| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Demoman чете и пита

Регистриран на: Jan 09, 2006 Мнения: 62 Местожителство: Гоце Делчев / Пловдив
|
Пуснато на: Нед Мар 25, 2007 9:03 am Заглавие: |
|
|
| The_voice написа: | Хубаво де, гледах по Discovery как затрупаха едно яйце със 100 мобилни телефона и после им позвъниха едновременно. След експеримента яйцето си беше напълно сурово.
Кой е прав в случая?  |
А колко време звъняха? И това май си го гледал по Брейниак... Евала, че им вярваш... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
guitman има опит

|
Пуснато на: Нед Мар 25, 2007 9:08 am Заглавие: |
|
|
Излъчването на gsm-ите предизвиква затопляне на водата поради което със сигурност са вредни. Личи си че клипа който съм дал е лъжа и измама, тъй като всичко става за много кратко време и накрая се вижда че яйцето е предварително сварено. Все пак идеята за пресичане на белтъците не е измама. Белтъчините започва да се пресичат при температура над 42ºC. При набиране излъчването на телефона е между 1 и 1,5W, така че в този момент не го дръжте близо до главата си. Същата мощност се излъчва и преди прозвъняване така че не го дръжте в калъф до слабините си.
Всъщност къде ли да го държим.  |
|
|
 |
Svetoslav Kalqshev има опит

![]()
Регистриран на: Dec 13, 2004 Мнения: 274 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Нед Мар 25, 2007 10:27 am Заглавие: |
|
|
Я си живейте живота и не се занимавайте с глупости. Че са вредни вредни са, но по-здравословно няма да заживеем!
В държави който имат по 10 и нагоре мобилни оператори и на всеки ъгъл имат клетка до клетка, все още няма хора със сварени мозъци.
Много по-вреден е градския ефир натъпкан със всякакви честоти отколкото някакво GSM-че до ухото ти.
Вземи си едно хендс фрее и готово.
Някъде бях чел темата - Wi-Fi вредно ли е. И един се изцепи, че като си пусне АП-то и почвала да го боли главата а то горкото АП едвам бичи 200mW. _________________ Оставете глухите и тъпите да си бъдат глухи и тъпи, не им пречете. |
|
|
 |
Borislav Uzunov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Нед Мар 25, 2007 12:23 pm Заглавие: |
|
|
| Nanko Rusev написа: |
П.П. все си мисля че големите контролиращи органи дето мерят SAR все си имат нещо на идея Има контрол ...
|
Може да има каквито си искаш контролиращи органи, които винаги ще представят така нещата, че полза да имат големите корпорации, а не обикновения редови гражданин, така че айде моля те не ми говори за контролиращи органи. _________________ Министерство на Звука
We are the Gramomakers |
|
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Нед Мар 25, 2007 12:26 pm Заглавие: |
|
|
А за хедс фрии-тата гледайте да не са безжични щото се получава обратен ефект. |
|
|
 |
Nanko Rusev има сериозен опит

|
Пуснато на: Нед Мар 25, 2007 4:32 pm Заглавие: |
|
|
| Borislav Uzunov написа: | | Nanko Rusev написа: |
П.П. все си мисля че големите контролиращи органи дето мерят SAR все си имат нещо на идея Има контрол ...
|
Може да има каквито си искаш контролиращи органи, които винаги ще представят така нещата, че полза да имат големите корпорации, а не обикновения редови гражданин, така че айде моля те не ми говори за контролиращи органи. |
Световна конспирация нали  _________________ Обичам всичко това, заради което другите ме мразят!
Bigger is Better ! |
|
|
 |
Borislav Uzunov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Нед Мар 25, 2007 10:06 pm Заглавие: |
|
|
| Nanko Rusev написа: | | Borislav Uzunov написа: | | Nanko Rusev написа: |
|
Може да има каквито си искаш контролиращи органи, които винаги ще представят така нещата, че полза да имат големите корпорации, а не обикновения редови гражданин, така че айде моля те не ми говори за контролиращи органи. |
Световна конспирация нали  |
Смешно ти е нали? Доста хора не виждат по-далече от носа си и никога няма да излезнат от матрицата! _________________ Министерство на Звука
We are the Gramomakers |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Мар 25, 2007 10:11 pm Заглавие: |
|
|
| Borislav Uzunov написа: |
Смешно ти е нали? Доста хора не виждат по-далече от носа си и никога няма да излезнат от матрицата! |
Абсолютно прав си ! А доста влизат в други матрици ... _________________ Обичам всичко това, заради което другите ме мразят!
Bigger is Better ! |
|
|
 |
D.Kolev BG Audio Team™

