Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Krasi Yonchev BG Audio Team™
|
Пуснато на: Съб Сеп 23, 2006 2:06 pm Заглавие: |
|
|
jo-golemiq написа: | гипс картон на равни по големина симетрично разположени отвори |
Джо, подхода който визираш излиза от рамките на звукоизолацията и възможността с нея - без да влагаш още средства, да постигнеш известно диафрагмено звукопоглъщане около определена нискочестотна област / отклониш ранни отражения, и стръмно навлиза в свератa на реалното акустично третиране с перфорираните Xeлмхолтц абсорбери, което освен факта, че се борави пак с гипскартон, си е действие без взаимовръзка с изолацията.
jo-golemiq написа: | мисля че доста по важна е формата на стаята която с картон я правиш каквато си пожелаеш |
От гледна точка на ранните отражения, плясъчното ехо и възможността за по-добра дифузна линия (номинално) има мисъл, но спрямо модите и интерференции нещата не стоят така. Неправилните граници на акустичното пространство няма да намялат нито модалния резонанс, нито и колорацията. Дори ще направят борбата с тях още по сложна. |
|
Върнете се в началото |
|
|
maniak чете
|
Пуснато на: Вто Окт 03, 2006 8:37 pm Заглавие: |
|
|
Виждам че някои от спецовете в областта вече са задълбали в сериозни спорове и плуват в много дълбоки води.Аз искам само да вметна едно предложение да си кажете мнението за него.Става въпрос за пода.Идеята е в/у сегашния мокет да се нареди нещо като скара от дървени летви (примерно 10/30 ш/в) и м/у летвите да се запълни с вата(минерална или стъклена е по-добре?).Отгоре се слагат плоскости(пак колебание м/у дървен фазер около 8-10мм или гипсокартон).След това подложка и се реди ламинат или паркет.Това звучи добре като ми го предложиха въпроса ми е до колко би спряло звука? |
|
Върнете се в началото |
|
|
Steev има известен опит
|
Пуснато на: Вто Окт 03, 2006 9:20 pm Заглавие: ами....... |
|
|
Абе идват ми две идеи.
Едната е да си поиграеш с гипс,и да си лееш формички, анпресечен трапец (маи такова беше) като на големите зали.Все пак ще стане към 20-30см дебелина,и бая тежичко ама......аз ползвах подобно решение за тавана и не зная как звучи на съседите ама при мене резултатът стана с едно голяяяяямо стъпало нароге.Било то и с 100-ина плочки и 220кг. гипс.
Пък втората идея,щом пясъкът толкова добре поглъща шумовете (не съм пробвал,просто така се твърди) защо не направиш една декоративна преграда с дебелина 4-5см,и зад нея не сложиш вата и да я насипеш с пясък.Да речем дебелината ще е 10-12см общо. |
|
Върнете се в началото |
|
|
D.Kolev BG Audio Team™
Регистриран на: Aug 10, 2004 Мнения: 1467 Местожителство: В.Търново
|
Пуснато на: Сря Окт 04, 2006 3:08 pm Заглавие: |
|
|
относно минералната вата , ето една статия от списание СТРОИТЕЛИ юли-август 2005 , посветена на нея
ако има кофти грешки във файла , виновен е файн рийдъра , надявам се че ще е полезна
http://bgaudio.org/images/upload/mineralna_vata.pdf |
|
Върнете се в началото |
|
|
maniak чете
|
Пуснато на: Сря Окт 04, 2006 6:51 pm Заглавие: |
|
|
За пясък да,но освен добрите си звукопоглъщащи свойства за които се говори притежава и големия недостатък да кондензира.А рано или късно този конденз ще си каже думата било то в/у гипсокартон или в/у паркет. |
|
Върнете се в началото |
|
|
Krasi Yonchev BG Audio Team™
|
Пуснато на: Сря Окт 04, 2006 7:08 pm Заглавие: |
|
|
maniak написа: | въпроса ми е до колко би спряло звука? |
Както вече беше казано - зависи от не един фактор. |
|
Върнете се в началото |
|
|
Removed
|
Пуснато на: Пон Мар 05, 2007 9:31 pm Заглавие: ** |
|
|
А какво мислите за Dynamat? С него не би ли следвало да се постигне оптимален ефект? Питам защото съм в къща близнак и имам подобен проблем със хората живеещи от другата страна. Този материал е разработен специално за звукоизолация, струваше някъде към 10лв за 2.5кв м. Може ли да се направи някаква изолация с него? |
|
Върнете се в началото |
|
|
|