Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
indianeca чете

|
Пуснато на: Съб Май 19, 2007 1:09 pm Заглавие: Виене и цвърчене само при запален двигател от говорителите!! |
|
|
Виене и цвърчене само при запален двигател от говорителите, три лентови са! Това нещо ми се случи преди няколко дена, а преди това го нямаше. С касетофон и усилвател съм!! Когато двигателя е само на контакт няма проблеми, но запаля ли го..... мъка ! Пробвах дали проблема не е нещо от усилвателя и вързах към него МП3 плеър и нямаше проблем!! Казаха ми за филтър който се слага на "+" преди захранването, търсих в няколко магазина, но не намирам! Моля за съдействие, много ще съм благодарен...  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
indianeca чете

|
Пуснато на: Съб Май 19, 2007 1:48 pm Заглавие: |
|
|
Хора кажете какво да направя? От къде мога да си взема такъв филтър или как да си направя? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
AlexKame трупа сериозен опит

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
indianeca чете

|
Пуснато на: Съб Май 19, 2007 2:21 pm Заглавие: |
|
|
Благодаря!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Tisho BG Audio Team™

|
Пуснато на: Съб Май 19, 2007 7:46 pm Заглавие: |
|
|
indianeca написа: | Хора кажете какво да направя? От къде мога да си взема такъв филтър или как да си направя? |
А най добре ще е да си оправиш свещите и кабелаците до тях, ако ти е бензинов мотора.
Ако е дизел виж алтернатора...
Решаването на един проблем не става с замазване на симптомите...  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
indianeca чете

|
Пуснато на: Вто Май 22, 2007 9:23 am Заглавие: |
|
|
Така, пробвах да откача кабела на генератора за известно време, но не стана пак. Вчера си купих филтър (обезшумител за радиокасетофон) и го вързах както трябва и пак уви... ! Не е от антената защото я откачих и пуснах касета, пак същото!! Не е от усилвателя защото пробвах с мп3 плеър директно вързан към усилвателя и няма проблем!!! Забелязах и нещо друго, виенето започва не когато запаля двигателя, а когато подам газ....и оттам се почва без спирка!!!  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ivo_Hristev BG Audio Team™

|
Пуснато на: Вто Май 22, 2007 9:37 am Заглавие: |
|
|
до колкото разбирам имаш отделен от касетофона усилвател. Закачи "Обезшумителя" на усилвателя и пак пробвай.
П.П.: как ти върви захранването към усилвателя - с две жици ( +12 волта и маса ) или с една ( +12 волта ) ? _________________ aka. Demon
www.stivox.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
indianeca чете

|
Пуснато на: Вто Май 22, 2007 10:15 am Заглавие: |
|
|
Захранването ми е с две жици ( +12 волта и маса ). А защо да връзвам обезшумителя към усилвателя след като с мп3 плеър вързан директно към усилвателя го няма споменатия проблем? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
AlexKame трупа сериозен опит

|
Пуснато на: Вто Май 22, 2007 10:33 am Заглавие: |
|
|
С делко с чукче и наковалня ли си? _________________
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinski BG Audio Team™

|
Пуснато на: Вто Май 22, 2007 10:40 am Заглавие: |
|
|
Виж да не си свързал по погрешка масата на захранването на радиото със сигналната маса към усилвателя |
|
Върнете се в началото |
|
 |
indianeca чете

|
Пуснато на: Вто Май 22, 2007 10:45 am Заглавие: |
|
|
Ще трябва да питам, че не й разбирам, колата е стара 87 година! Ще питам стария й собцтвеник и ще кажа. Възможно ли е да имам някъде пробит кабел? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
indianeca чете

|
Пуснато на: Вто Май 22, 2007 10:49 am Заглавие: |
|
|
Мисля, че не съм, странното е че ми се появи изведнъж без да съм барал каквото и да е, нито по двигателя нито по аудио системата. Оставих я преди няколко дни пред нас и след няколко часа когато излизах се появи това недоразумение  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
D.Kolev BG Audio Team™

Регистриран на: Aug 10, 2004 Мнения: 1467 Местожителство: В.Търново
|
Пуснато на: Вто Май 22, 2007 11:04 am Заглавие: |
|
|
в ешопа малко ли писаха
според мен с един кабел за пробата го закачи директно на акомулатора. ако се оправи - лоши или окислени връзки по захранването му имаш. ако не -проблем в двигателя.като се има впредвид че е толкова стара - слагай един такъв филтър и карай. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
indianeca чете

|
Пуснато на: Вто Май 22, 2007 11:10 am Заглавие: |
|
|
Така е писаха , но няма решение за момента, ще пробвам до тук от предложеното и ще видим! Иначе с филтъра неще!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinski BG Audio Team™

|
Пуснато на: Вто Май 22, 2007 11:14 am Заглавие: |
|
|
В такъв случай имаш пробила изолация на някой високоволтов кабел към свещите или към бобината. Като дадеш газ искрата почва да прескача към маса - особено в това влажно време тия дни и ако двигателя ти се е мокрил от някоя локва...
Разрешението е да откриеш кой кабел прави мизерията, а най-добре е да смениш всички високоволтови кабели с нови и по-възможност хубави, защото изолацията на ментетата е под всякаква критика. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|