| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pacy4 чете и пита

|
Пуснато на: Пет Юни 08, 2007 1:59 pm Заглавие: търся колони- НАМЕРИХ |
|
|
-----------НАМЕРИХ---------благодаря на всички за помоща----------
Поздрави, Пенев.
Последната промяна е направена от pacy4 на Пон Юли 16, 2007 11:55 am; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Nikolay Savov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Пет Юни 08, 2007 3:06 pm Заглавие: Re: Търся качествени hi-fi floorstanding тонколони до 1000лв |
|
|
Бате!!!!! това за ЙАМО... ,все едно не съм го чул
Между другото.... самата марка е създадена от един инженер и един дърводелец - Якобсен & Мортенсен.
Единият проектира електрониката ,другият дизайна на кутията. Всеизвестен факт е ,че "дърводелеца" им е по-добър от "техническото лице"
За съжаление ,когато една фирма добие популярност тя неможе да поддържа ниво и да гарантира високо качество ,понеже един стойностен продукт се прави ръчно,не от роботи.
Настройките са съобразени от професионални слушачи )) и крайният резултат е в полза на хората не на машините.... но това е утопично донякъде и е върпос на време всичко хубаво да се сговняса!
По върпоса ти.... ако можеш да си намериш Концерт 8 или наследникът му... ще бъдеш един много щастлив човек.
Тази колона заслужава висока оценка и е сфвръх възможностите на комерсиалните йамо. Това е един истински качествен продукт. |
|
|
 |
Boqn Nikolov има известен опит

![]()
|
Пуснато на: Пет Юни 08, 2007 8:13 pm Заглавие: |
|
|
Още един глас за Jamo Concert 8.Jamo произвеждат главно боклуци,но също така и знаят как да правят стоиностни неща(цялата серия Concert според мен заслужава уважение пред другите марки ).Поразровисе из интернет,който търси намира  _________________ Когато има толкова случайности, търси закономерност. |
|
|
 |
Rumen Zografov BG Audio Team™

Регистриран на: Oct 18, 2005 Мнения: 763 Местожителство: София,Люлин
|
Пуснато на: Пет Юни 08, 2007 8:32 pm Заглавие: |
|
|
Аз ли нещо бъркам или Concert 8 не са floorstanding?!!! А човекът търси именно такива. _________________
Истинският меломан е този, който като чуе женско пеене в банята си долепя ухото към ключалката, а не окото. |
|
|
 |
Nikolay Savov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Пет Юни 08, 2007 9:28 pm Заглавие: |
|
|
| Rumen Zografov написа: | Аз ли нещо бъркам или Concert 8 не са floorstanding?!!! А човекът търси именно такива. |
Търсещият незнае какво търси.
Открива се непознатото ,когато небива търсено.
Търсенето е готовност на умът в готовност. |
|
|
 |
pacy4 чете и пита

|
Пуснато на: Съб Юни 09, 2007 12:53 am Заглавие: |
|
|
| Nikolay Savov написа: | | Rumen Zografov написа: | Аз ли нещо бъркам или Concert 8 не са floorstanding?!!! А човекът търси именно такива.
Търсещият незнае какво търси.
Открива се непознатото ,когато небива търсено.
Търсенето е готовност на умът в готовност. |
|
Н.Славов е прав. Може и да не са floorstanding, но като ги чуя да ме грабнат.
За Concert разбрах. Някой може ли да ми каже нещо повече за Jamo 707i? Държат ли цена все още? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Юни 09, 2007 7:52 am Заглавие: |
|
|
| pacy4 написа: | | Някой може ли да ми каже нещо повече за Jamo 707i? |
Много хора могат да ти кажат много различни неща.Колони така не се избират,трябва слушане и лична субективна оценка.Между другото,защо си се насочил именно към JBL,JAMO и Infinity???Надявам се поне,че търсиш нещо от близкото минало като модел,че новите им "разработки" стават само и единствено за поставки за саксии
Аз лично бих ти препоръчал B&W,ако си намериш
Поздрави!!! _________________
Истинският меломан е този, който като чуе женско пеене в банята си долепя ухото към ключалката, а не окото. |
|
|
 |
Nanko Rusev има сериозен опит

|
Пуснато на: Съб Юни 09, 2007 9:22 pm Заглавие: |
|
|
какво става при 15 вата и 96.5дб?  _________________ Обичам всичко това, заради което другите ме мразят!
Bigger is Better ! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Юни 10, 2007 8:03 am Заглавие: |
|
|
| HiFi_Chernobyl написа: | | Rumen Zografov написа: | Аз лично бих ти препоръчал B&W,ако си намериш |
Даа, страшни са просто, няма начин Само че скоро слушах модела им 803 и като човек, който почти нищо не разбира от слушане на музика мога само да ти кажа че така им цъклят пищялките, че няма накъде повече, да не споменавам и факта, че свирят сами за себе си (все едно пищялката е взета от битака и е залепена върху готовата колона ) |
Отдалече личи,че не си наясно,пич Какво значи "цъклят"??? Явно просто имат високи в сравнение с всичко,което си слушал до сега,а?!  _________________
|
|
 |
Rumen Suvandjiev BG Audio Team™

|
Пуснато на: Нед Юни 10, 2007 8:50 am Заглавие: |
|
|
| Nanko Rusev написа: | какво става при 15 вата и 96.5дб?  |
... и като добавим още 2-3 dB от самата хорна...
Проблемът е, че малко хора са готови да хванат бика направо за рогата.
| Rumen Zografov написа: | Отдалече личи,че не си наясно,пич Какво значи "цъклят"???  |
Може би продавачът е искал допълнително да впечатли публиката, като нацепи тонкоректора на високите. Редовно го правят. Колкото до наблюденията, че пищялките на 803 свирят някак сами за себе си, извън цялата звукова картина, моите впечатления са същите.
| pacy4 написа: | | A какво ново може да се вземе до около 1000 и малко повече лв? Посъветваха ме за MISSION и JMLabs. |
Топло... топло...
Само че според мен е добре да се обърнеш към по-старите им модели.
Преди 10-15 години нещата бяха доста по-различни.
B&W от това време също е отличен избр. Разгледай Sixies или Definition на Tannoy.
Актуална ценова информация second-hand можеш да получиш от ebay.
Не забравяй да добавиш и цена за транспорт. Оттам изгодно излизат компактни озвучителни тела от висок клас. |
|
|
 |
adio чете

|
Пуснато на: Нед Юни 10, 2007 10:18 am Заглавие: |
|
|
#Много баби, хилаво бебе# Хора разни,вкусове и уши също.Сравни колкото можеш повече сандъци и тогава избирай. |
|
|
 |
toroid има сериозен опит

Регистриран на: May 26, 2005 Мнения: 750 Местожителство: София-Люлин-Борово
|
Пуснато на: Нед Юни 10, 2007 10:19 am Заглавие: |
|
|
Проучи възможности за DYNAUDIO да си намериш от някъде.Но все пак адаш,с тоя усилвател само си губиш времето и си пръскаш парите.........Каквито и колони да вземеш няма да изкарш търсения качествен звук !!! А за JAMO /особено CONCERT 8/ мога да кажа,че колкото пъти да съм ги слушал то високите са им прекалено остри и в сравнение с B&W са доста по-зле!А пък съчетанито на Онкио с JAMO =на пълна отврат Дори и за кръчма не става Погледни и тук:
http://www.audioline-bg.com/indexall.htm |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Юни 10, 2007 10:29 am Заглавие: |
|
|
Точно от този магазин аз лично никак не съм доволен и не го препоръчвам!
Продадоха ми DVD, което даде дефект още от самото начало, ремонтираха го няколко пъти, като след всеки ремонт работеше по няколко часа и спираше отново. И така ... втора година. Още е там !!! |
|
|
 |
haralanov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Нед Юни 10, 2007 12:30 pm Заглавие: |
|
|
Да не би да е на Advance acoustic въпросното DVD? Ако е така - лоша работа, че съм запланувал да си взимам лампов DAC на въпросната марка  _________________ E=mc^2 +/-3dB |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Юни 10, 2007 1:25 pm Заглавие: |
|
|
| haralanov написа: | Да не би да е на Advance acoustic въпросното DVD? Ако е така - лоша работа, че съм запланувал да си взимам лампов DAC на въпросната марка  |
Не е, но не дай Боже да имаш проблем - сревизът им очевидно никакъв го няма. Ще те мотаят, дкато излезе от гаранция, а после по-добре си купи ново устройство.
А въпросните Advance Аcoustic са върло китайска марка. Лично аз съм отварял "аудиофилският" им лампов CD плейър. Наистина вътре има сложени лампи, но след тях е забоден операционен усилвател 5534.
Развързани са, разбира се, с електролитен кондензатор.
А за да бъде мъката пълна, между лампата и DAC-a имаше и транзостор. Прави си изводи сам...  |
|
|
 |
|