·Форуми
·Публикувай статия
·Моят акаунт
·Upload
·Download
·Архив
·Връзки
·Класация
·Теми
·Gallery Галерия
·Нова Галерия
·Конвертор на кирилица

Реклама

Онлайн магазин

Галерия
·Галерия
·Енциклопедия
·Пропаганда

Реклама от Google

Login
Псевдоним

Парола

Не сте се регистрирали?
Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име

Forums

Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 продавам CD Philips CDC 745 за 40 лева
 Philips CD960
 Продавам две 6" ви басчета
 Продавам дек Technics RS-BX404
 Продавам тунер Technics ST-G460
 Как го прави Олег Рулит
 Продавам транзисторен ресивър JVC за 140 лева
 Купувам лампомер TESLA BM215A
 Продавам усилвател със субуфер 8" Megavox
 Пусни своя глас!Бъди пич!Бъди Българин!
 разпродажба 12",15",18" говорители
 Използване на 24 битов сигнал в SpectraLab
 Търся Fostex fe 126
 Китосване или рязане ?
 МОЯТ ПОСЛЕДЕН ЛАМПОВ УСИЛВАТЕЛ
 Продавам активен суб Harman/Kardon с дефект
 Пустите му АМЕРИКАНЦИ
 Подкрепете и този форум...

bgaudio.org Forums

www.bgaudio.org :: Преглед на тема - Мнение
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   Потребителски групиПотребителски групи   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Мнение

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
bo666
чете

МнениеПуснато на: Сря Сеп 20, 2006 1:00 pm    Заглавие: Мнение Отговорете с цитат

Здравейте.Аз,не съм от богатите аудиофили,но звука определено ми прави впе4атление.Имам въпрос:купих си комплект за домашно кино (ресивър Pioneer(VSX-515s),плейър Pioneer(DV-393),Subwoofer PJ SW600 и комплект Surround колони PJ( HCS 4500).В 20-те квадрата на хола ми свири не зле,но бих искал да изкажете мнение за това,дали покупката е била лоша?Цените са следните:
Аз,съм платил за целия комплект 949лв,а по отделно компонентите са на следните цени:
Pioneer VSX-515s -479лв.
Pioneer DV-393 -179лв.
PJ SW 6000 -199лв.
PJ HCS-4500 -399лв.

Това,са цените им по отделно.Ако,цялостната система не е добра,поне ресивъра струва ли си парите?От тук-от там подразбрах,че този Pioneer свири по добре от Sony STR-798s(550лв.).Taка ли е?
Според приложените "документи" при товар 8Ohm ресивъра вади 100W(DIN),колко реално прави?А,колко вади при 6Ohm(колкото са колоните),защото номинала им по "документи" е 80W ,пика е 130W, a при по-голямо усилване не издържат усилвателя.
Мерси предварително,за мнениятаSmile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
StefanStefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Сеп 20, 2006 1:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Важното е на теб да ти харесват.
А и след като си ги купил какво значение има?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
bo666
чете

МнениеПуснато на: Сря Сеп 20, 2006 1:36 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Така е ,но все пак нищо не пре4и да чуя няколко мненияSmile)) И да разбера дали покупката си е струвалаSmile
Върнете се в началото
andrej
чете и пита
чете и пита

Местожителство: Kyustendil

МнениеПуснато на: Сря Сеп 20, 2006 1:41 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Според мен ресийвъра е добър и си струва парите / за 5.1 звук/ ,за колоните мога да кажа че не са лоши ,но са слабички и въпреки че им дават 80 вата ,реалната им мощност е не повече от 40.Точно затова и чуваш изкривявания, ако му вържеш по-силни няма да е така.
При 6 ома товар / колони/ мощността ще се увеличи , но внимавай да не изгориш колоните- не ги тествай при такива "паспортни" мощности.
Но иначе наистина ако ти харесва многоканалния звук си ги ползвай, а ако искаш още по-висок клас звучене се оринтирай към 2 канални , но и по-скъпи аудио системи.
Върнете се в началото
Nikolay Savov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Сря Сеп 20, 2006 4:53 pm    Заглавие: Re: Мнение Отговорете с цитат

Радвай и се ,защото е твоя и ако не ти носи удовлетворение ще се тормозиш ,а така няма да може да оцениш и тези и дадености!
Не се тормози ,понеже почти във всеки дом ще има многоканална система.
Виж ! хубавото е че започваш с нещо и това нещо може да те учи ,именно понеже си избрал най-универсалният вариант , ТИ можеш да започнеш да разбираш!!!! ,защо не е хубаво НЕЩО да става за ВСИЧКО.
А сега се радвай на филмите ,колкото до музиката ... да се надяваме в по-късен етап да почувстваш СИЛАТА в себе си ,която заражда любовта към музиката и ти дава възможност за растене.... възможност да станеш един ден Аудиофил!

