Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
tiho1 чете
|
Пуснато на: Сря Май 16, 2007 3:28 pm Заглавие: Въпроси относно импулсно |
|
|
Искам да помоля, хора които са по наясно с нещата около импулсните захранвния, да ми помогнат със схемно решение и ако може кратки разяснения. Главно не са ми ясни дроселите и изходния трансформатор. Как се изчисляват и как и върху какви сърцевини се навиват. |
|
Върнете се в началото |
|
|
Removed
|
Пуснато на: Сря Май 16, 2007 4:06 pm Заглавие: |
|
|
Да се получат необходимите знания в тази точно област от форум е меко казано несериозно, още повече че не си уточнил за какво конкретно импулсно става въпрос.
Структурирай правилно въпроса си, с възможно повече подробности около проблема и ще получиш по качествени отговори. |
|
Върнете се в началото |
|
|
tiho1 чете
|
Пуснато на: Сря Май 16, 2007 5:51 pm Заглавие: |
|
|
Искам да използвам импулсното захранване за усилвател 2х100W. Знам,че има много за казване за този вид устройства. Аз съм новак в тази област и ми трябва нещо, с което мога да започна. Или ако има някакъв източник ( сайт или книга ) от където да понауча за тази област от електрониката.
Ако можете да ми предоставите схема за захранване 220V/2x35V, или да ми кажете къде мога да потърся, ще съм ви много благодарен. |
|
Върнете се в началото |
|
|
lusi има известен опит
Регистриран на: Sep 18, 2005 Мнения: 152 Местожителство: Panagiuriste
|
Пуснато на: Сря Май 16, 2007 6:06 pm Заглавие: |
|
|
Преди да започнеш това начинание трябва да си наясно най-малко с
ключовия режим на различните видове транзистори.Траформаторите трябва да са ти ясни от-до.Или директно казано чака те доста четене,тъй като всеки елемент е строго свързан с останалите.Литеретура в мрежата е пълно по въпроса, особено в руските сайтове, или списание "Радио" примерно бр.6 от 85г. бр.7от 87г.бр.10 от 81г.
Лично мнение, е че не си заслужава да правиш усилвател с импулсно захранване.Много шум за нищо. |
|
Върнете се в началото |
|
|
tiho1 чете
|
Пуснато на: Сря Май 16, 2007 6:24 pm Заглавие: |
|
|
Знам, че в руските сайтове има много материал, но проблема е че не знам руски. С транзисторите и трансформаторите съм запознат. Просто не съм се интересувал от импулсни захранвания. |
|
Върнете се в началото |
|
|
lusi има известен опит
|
Пуснато на: Сря Май 16, 2007 6:52 pm Заглавие: |
|
|
Погледни схемите в цитираните броеве.Това, че не знаеш руски не е пречка.Схемата сама "говори" за себе си.
Ако имаш нещо неясно - питай |
|
Върнете се в началото |
|
|
Removed
|
Пуснато на: Сря Май 16, 2007 7:35 pm Заглавие: |
|
|
книга |
|
Върнете се в началото |
|
|
Goro BG Audio Team™
|
Пуснато на: Чет Май 17, 2007 7:21 am Заглавие: |
|
|
Проблема не са схемите, а познанията. В един пост или по телефона, да се научиш да проектираш импулсни захранвания е не сериозно.
Някои по-прости схеми, можеш да вземеш от дейташийта на чипа, с препоръка за ползваните готови трансформатори и дросели. Ако искаш повече - учи. Бихме могли да коментираме някои детайли или тънкости, но не и да отнемаме работата на образованието. |
|
Върнете се в началото |
|
|
Ivo_Hristev BG Audio Team™
|
Пуснато на: Чет Май 17, 2007 7:56 am Заглавие: |
|
|
Като начало можеш да започнеш с тези материали:
http://www.smps.us/Unitrode2.html
Всички тези документи са абсолютна класика в жанра и прочитането им е задължително. Разгледай и по-новите теми на страница 1 в посоченият сайт. _________________ aka. Demon
www.stivox.com
Последната промяна е направена от Ivo_Hristev на Чет Май 17, 2007 3:25 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
Върнете се в началото |
|
|
Goro BG Audio Team™
|
Пуснато на: Чет Май 17, 2007 2:22 pm Заглавие: |
|
|
Ivo_Hristev написа: | Като начало можеш да започнеш с тези материали:
http://www.smps.us/Unitrode2.html
Всички тези документи са абсолютна класика в жанра и прочитането им е задължително. Разгледай и по-новите теми на страница 1 в посоченият сайт. |
Това наистина е най-доброто, макар и малко стари статий, но от лидерите в тази област. Андрейчак не е много ясен, но пък е точен. |
|
Върнете се в началото |
|
|
Tisho BG Audio Team™
|
Пуснато на: Чет Май 17, 2007 3:34 pm Заглавие: |
|
|
Погледни и този сайт, из апликейшъните има доста инфо на тема какво е това импулсно и има ли то почва у нас. Фирмата е доста сериозна и правят много добри чипове за импулсно захранване.
http://www.powerint.com
И само да добавя че проектирането на импулсно захранване е се смята за една от най трудните дейности (поне според колеги, които от години се занимават само с захранвания)... |
|
Върнете се в началото |
|
|
tiho1 чете
|
Пуснато на: Чет Май 17, 2007 6:28 pm Заглавие: |
|
|
Благодаря за помоща |
|
Върнете се в началото |
|
|
lusi има известен опит
|
Пуснато на: Чет Май 17, 2007 7:25 pm Заглавие: |
|
|
И все пак, ако искаш избери си една схема и е пусни във форума.
Все нещо ще излезе. |
|
Върнете се в началото |
|
|
|