Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
FrontLoad има известен опит

|
Пуснато на: Съб Сеп 09, 2006 6:16 pm Заглавие: Planar Waveguide Basshorn |
|
|
Да разцъкаме този проект дошъл майче от Dynacord обсъждан и в Speakerplans.
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
gps отстранен

|
Пуснато на: Съб Сеп 09, 2006 6:29 pm Заглавие: |
|
|
60х60х90 см кутия а виждаш че SPL-а е скромен а и долната граница на суба.В 80х80х90 см можеш да спретнеш рупор като този на EV който обсъждахме-не че слиза по-ниско ама поне децибелите са повечко  |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Съб Сеп 09, 2006 6:34 pm Заглавие: |
|
|
gps написа: | рупор като този на EV който обсъждахме-не че слиза по-ниско ама поне децибелите са повечко  |
То едното е за сметка на другото Размер / SPL / F3 = x.
По-ниско и 101dB или по-високо и 104dB - пълно щастие нЕма. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
gps отстранен

|
Пуснато на: Съб Сеп 09, 2006 6:45 pm Заглавие: |
|
|
Да нЯма Но за да не бъдем съвсем нещастни предлагам да се ползва друг драйвер че тия селениуми ...И без това конструкцията не е критична откъм подбор на драйвери-просто трябва да се преизчисли обема. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
gps отстранен

|
Пуснато на: Съб Сеп 09, 2006 7:32 pm Заглавие: |
|
|
Колкото повече я гледам тази конструкция толкова повече се чудя какво предимство има пред EV S 181 за който писах в темата "Мнение за суб 2".Имам предвид предимство като звук защото е ясно че проекта на EV е по-лесен за практическо изпълнение.Сещам се и за една стара идея на Джамо-драйвера сложен в тръба която е сложена в друга с по-голям диаметър.Разликата между диаметрите на двете тръби се явява фазоинвертор.Драйвера е подпрян отзад от обем свързан с по-голямата тръба. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sleepy чете и пита

|
Пуснато на: Съб Сеп 09, 2006 8:38 pm Заглавие: |
|
|
Можеш ли да дадеш link или pic с този проект на Jamo, моля!  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
gps отстранен

|
Пуснато на: Нед Сеп 10, 2006 7:01 am Заглавие: |
|
|
Sleepy написа: | Можеш ли да дадеш link или pic с този проект на Jamo, моля!  | Ами то беше през 1985 година а тогава и PC "Правец" нямаше че да го архивирам Въпроса е в идеята-басовия говорител и фазоинвертора излъчват буквално от една точка на озвучителното тяло.Почти същата идея виждаме и тук при този суб-фазоинверторите и предния рупор са обединени.Докато при EV S 181 фазоинверторите и рупора (ако мога така да го нарека ) са разнесени на разстояние 30-40 см. |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Пон Сеп 18, 2006 10:50 am Заглавие: |
|
|
Да добавим и Electrovoice - Eliminator i Sub , наследника на твоя модел gps
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
gps отстранен

|
Пуснато на: Пон Сеп 18, 2006 11:14 am Заглавие: |
|
|
Де да беше мой модела ама си е на някоя фирма...виждал съм на шведска фирма подобен преди 15-тина години а също и кутията разделена вертикално нагоре на обем с 3 броя фазоинвертори и отворен обем с говорител с магнита навън.Имаше един стар модел на EV с 4 драйвера сложени в отворен отпред обем с магнитите към центъра на този обем а отпред всеки драйвер е натоварен с обем с фазоинвертор.Но това са неща за изграждане на стени от озвучителни тела...малко място-голяма ефективност  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Пон Сеп 18, 2006 11:56 am Заглавие: |
|
|
FrontLoad написа: | Да добавим и Electrovoice - Eliminator i Sub , наследника на твоя модел gps
|
Само не ми хвали Елиминатора на EV .... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
gps отстранен

|
Пуснато на: Пон Сеп 18, 2006 12:05 pm Заглавие: |
|
|
Честно казано аз бих предпочел някой W-bin суб пред Елиминатора но това е въпрос на личен вкус.Разнообразието от конструкции е продиктувано от различните задачи които имат да решават тези конструкции. |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Пон Сеп 18, 2006 5:23 pm Заглавие: |
|
|
gps имах предвид, че е подобен(еднакъв) на този:
EV/S-181 Subwoofer от темата Мнение за суб 2
Цитат: | Само не ми хвали Елиминатора на EV |
то кво да му хвалиш на слушане не ми хареса (кръчма на жива музика), а и при цена в магазин от 600лв. от която трябва да извадим - 1.печалбата на EV 2.транспорта до БГ 3.мита и такси 4.надценката на магазина питам се какви пари остава да са вложени в акустика и драйвер?  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Нед Окт 15, 2006 1:34 am Заглавие: |
|
|
Преди известно време съм работил с оригиналната версия на тази басколона, на EV,забравил съм вече модела,вътре беше с EVX-180.Първоначално използвах CREST AUDIO VS900 с DX 38 за кросовър,а по-късно ги замених CROWN MACROTECH 5002 с DBX DRIVERACK 260. И при двата вида контрол и усилване получавах почти еднакав звук,който трудно може да се хареса на по-взискателно ухо,т.е. баса си беше еднакав през цялото време,независимо оттова,че музиката се променяше,или казано по друг начин , тези тонколони правеха предимно налягане,не звук. и бързо ги смених с едни хорни. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|