Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Removed

|
Пуснато на: Вто Юли 24, 2007 5:20 pm Заглавие: Избор на кондензатор. Нужда или лукс |
|
|
Искам да попитам за да не ми се налага да бутам колата как да си подбера кондензатор от къкво зависи къкъв кондензатро трябва да си взема от усилвателя или от Суббуфера и ако усилвателят мие 350 Вата реално , а Суб-а е 450 реални то къкъв кондензатор трябва да си взема и ето един такъв http://pazar.yes-race.net/classified.php/ad/176 който е на много добра цена да ми каже ако някой има мнение за него ??? Благодаря.
Последната промяна е направена от Removed на Чет Юли 26, 2007 9:51 am; мнението е било променяно общо 1 път |
|
Върнете се в началото |
|
 |
rudiem има опит

|
Пуснато на: Вто Юли 24, 2007 7:42 pm Заглавие: |
|
|
Кондензаторът едва ли ще ти помогне да не буташ колата, ако музиката ти свири при незапален ДВГ. Целта му е да поема падовете на напрежение когато удари баса.
Последната промяна е направена от rudiem на Чет Авг 09, 2007 10:43 am; мнението е било променяно общо 1 път |
|
Върнете се в началото |
|
 |
momo чете

|
Пуснато на: Сря Юли 25, 2007 10:36 am Заглавие: |
|
|
rudiem написа: | системата да не прекъсва. |
браво печелиш 10 точки. не пиши повече глупости! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Marto (myst3) има известен опит

|
Пуснато на: Сря Юли 25, 2007 11:35 am Заглавие: |
|
|
С парите които ще дадеш за кондензатор си купиш нов акумулатор, който да сложиш отпред при двигателя а сегашния, като по-стар местиш в багажника. Между + на двата теглиш солиден кабел, минуса на този в багажника отново с такъв кабел затягаш някъде за купето здраво. Гледаш тези връзки да са максимално къси! След това си взимаш ток за усилвателя директно от акумулатора, който е в багажника. Така след няколко години, като се наложи да купуваш акумулатор ще го слагаш отпред а този отпред местиш на мястото на акумулатора в багажника, който връщаш на вторични Разбира се не се изхвърляй с големи ампери, че да не си озориш алтернатора.
Не, че пак няма варянт да буташ.... ако слушаш 3-4 часа без запален двигател и НЕК няма да ти помогнат освен ако не са измислили Wireless AC  _________________ ASUS P5B Deluxe | Core 2 Quad Q6600 @3600Mhz | CM Hyper6+ | 2x1GB TeamXtream Dark | Fortron FSP400-60GLN | NV 7600 GT ddr3 | Hauppauge WinTV-PVR-500 | 2x320 GB/16MB Seagate RAID 0 | CD-RW ТЕАС СD-W552CE | DVD-RW NEC ND-3500AG | NEC LCD2470WNX |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sylis трупа сериозен опит

Регистриран на: Jun 20, 2005 Мнения: 679 Местожителство: Лясковец (студент в София)
|
Пуснато на: Сря Юли 25, 2007 10:14 pm Заглавие: |
|
|
Абе хора защо си усложнявате живота немога да ви разбера...за какво са ви мощни усилватели кондензатори и 10 квадрата кабели и некви убиици на ток по 2000 вата пикови...Слагате си един чувствителен говорител в подходяща конструкция и повечето случаи мощноста подавана от cd player-a е напълно достатъчна,в краен случай може някое малко ампче...
Що за щуротии ви се мотат из главите незнам  _________________
USB DAC PCM2706 + TDA1543
Red Pill
Full Range + 6 m Horn |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DLS трупа сериозен опит

|
Пуснато на: Сря Юли 25, 2007 10:31 pm Заглавие: |
|
|
Sylis написа: | Абе хора защо си усложнявате живота немога да ви разбера...за какво са ви мощни усилватели кондензатори и 10 квадрата кабели и некви убиици на ток по 2000 вата пикови...Слагате си един чувствителен говорител в подходяща конструкция и повечето случаи мощноста подавана от cd player-a е напълно достатъчна,в краен случай може някое малко ампче...
|
Така си е, но в купето е почти невъзможно с високочувствителен бас и малкия обем, с който можем да боравим да се постигне равна АЧХ-а с прилично ф3.
Дори повгигането от купето няма да помогне достатъчно. _________________ CarAudio-bg.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sylis трупа сериозен опит

Регистриран на: Jun 20, 2005 Мнения: 679 Местожителство: Лясковец (студент в София)
|
Пуснато на: Сря Юли 25, 2007 10:36 pm Заглавие: |
|
|
Ааааа зависи какво целиш приятелю.Ако искаш като минаваш по улицата и всичко живо да гледа към теб как ти дрънчат ламарините няма да е достатъчно ДА. А който иска нещо свястно в багажника и не само там трябва да прежали обема,това е едно от най-важните условия мисля аз....и в противното немога да се убедя _________________
USB DAC PCM2706 + TDA1543
Red Pill
Full Range + 6 m Horn |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DLS трупа сериозен опит

|
Пуснато на: Сря Юли 25, 2007 10:48 pm Заглавие: |
|
|
Sylis написа: | Ааааа зависи какво целиш приятелю.Ако искаш като минаваш по улицата и всичко живо да гледа към теб как ти дрънчат ламарините няма да е достатъчно ДА. А който иска нещо свястно в багажника и не само там трябва да прежали обема,това е едно от най-важните условия мисля аз....и в противното немога да се убедя |
Аз целя нещо такова http://www.avtozvuk.com/az/2007/02/046-048.html, визирам червената графика получена при малко затворено 30-тина литра обемче. Налягането е повече отколкото ще ти трябва при 200-300W.
Определено предпочитам инвестиция в 200-300в стъпало отколкото никакво място в багажника и съмнително предимство в качеството.
Всъщност не се сещам с каква конструкция могат да се постигнат тези резултати дори да разполагаме с по-сериозно място, не забравяй какво влияние оказва акустиката на купето над дизайни с roll off nad 12dB/oct и особено ако спада не започва на точната честота  _________________ CarAudio-bg.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Чет Юли 26, 2007 9:59 am Заглавие: |
|
|
От сичко което прочетах разбрах едно и то е следното : Да си купя ощи един акумулатор един кондензатор да си купя и по хубава колона да си отдрежа вратата на багажника за по голямо пространство за да има смисъл от чувствителен говорител и да сменям акомулатароте и четките през определен период а ако си взема само кондензатор къкъв да е и някой може ли да ми препоръча защото вече съ си взел сичко и само се чудя има ли смисъл от кондензатор ас музаиката силно ще я слушам само някой кат надуй до мене Кючеците така че това ми е въпроса има ли смисъл и ако да да ми препоръчате нещо . Благодаря ви все пак всичко прочетено дотук ми е полезно .. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Spark чете

|
Пуснато на: Пон Сеп 03, 2007 12:10 am Заглавие: |
|
|
momo написа: | rudiem написа: | системата да не прекъсва. |
браво печелиш 10 точки. не пиши повече глупости! |
Ей тоя momo не го слушайте направи ми стъпало което изтрещя на втория ден и щеше да подпали апартамента! _________________ Bad boy for life |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|