Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Ivan Dimov има известен опит

|
Пуснато на: Пон Дек 11, 2006 12:53 pm Заглавие: Стойки за колони |
|
|
Трябва да вдигна колоните си на стойки, тъй като офсетът им е голям и говорителя се пада малко ниско. Става въпрос за тези колони:
http://snimka.bg/album.php?album_id=71233&photo=6
Начертах 2 варианта за стойки, като идята ми е да "свирят" възможно най-малко, тък като ще са направени от ПДЧ:
http://snimka.bg/album.php?album_id=83925
Ако имате някаква друга добра идея моля споделете я  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Krasi Yonchev BG Audio Team™

|
Пуснато на: Пон Дек 11, 2006 4:30 pm Заглавие: |
|
|
dimakcho написа: | варианта за стойки, като идята ми е да "свирят" възможно най-малко |
...се материализира под формата на затворен обем (моите са 25л) изпълнен с пясък, който да демпва резонансите на конструкцията. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nanko Rusev има сериозен опит

|
Пуснато на: Пон Дек 11, 2006 7:54 pm Заглавие: |
|
|
PVC доколкото знам е с много НИСКА резонансна честота. Но твоите стойки са доста "по-така" ...
За мен смятам да ползвам PVC тръба (около 120мм диаметър) пълна с пясък с основи (и подложки) дърво. _________________ Обичам всичко това, заради което другите ме мразят!
Bigger is Better ! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Simonov BG Audio Team™

Регистриран на: Nov 27, 2004 Мнения: 1201 Местожителство: Пазарджик
|
Пуснато на: Пон Дек 11, 2006 11:24 pm Заглавие: |
|
|
Според мен е по добре да не се трие темата а да се премести
@dimakcho
Така като гледам тези "стойки" нещо немога да се ориентирам. Честно казано ми приличат на маса за нареждане на компоненти. Не се обиждай, това е просто моето мнение. Бих помолил за малко по-нормален чертеж и размери ако може Все пак туй е форум технически, а не дизайнерски(въпреки, че и дизайна е важен)
Поздави  _________________
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
moni чете и пита

|
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Пон Дек 11, 2006 11:59 pm Заглавие: |
|
|
Simonov написа: |
Така като гледам тези "стойки" нещо немога да се ориентирам. Честно казано ми приличат на маса за нареждане на компоненти. Не се обиждай, това е просто моето мнение.
Поздави  |
Няма как да не изглеждат така: трябва да са с размера на колоната (+ малко) а виж и нейните габарити (дал е линкче). Съответно и височината трябва да е малка, защото идеята си е да повдигне говорителите на точната височина, а не в другата крайност  _________________ Обичам всичко това, заради което другите ме мразят!
Bigger is Better ! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ivan Dimov има известен опит

|
Пуснато на: Вто Дек 12, 2006 10:37 am Заглавие: |
|
|
Да така е. Височината на стойките, заедно с шпайковете, е 30 см - за да може като седна на стола, на който слушам музика, ми се падат точно на нивото на ушите. Дълбоки са заради ТЛ-ла - 43 см, и са широки 23,6.
Гледах из нета стойки правени именно от ПВЦ тръби, но се отказах подари простата причина, че не съм сигурен дали ще стане стабилно, тъй като колоните тежат много - може би с 4 тръби на всяка стойка ще стане, но все пак ме съмнява захващането на тръбите към 2-те плоскости
Нещо такова имаш в предвид:
http://www.io.com/~patman/stands.html
За сега май остава варианта на затворен обем пълен с пясък от гледна точка на здравината и не-трудната направа. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
jimy има известен опит

|
Пуснато на: Вто Дек 12, 2006 11:13 am Заглавие: |
|
|
Да, варианта с обема, пълен с пясък е най-добре за твоя случай.
За да стане стилно, трябва някак си дизайна на подложката да го вържеш с колоната. PVC-то малко не е подходящо за такива цели, особено при по-тежки конструкции. Преди 2 години правих стойки за едни компактни 2-лентови тела и ползвах стоманена тръба за тяло на стойката с 2 фланеца. Но за целта ползвах услугите на стругар и заварчик. Накрая стана много пипнато и достатъчно стабилно и неутрално към вибрации. Разбира се, тръбата беше запълнена с пясък.
Успех!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bachelor има опит

|
Пуснато на: Вто Дек 12, 2006 5:23 pm Заглавие: |
|
|
Здравейте искам и аз да се включа във темата с едно питане какъв би бил ефекта ако обема на тялото не е запълнен със пясък, а се запълни със монтажна пяна  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ivo_Hristev BG Audio Team™

|
Пуснато на: Вто Дек 12, 2006 6:05 pm Заглавие: |
|
|
По-лош в сравнение с пясъка. _________________ aka. Demon
www.stivox.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Вто Дек 12, 2006 6:06 pm Заглавие: |
|
|
jimy написа: | ...PVC-то малко не е подходящо за такива цели, особено при по-тежки конструкции. Преди 2 години правих стойки за едни компактни 2-лентови тела и ползвах стоманена тръба за тяло на стойката с 2 фланеца... |
А тези стоманени тръби не свирят ли
bachelor написа: | Здравейте искам и аз да се включа във темата с едно питане какъв би бил ефекта ако обема на тялото не е запълнен със пясък, а се запълни със монтажна пяна  |
С каква цел? Да спестиш тегло?
dimakcho написа: | ...
Гледах из нета стойки правени именно от ПВЦ тръби, но се отказах подари простата причина, че не съм сигурен дали ще стане стабилно, тъй като колоните тежат много - може би с 4 тръби на всяка стойка ще стане, но все пак ме съмнява захващането на тръбите към 2-те плоскости
Нещо такова имаш в предвид:
http://www.io.com/~patman/stands.html
... |
Имах предвид за по-малки колони(мисля го написах)
С ПВЦ си спестявам направата на "височината". Само се пръсва с желания цвят лесно и бързо. За мен е доста приятно решение и най-вероятно ще го направя. Днес видях цените на тръби (75 и 110мм диаметър).
И при мен стои въпроса "как да закача певецето към дървените осново/стойки" _________________ Обичам всичко това, заради което другите ме мразят!
Bigger is Better ! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Вто Дек 12, 2006 6:23 pm Заглавие: |
|
|
Nanko Rusev, Crossblade написа: | ...
И при мен стои въпроса "как да закача певецето към дървените осново/стойки" |
С една шпилка през средата на PVC-то. И PVC-то пълно с пясък. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bachelor има опит

|
Пуснато на: Вто Дек 12, 2006 6:30 pm Заглавие: |
|
|
Цитат: | И при мен стои въпроса "как да закача певецето към дървените осново/стойки"
|
Мисля, че може да се изреже кръг и да се залепи за тръбата... после закрепването става лесно а може и със шпилка
А относно въпроса ми за пяната ами да теглото да е по-малко... но явно не е толкова решаващ фактор в сравнение с резонанса  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Krasi Yonchev BG Audio Team™

|
Пуснато на: Вто Дек 12, 2006 7:48 pm Заглавие: |
|
|
bachelor написа: | какъв би бил ефекта ако обема на тялото не е запълнен със пясък |
Има си много добра основателна причина да е пясък. По-добре ги направи така.
Nanko Rusev написа: | А тези стоманени тръби не свирят ли |
С пясък определено не свирят.
bachelor написа: | ами да теглото да е по-малко... но явно не е толкова решаващ фактор в сравнение с резонанса |
резонанса, резонанса  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
oceanman BG Audio Team™

|
Пуснато на: Сря Дек 20, 2006 12:33 pm Заглавие: |
|
|
Не
Но със сигурност стойката няма да е толкова рехава,грозна и нестабилна като на снимката...
Колонката ще е абсолютно независима и самостоятелна от стойката и ще може и без нея... Ще може да се регулира настройката на баса спрямо помещението... Поне така го мисля, ама какво ще излезе и кога...Бог само зне... Не мие приоритет сега... Като му дойде времето... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|