Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Evelina Milusheva BG Audio Team™

|
Пуснато на: Вто Фев 13, 2007 10:33 am Заглавие: |
|
|
Има нещо вярно, но мп3 според мен стават само ако са над 256 битрейт.
Иначе и аз не бях се заслушвала, но на готина система лъсва компресията. Основното за мен, като показател, е липсата на сцена при мп3. А слушайки уейв, дори на смотани спийкърз си личи. _________________ Reality bites like pit bull fights...
Министерство на звука |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DLS трупа сериозен опит

|
Пуснато на: Вто Фев 13, 2007 12:02 pm Заглавие: Re: mp3 |
|
|
Lampionov написа: | ... А може и самия оригинален диск да не е продуциран добре в студиото. |
Мен лично такива макар и оригинални дискове ме дразнят много повече от добре направено мп3....като се сетя колко иначе хубави албуми имам, в които напълно без нужда са коригирали вокалите(добавени високи), замазани фрагменти, недобро миксиране и т.н
Странното е че дори някой албуми претендиращи за аудиофилски си имат такива ''екстри''.
В началото мислех, че е от системата ми, но като чух на още 5-6 места
същото(на качествена техника разбира се)..... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Jenevus чете

|
Пуснато на: Вто Фев 13, 2007 4:13 pm Заглавие: Re: mp3 |
|
|
DLS написа: | Lampionov написа: | ... А може и самия оригинален диск да не е продуциран добре в студиото. |
Мен лично такива макар и оригинални дискове ме дразнят много повече от добре направено мп3.... |
Тогава чуй тези кофти оригинални дискове, като "добре направени" mp3-ки, а mp3-те които те дразнят по-малко от cda сравни с оригиналния сорс. А, че има не добре записани или напудрени албуми - има, но за съжаление те са най-голямото приближение до истината. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Evelina Milusheva BG Audio Team™

|
Пуснато на: Чет Фев 15, 2007 5:38 pm Заглавие: Re: mp3 |
|
|
Jenevus написа: | ...не добре записани или напудрени албуми - има, но за съжаление те са най-голямото приближение до истината. |
Нормално, така или иначе мп3-тата са направени от тях...резултата е потресуещ  _________________ Reality bites like pit bull fights...
Министерство на звука |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DLS трупа сериозен опит

|
Пуснато на: Чет Фев 15, 2007 7:52 pm Заглавие: |
|
|
Че защо? Мп3 от качествен запис би дразнило слуха много повече отколкото такова от некачествен... Може и на психологична основа да е но ако приемеш добрия запис за референтен ще очакваш много повече от производното му Мп3 отколкото ако сравняваш недобър запис > Мп3 rip |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Anchoret има известен опит

|
Пуснато на: Пет Фев 16, 2007 10:49 pm Заглавие: |
|
|
Хайде и аз да се обадя, където не ми е работа.
Ако човек има възможност да сравни оригиналния запис с някакво неясно как генерирано копие, то се предполага, че той в този момент разполага и с двете. Откъдето следва, че може да се сдобие без особени усилия с добро копие на оригинала.
Според мен въпросът, който се обсъжда тук, би трябвало да се тълкува така: "Попадна ми албум, не познавам изпълнителя, не съм го слушал друг път, има ли начин да проверя дали това качество е задоволително, или оригиналното е много по-добро и трябва да го търся от другаде?"
Защото в някои случаи мелодията се харесва, а музикантите са по-немузикални от аудиторията си... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Teodora Todorova BG Audio Team™

|
Пуснато на: Съб Фев 17, 2007 7:52 pm Заглавие: |
|
|
По плътността на възпроизвежданите детайли, по динамиката им и по влиянието им върху тъпанчетата и наличието или липсата на главоболие след продължително слушане без значение нивото на силата на звука. _________________ Let the music play |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Teodora Todorova BG Audio Team™

|
Пуснато на: Съб Фев 17, 2007 7:56 pm Заглавие: |
|
|
И по формата на детайлите... Ако си фен на дадена група и знаеш колко голямо внимание обръщат на детайлите, попадне ли ти тяхна мп3-ка, би трябвало да усетиш една липса. Липса просто..няма друга дума за това
ПС: Ест. ако говорим за акустични записи.. горното е безсмислено  _________________ Let the music play |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Simonov BG Audio Team™

Регистриран на: Nov 27, 2004 Мнения: 1201 Местожителство: Пазарджик
|
Пуснато на: Нед Фев 18, 2007 7:06 pm Заглавие: |
|
|
Ето и моето мнение.
Много лесно се различават.
1. Напиваш се вечерта, ама добре се напиваш.
2. Правиш всичко възможно да имаш махмурлук на другия ден.
3. Субуждаш се и естествено те цепи главата и ти е гадно.
4. Пускаш си някаква музика на mp3-ки и ако започн да ти става още по гадно докато слушаш значи не ти харесва.
5. Сега отиваш до CD-то и си пускаш някакъв диск. Ако музиката не те дразни и не ти подсилва главоболието, значи правиш разлика между mp3 и оригинално CD
Забележка:
музиката която слушаш трябва да ти допада.
|
 |
|