Регистриран на: Aug 10, 2004 Мнения: 1467 Местожителство: В.Търново
|
Пуснато на: Нед Мар 25, 2007 10:17 pm Заглавие: |
|
|
на който не му изнася , да не ползва джиесем.
има поне 10 причини , това което се случва с яйцето , ДА НЕ се случи с мозъка на някой /при наличието на такъв/
облъчването от клетките е съвсем друг въпрос |
|
|
 |
Teodor Gugulanoff BG Audio Team™

Регистриран на: Aug 04, 2004 Мнения: 885 Местожителство: Троян / Априлци
|
Пуснато на: Пон Мар 26, 2007 12:37 am Заглавие: |
|
|
Ползването на мобилни (handheld) трансивъри с изх.мощност до 5 W @ 430 MHz е безвредно за човека. Ако някой твърди друго - моля, нека го докаже. _________________
What this world needs is a good 5 Watt amplifier ~ Paul Klipsch |
|
|
 |
John3V има известен опит

![]()
Регистриран на: Mar 14, 2007 Мнения: 32 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пон Мар 26, 2007 2:22 pm Заглавие: |
|
|
Не мога да го видя пак клипа, но до колкото си спомням беше с някакви жалки подобия на мобилни телефони на сименс.
А както се знае - те имат доста висок SAR.
За справка: тук.
A преди не повече от 6 месеца имаше проба с две антични нокии 6210, между които имаше яйце и няколко термометъра. "Разговора" по между им беше около 2 часа, през които температурата на яйцето почти не помръдна.
Казвам почти, защото не може в една обикновена стая да си стои една и съща тая пущина.
Коментар - глупава журналистичеста изява с жел повишаване на рейтинг. _________________ Сложните проблеми имат прости и лесни за разбиране грешни решения. |
|
|
 |
Rumen Zografov BG Audio Team™

Регистриран на: Oct 18, 2005 Мнения: 763 Местожителство: София,Люлин
|
Пуснато на: Пон Мар 26, 2007 2:54 pm Заглавие: |
|
|
@Нанко: Сложи една Bluetooth-слушалка и я поноси 2-3 часа  _________________
Истинският меломан е този, който като чуе женско пеене в банята си долепя ухото към ключалката, а не окото. |
|
|
 |
AlexKame трупа сериозен опит

|
Пуснато на: Вто Мар 27, 2007 6:41 pm Заглавие: |
|
|
| Goro написа: | | tdrome написа: | Даже над нащто училище сложиха клетка на Globul  |
Момчетата да внимават да не им сварят яйцата. |
И момиченцата също  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Мар 28, 2007 11:22 am Заглавие: |
|
|
| AlexKame написа: | | Goro написа: | | tdrome написа: | Даже над нащто училище сложиха клетка на Globul  |
Момчетата да внимават да не им сварят яйцата. |
И момиченцата също  |
Идва Велик Ден. Сваряването го решихме, само оцветяването не знам как да стане с телефон ..  _________________ Обичам всичко това, заради което другите ме мразят!
Bigger is Better ! |
|
|
 |
Goro BG Audio Team™

|
Пуснато на: Сря Мар 28, 2007 5:10 pm Заглавие: |
|
|
| Nanko Rusev написа: | ...Идва Велик Ден. Сваряването го решихме, само оцветяването не знам как да стане с телефон ..  |
Не мисли ти. Да мислят момиченцата. |
|
|
 |
|