Развивай се и позволи на любовта към музикалното изкуство да стане любовта ,която се засилва у теб и бива твоят Космически двигател.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
miro_vampiro
има известен опит
има известен опит

МнениеПуснато на: Сря Сеп 20, 2006 8:12 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей bo666
важното е на тебе да ти харесва кое как звучи, а не да слушаш другите, не е ли така !
Радвай им се както ти казват и това е, а след време може да минеш и на по горно ниво !
Приятно гледане на филми на новата система
Smile
Върнете се в началото
bo666
чете

МнениеПуснато на: Сря Сеп 20, 2006 11:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Много съм Ви благодарен на всички за топлите думиSmile))И за в бъдеще наистина ще гледам да купувам по-аудиофилски компоненти.А,дали е възможно да се намерят правени колони добри поне колкото фабричните за цена около 500-600 лв.???Друг въпрос:чувал съм, че Jamo са един от наи-добрите производители в класа до около 2000лв.Така ли е?А,какжо ще кажете за JBL или Infinity.Интересно ще е и да чуя мнения за Energy и Mirage.Със сигурност това са адски скъпи и точно толкова ка4ествени колони.
Върнете се в началото
blazers
чете и пита
чете и пита

МнениеПуснато на: Чет Сеп 21, 2006 12:06 am    Заглавие: Отговорете с цитат

bo666 написа:
Много съм Ви благодарен на всички за топлите думиSmile))И за в бъдеще наистина ще гледам да купувам по-аудиофилски компоненти.А,дали е възможно да се намерят правени колони добри поне колкото фабричните за цена около 500-600 лв.???Друг въпрос:чувал съм, че Jamo са един от наи-добрите производители в класа до около 2000лв.Така ли е?А,какжо ще кажете за JBL или Infinity.Интересно ще е и да чуя мнения за Energy и Mirage.Със сигурност това са адски скъпи и точно толкова ка4ествени колони.
Ами да ти кажа всички марки които си изброил си струват!Не се обиждай но до колкото разбрах ти си пускал музика на ресивъра и колоните,а по принцип ресивърите се използват за гледане на филми,а не за силна музика!Ако искаш да имаш наистина яка музика-ти препоръчвам следния вариант.Купуваш си едни колони OBERTON S 122 и един усилвател B500(на който за съжаление няам снимки)и си готов с звука
колоните са-365лв. на бройка
усилвателя струва-495лв.
Ама така и така си си купил ресивър и колони за него със здраве да си го ползваш!
Надявам се да съм бил полезен с нещо!
Върнете се в началото
4mal
чете

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Чет Сеп 21, 2006 1:50 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Радваи им се за сега пак и както казва Загорка:наи важното е на теб да ти харесват.някои ден като се запалиш по качествения звук все ще се намери някои които да ти направи наистина това кам което всички се стремят:една наистина качествена система.ПОЗДРАВИ ЗА ПОКУПКАТА ДА И СИ Я ПОЛЗВАШ С КЕФ
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
StefanStefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Чет Сеп 21, 2006 8:11 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Разгледай форума и ще намериш няколко проекта до 500-600 лв, които "издухват" JBL do 2000 лева, че и по-нагоре!
Във всички колони, които се продават за 500-600 лв (и повече) фирмите използват говорители, които струват стотинки! Така се постига печалбата...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
bo666
чете

МнениеПуснато на: Чет Сеп 21, 2006 11:26 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ясно,значи по-нататък ще трябва да добавя стерео усилвател и по-качествени колони за постигане на по-аудиофилски саундSmile Споменахте ми за Obrton,Yamaha или ONKYO не са ли по-добър вариант?Колкото до колоните,забелязах една марка-Quadral.Нямал съм щастието да ги чуя ,но от получените от тях награди и рецензиите по списания и интернет,заключавам,че са най-доброто предложение цена-качество.Дали,някой от вас се е "сблъсквал" с това акустично чудо,че да каже дали наградите им са заслужени и суперлативите по техен адрес-оправдани?
Върнете се в началото
rudiem
има опит
има опит

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Чет Сеп 21, 2006 3:03 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

blazers написа:
Ако искаш да имаш наистина яка музика-ти препоръчвам следния вариант.Купуваш си едни колони OBERTON S 122 и един усилвател B500(на който за съжаление няам снимки)и си готов с звука
колоните са-365лв. на бройка
усилвателя струва-495лв.

И след тази покупка или трябва да вдигаш купони на открито или в някое бомбоубежище.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети