Bulgarian Audiophile Society
Добре дошъл, непознат! Можеш да се регистрираш безплатно тук!
Имай предвид, че този форум не е за начинаещи!

Навигация
·Начало
·Форуми
·Публикувай статия
·Моят акаунт
·Upload
·Download
·Архив
·Връзки
·Класация
·Теми
·Gallery Галерия
·Нова Галерия
·Конвертор на кирилица

Реклама

Онлайн магазин

Галерия
·Галерия
·Енциклопедия
·Пропаганда

Реклама от Google

Login
Псевдоним

Парола

Не сте се регистрирали?
Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име

Forums

Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 продавам CD Philips CDC 745 за 40 лева
 Philips CD960
 Продавам две 6" ви басчета
 Продавам дек Technics RS-BX404
 Продавам тунер Technics ST-G460
 Как го прави Олег Рулит
 Продавам транзисторен ресивър JVC за 140 лева
 Купувам лампомер TESLA BM215A
 Продавам усилвател със субуфер 8" Megavox
 Пусни своя глас!Бъди пич!Бъди Българин!
 разпродажба 12",15",18" говорители
 Използване на 24 битов сигнал в SpectraLab
 Търся Fostex fe 126
 Китосване или рязане ?
 МОЯТ ПОСЛЕДЕН ЛАМПОВ УСИЛВАТЕЛ
 Продавам активен суб Harman/Kardon с дефект
 Пустите му АМЕРИКАНЦИ
 Подкрепете и този форум...

bgaudio.org Forums

www.bgaudio.org :: Преглед на тема - Къде в BG мога да уча више със специалност аудио техника
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   Потребителски групиПотребителски групи   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Къде в BG мога да уча више със специалност аудио техника
Иди на страница Предишна  1, 2

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> Всички останали въпроси
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
radiok
чете и пита
чете и пита

Местожителство: СОФИЯ

МнениеПуснато на: Пет Апр 20, 2007 8:16 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз имам кофти впечатления от НБУ. Предишната ми фирма имаше споразумение с департамента им по комуникаций. Пари имат иначе. Една възрастна доцентка, голям капацитет, като засмята едни вълнови уравнения, ум да ти зайде. Практически обаче, ръчичките на всички- досещате се къде им бяха. Студентите са готини, носят сандвичи, биричка-департамента плаща! Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
D.Kolev
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: В.Търново

МнениеПуснато на: Пет Апр 20, 2007 9:14 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Vasil Nikolov написа:
ТУ Пловдив означава турски университет, защото там повече се слуша да се говори на турски език отколкото български

а в софийското ТУ как мислиш е , дори им правеха общежитие /хотел/ на 50 метра от ТУ-туто Laughing , че ако знаеш с какви такси ги бръснат ........... Shocked

истината е че ако кандидатстваш за работа в западна фирма , без диплома не може, но за сметка на това има голям поток служители. средната продължителност на трудовите договори едва ли е повече от 2 месеца Laughing

ще ми е твърде интересно след 3-4 години , когато в университетите ще се влиза без изпити с огромни такси , как ще се напълни със студенти , които и името си не могат да напишат правилно на български.

ако нямаш желание , нищо няма да научиш. въпроса е да успееш да го съхраниш през следването.
Върнете се в началото
Removed

МнениеПуснато на: Пет Апр 20, 2007 9:56 am    Заглавие: Отговорете с цитат

D.Kolev написа:
...
ако нямаш желание , нищо няма да научиш. въпроса е да успееш да го съхраниш през следването.

без това ако щеш и на Луната да учиш, няма да се получи.

Аз съм за ТУ-София, като най-малкото зло Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Nikolay Kolev
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит

Местожителство: ХАРМАНЛИ ; София

МнениеПуснато на: Пет Апр 20, 2007 10:22 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз уча в NBU телекомуникации. Базата е доста добра сравнена с другите университети. Всеки семестър още от първия има практически занятия свързани с реализация на схеми на макетна платка. Когато лабораторията е свободна можеш да идеш и да си работиш по твоите проекти. Организират се посещения на различни обекти свързани с комуникациите. Преподавателите са високо ерудирани и винаги готови да предложат допълнителна информация с цел задълбочаване в дадена област, при желание на студентите.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Dimitar Atanasov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Апр 20, 2007 11:50 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Според мен няма голямо значение какво точно и къде го учиш, навсякъде, ако имаш желание може нищо да не научиш.

Колкото до спора ТУ, СУ или НБУ.

Според мен най-доброто решение е ТУ, специалност Автоматика и системотехника. Имам приятели, завършили това, и наистина знаят за какво иде реч. Макар че познавам и такива които са доста безхаберни.

Аз самия съм преподавател в СУ, и въпреки това мисля че там не си струва особено, освен ако човек няма някакви твърде изявени мераци да се занимава с нещо от типа на "Крайномерни представяния на безкрайномерни алгебри на Ли" (колкото и модерно и сложно да звучи това).

Колкото до НБУ. Имам някакво вземане-даване с този университет (канят ме да отида там), но нещо не ми вдъхват особено доверие.
Особено като знам че е съставен предимно от кадри на БАН и преобладава съответното мислене (на което не съм фен).

Та: Висшето образование е задължително. Няма точно значение какво ще завършиш, стига да станеш добър в това което искаш да работиш.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Fenkiller
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пет Апр 20, 2007 1:14 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

amitko написа:
Според мен няма голямо значение какво точно и къде го учиш, навсякъде, ако имаш желание може нищо да не научиш...

Точно така е!Всичко опира до желанието ти да научиш нещо или да не научиш нищо!Избора е за всеки отделно, точна формула няма.
Само се избави от идеята "Ако уча еди къде си непременно ще стана специалист..."
Познавам човек дето е учил в Морско училище и е гений на електрониката и програмирането взети заедно.
Wink
Nikolay Kolev
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит

Местожителство: ХАРМАНЛИ ; София

МнениеПуснато на: Пет Апр 20, 2007 2:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Вярно е че човек сам може да се научи, но много по лесно е ако има някой до себе си да му покаже първите стъпки и да му дава насоки точно в обласста в която се интересува той. Идеята на Даниел да направи курс за въведение в електротехниката и неща свързани с аудиото беше просто страхотна, жалко че курса не се състоя Crying or Very sad
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Апр 20, 2007 2:11 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Rumen Zografov написа:
До колкото знам в НБУ (Нов Български Университет) има специалност,свързана с аудио-видео.

В НБУ, аудиото мисля е само за музикалния факултет. Студийна техника преподава Георги Хлебаров, който май е поканен като официален гост на прослушването на 21/22 април.
Върнете се в началото
Vasil Nikolov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Пет Апр 20, 2007 2:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

А за частни уроци бих ти препоръчал Георги Цветков, най опитния практически радиоинженер, човека от горния пост Goro Wink
Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Апр 20, 2007 6:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Vasil Nikolov написа:
А за частни уроци бих ти препоръчал ...

Васко не се бъзикай.
audio_maniac, в ТУ - София, ще научиш това което после ще ти помогне да навлезеш в материята на аудиото. Но не само в софийския, а и в другите технически университети няма преподаватели, които да са навътре в тази проблематика. Едно от големите светила с огромен теоритичен потенциал и с не по-малко практически опит е проф. Вълчев. Мисля че е поканен на изложението 21/22 април и вероятно ще изнесе лекция, както на изложението на Ангел. За съжаление отдавна е пенсионер. Другият преподавател, който е в час е проф. М. Момчеджиков - един невероятно симпатичен човек. Останалите ходят на работа и се връщат. А пък ректора му дори не знае, че във всеки дом има поне по една радиолампа (кинескоп).
В малка страна живеем и е невъзможна толкова тясна специализация. Че то в големи световни фирми няма такива специалисти.
Върнете се в началото
Toni Nikolov
има известен опит
има известен опит

Местожителство: Студентски Град бл. 12 /гр. Гоце Делчев

МнениеПуснато на: Пет Апр 20, 2007 6:56 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Никой не е казъл, че за да научиш нещо то непременно трябва да си завършил визше образование. Също никой не е казъл, че за да разбираш горе-долу от електроника, то трябва да си завършил техникум или модерното на последък професионална гимназия. Също никой не е казъл,че за да се инересуваш от тока то трябва някой да ти е показвал и да те е учил.......
Когато от малък разфасоваш играчките и им вадиш батериките и крушките и откриваш истините в живота Very Happy значи си ти е в кръвта и искаш да се занимаваш с това за цял живот.... И когато се чувстваш достатъчно готов за да разбереш основите на всичкото това, от което си се интересувал, ти искаш някой друг да те насочи. И надявайки се, че все пак той знае повече от теб Smile да ти сподели своя житейски опит и да те направи вече специалист Smile (не че без чужда помощ можеш пак да станеш специалист де). Та това беше питането- за мястото където могат все още на нещо да те научат.

Поздрави на всички!

Rumen Zografov: Виждаш ли защо все пак е полезно образованието?Не е задължително,но е полезно Wink
Върнете се в началото
bobalan
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит

МнениеПуснато на: Пет Апр 20, 2007 9:48 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

аз съм възпитаник на СУ -Приложна Математика, в момента уча Безжични Мрежи и Комуникации във Физическия им факултет, но завършвам и Звукостудийни технологии и продуцентство в ТУ-София (свободен факултет), както и се погрижих да взема сертификатната специализация на Стайнберг (муз. софтуер) в СУ. За капак имам и 2 години във ВИАС.
През всички тези 8 години, в които съм учил, съм работил като тонрежисьор и мога да ти кажа, че висшето образование ти дава тапия, широк поглед за света и методи за самообучение, но не ти налива нищо наготово в главата Smile
Върнете се в началото
Toni Nikolov
има известен опит
има известен опит

Местожителство: Студентски Град бл. 12 /гр. Гоце Делчев

МнениеПуснато на: Съб Апр 21, 2007 1:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Rumen Zografov: Виждаш ли защо все пак е полезно образованието?Не е задължително,но е полезно Wink

Но все пак тези грешки са от бързане -на всеки се случва да не си прегледа поста Wink .
Върнете се в началото
Lubomir Panchev
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: London

МнениеПуснато на: Пет Юни 22, 2007 10:10 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Както вече няколко хора споменаха смятам че не е толкова важно какво точно учиш колкото да го учиш в добър университет. Тясна специализация в hi-fi няма да има толкова полза колкото да отидеш някъде където да научиш нещо по основно но приложимо по темата. Така че по добре научи останалите неща които са свързани: физика, електроника, електротехника във възможно най-добрия университет в който можеш да влезеш. После ги приложи в аудиотехниката. Останалото можеш да научиш и сам защото най-важното нещо с което излизаш от университета е способноста да се учиш.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> Всички останали въпроси Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети