Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
plamen има известен опит
|
Пуснато на: Вто Дек 05, 2006 4:08 pm Заглавие: Един ват с американски лампи |
|
|
Започвам едно лампово проектче по схемата ДАРЛИНГ с изходна мощност до 1 ват. Снабдих се с 1626 и 5842. Произведени са преди 50 год. за американския флот. Схемата ще изчистя след няколко дни и ще я предложа за коментар. Имам обаче въпрос, излизащ извън този раздел. Разглобих трансформатор от захранващия блок на ел. влакчета ПИКО. Ще го използувам за база на захранващия трансформатор. Част от намотките се оказаха не от меден проводник, а алуминиев. Проводникът подходящ ли е за използуване в изходния трансформатор на проекта ми, в смисъл алуминиев проводник вместо меден? Става въпрос са еднотактна схема с триода 1626. |
|
Върнете се в началото |
|
|
Rusin Atanasov има опит
Регистриран на: Oct 20, 2005 Мнения: 320 Местожителство: Стара Загора
|
|
Върнете се в началото |
|
|
Goro BG Audio Team™
|
Пуснато на: Вто Дек 05, 2006 6:15 pm Заглавие: |
|
|
Евтин алуминиев проводник се използвяаше и в старите руски цветни телевизори. Единсвения му недостатък е че трудно се запоява. Ако това не ти е проблем - ползвай го. Но и специфичното му съпротивление е по-голямо ище получиш по-малък DF, ако го ползваш за изходния трансформатор.
Последната промяна е направена от Goro на Сря Дек 06, 2006 8:54 am; мнението е било променяно общо 1 път |
|
Върнете се в началото |
|
|
Rumen Suvandjiev BG Audio Team™
|
Пуснато на: Вто Дек 05, 2006 11:46 pm Заглавие: |
|
|
Gerd Reinhofer продава специално разработени за Darling изходни трафове по тази схема:
Цената им е 55 Евро и мисля, че си заслужават. Аз лично съм пробвал трафовете му за 2А3 и съм доволен.
Мисля, че предлага усилвателя и на кит... |
|
Върнете се в началото |
|
|
plamen има известен опит
|
Пуснато на: Сря Дек 06, 2006 8:36 pm Заглавие: |
|
|
Благодаря за линковете и съветите. С алуминия вече е ясно. Той ще си чака, въпреки че ще се опитам да проверя как се запоява най-удачно. Както си е - оказва се, че най скъпото в проекта ще са изходните трансформатори. В сайта наистина са по 55 евро. За сравнение двете лампи в единия канал ми струваха общо 35 долара. Аз имам по 4 броя лампи от двата вида и двата канала на единия усилвател определено ще ги направя с препоръчаните от Румен трансформатори. Знам, че има и други варианти на решения, но никога досега не съм пробвал с готови трансформатори, специално предназначени за конкретна схема и бих искал да усетя разликите. |
|
Върнете се в началото |
|
|
plamen има известен опит
|
Пуснато на: Пон Мар 12, 2007 2:12 pm Заглавие: Първият ми едноватник, всъщност и първият ми лампов SE. |
|
|
В края на краищата завърших едноватовия усилавател.
http://snimka.bg/album.php?album_id=81953&photo=2
От вчера вече си го слушам. Сега ще правя финишинг и на захранващия блок, който е върху дървено шаси в момента.
Забелязвам, че този раздел от форума е рядко посещаван или пък е малък интереса към мощност от 1W. Но според мен е идеалния вариант за начална работа с лампите. |
|
Върнете се в началото |
|
|
D.Kolev BG Audio Team™
Регистриран на: Aug 10, 2004 Мнения: 1467 Местожителство: В.Търново
|
Пуснато на: Пон Мар 12, 2007 2:33 pm Заглавие: |
|
|
супер
много добре изглежда. на какво го слушаш. |
|
Върнете се в началото |
|
|
Borislav Stankov BG Audio Team™
|
Пуснато на: Пон Мар 12, 2007 2:49 pm Заглавие: Re: Първият ми едноватник, всъщност и първият ми лампов SE. |
|
|
plamen написа: |
Забелязвам, че този раздел от форума е рядко посещаван или пък е малък интереса към мощност от 1W. Но според мен е идеалния вариант за начална работа с лампите. |
Не си прав много хора го посещават, но малко смеят да пишат
Гледам в галерийката имаш и хорничка на това ли слушаш "единия ват", ако е така мойте най-добри пожелания и адмирации за труда ти _________________
CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967. |
|
Върнете се в началото |
|
|
plamen има известен опит
|
Пуснато на: Пон Мар 12, 2007 3:01 pm Заглавие: |
|
|
Благодаря.
И аз си го харесвам въпреки, че има кусури, но те са под кутията /част от елементите съм залепил с епоксидно лепило за дървената част на кутията - катодните кондензатори ЕТО 2 на крайните лампи, разделителните кондензатори К 40 и Ni-Cd елементи в катодите на първите лампи/.
Засега го слушам на LC Horn с FR10, защото втората хорничка завърших преди седмица. Мощността ми стига за стаята и за ушите ми. |
|
Върнете се в началото |
|
|
|