Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Nikolay_Hristov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Съб Дек 30, 2006 12:49 am Заглавие: |
|
|
И като е феритно не е тороид, така ли?  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
SlowDead има известен опит

|
Пуснато на: Съб Дек 30, 2006 3:11 am Заглавие: |
|
|
sith-cat написа: | И като е феритно не е тороид, така ли?  |
Ти го каза .. феритен тороид
В случая тои говори за ферита а не за самия тороид ..
Защото еднакво навит този и ферит от МК примерно които е със почти същите размери като мощност която ще искарат нямат нищо общо затова конкретизирах за дадения случаи... неможе да види под намотката какъв ферит е  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
joro66 има опит

|
Пуснато на: Съб Дек 30, 2006 10:46 am Заглавие: |
|
|
SlowDead написа: |
......
3-то няма да товаря реотани с него
все пак си имам парно в колата
........
|
A как ще го изпробваш каква мощност може да ти отдаде. Аз ползвам жични резистори потопени във вода или част от реотан. И ако издържи 10-15 мин на определената мощност без да се запали, значи е О.К.  |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Съб Дек 30, 2006 7:42 pm Заглавие: |
|
|
joro66 написа: | SlowDead написа: |
......
3-то няма да товаря реотани с него
все пак си имам парно в колата
........
|
A как ще го изпробваш каква мощност може да ти отдаде. Аз ползвам жични резистори потопени във вода или част от реотан. И ако издържи 10-15 мин на определената мощност без да се запали, значи е О.К.  |
Ако желаеш да го тестваме по твоя метод обади се няма да имам нищо против... слагам му радиаторите и къпем После ще пишем тука конкретно и доказано колко е мощно (обзалагам се че е над 350-400 вата ! И защо да издържа 10-15 минути .. по принцип освен от прегряване от какво може да се запали дадено импулсно при full power  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Goro BG Audio Team™

|
Пуснато на: Съб Дек 30, 2006 8:59 pm Заглавие: |
|
|
Не виждам да си сложил филтър в захранването. При тази голяма импулсна мощност смущенията в колата ще са много големи. Рискуваш да смущаваш работата на бордовия компютър.
Провери внимателно до какъв минимален товар може да работи, защото вероятно ще захранваш усилвател кл. "Б". За повечето схеми режима без товар е опасен.
Тороида може да загрява до 100 - 120 гр., но ако е повече ще ти се наложи радиатор. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Anakin има известен опит

|
Пуснато на: Съб Дек 30, 2006 9:42 pm Заглавие: |
|
|
Goro написа: | Не виждам да си сложил филтър в захранването. При тази голяма импулсна мощност смущенията в колата ще са много големи. Рискуваш да смущаваш работата на бордовия компютър.
|
Ми като карате боклуци с електроника така е,да живей мотора с карбуратор и най-електронното нещо са чистачките и нека ми е лошо.
Тяна непременно го замери и пиши колко е мощен да видим ще къртиш ли мивките в махалата с големите тави . |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Вто Яну 02, 2007 11:33 pm Заглавие: |
|
|
Goro написа: | Тороида може да загрява до 100 - 120 гр., но ако е повече ще ти се наложи радиатор. |
Радиатор... ?
Това не ми е известно как се прави тороид на радиатор..
Да не би да се обърка и да искаше да кажеш вентилатор ?
Имам един познат които ги залива с една бяла смола която отнема и разсейва добре доста от температурата
А импулсното работи без никакъв товар. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Чет Яну 04, 2007 8:31 pm Заглавие: |
|
|
Ivan Rachev написа: | SlowDead написа: | За някои хора японските коли са много по-добри от мерцедес и от бмв. | ... а най-вече за тези на които не им стига кеша за последните 2 марки ...шефче аз карам Porsche и го правя нощем (както повечето собственици на тази марка ) защото не ходя на работа и не ми се налага да карам през деня , силно неинформиран и незапознат с автомобилостроенето си , доскоро Мерцедес притежаваше 25% от Мицубищи , със сигурност не караш Evolution а някое изтръпнало 1,8 ...нали...  |
Опростяването на нещата също не демонстрира разбиране. Ти като караш Porsche (марка която много уважавам и харесвам), значи ли това, че караш VW? Не нали? Или поне се надявам да не сговнят и тая марка като резултат от постоянните боричкания с акции и т.н. Не мога да разбера защо се натискат за акции на VW Това е добър начин да го закъсат 
Последната промяна е направена от Removed на Чет Яну 04, 2007 9:03 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
Върнете се в началото |
|
 |
D.Kolev BG Audio Team™

Регистриран на: Aug 10, 2004 Мнения: 1467 Местожителство: В.Търново
|
Пуснато на: Чет Яну 04, 2007 8:38 pm Заглавие: |
|
|
добре изглежда проекта.
какъв ще е усилватеря. това чудо кутийка няма ли да има.  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Вто Яну 09, 2007 12:56 am Заглавие: |
|
|
От ламарина, която е огъната на абкант и прахово черно релефно боядисана, с преден панел от лакиран орех :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Вто Яну 09, 2007 3:32 pm Заглавие: |
|
|
Неща да е от ламарина тъй-като по-трудно ще стане.
А също така четох тук някъде из форума че има негативно въздействие в-у звука  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Сря Яну 17, 2007 10:00 pm Заглавие: |
|
|
Аа не може да има негативно въздействие, понеже екранира вътрешностите на усилвателя ти :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|