| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Stilian Andonov има опит

|
Пуснато на: Чет Авг 16, 2007 10:19 am Заглавие: Къде разрязват плоскости за ОТ коректно? |
|
|
Здравейте!
Имам един въпрос, които много е притеснява напоследък. Тъй като вкъщи нямам условия за разрязване на MDF или какъвто и да е друг материал за направа на кутии за ОТ, искам да попитам дали някой има идея къде в София може човек да отиде и дори за повечко пари, да му разрежат плоскостите с достатъчна прецизност.
Предните ми три проекта бяха с MDF рязан единия в Бриколаж, а другите в Практикер и в трите случая загубих ужасно много време да поправям неточностите и корекциите повлияха достатъчно на крайния резулт, така че не ми се ще да ползвам услугите на упоменатите фирми.
Тъй като не намерих подобна тема във форума, мисля че настоящата ще е полезна и за други хора с подобен проблем. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Marto (myst3) има известен опит

|
Пуснато на: Чет Авг 16, 2007 11:32 am Заглавие: |
|
|
Много си прав! Последните 2-3 пъти в които ми разкрояваха там плоскости направо се изложиха. По 2мм разлика на всеки срез от желаните размери. Явно трябва да ги накараме да си настроят машината, или поне да имат предвид тази разлика.
Една сгятан &q\0p0отво\0\0р quod\0Аракти*\0р и мо\0аро кавр%ддинсв\0ог кли\0р ми о\0раа ма\0а пове\0 анима
\0а Пnмюенх го де(а пре\0аан, з\0аро по
\0`ага,
\0ра каж\0 рх3мморштх ги\0ушзи и\0 ам е \0раало \0аакръг\0р на х\0аа приьорко. НааАоси х\0рам &q\0p0маши
\0ара&yu\00 и на
\0аы!пакая-ио 2м#да мал
\0 $ :e\0`0 Яв
\0 ра сл\0ааи ди\0'р по-уеаюм че\0аа :l\00 _________________ ASUS P5B Deluxe | Core 2 Quad Q6600 @3600Mhz | CM Hyper6+ | 2x1GB TeamXtream Dark | Fortron FSP400-60GLN | NV 7600 GT ddr3 | Hauppauge WinTV-PVR-500 | 2x320 GB/16MB Seagate RAID 0 | CD-RW ТЕАС СD-W552CE | DVD-RW NEC ND-3500AG | NEC LCD2470WNX |
|
|
 |
Dgd BG Audio Team™

|
Пуснато на: Чет Авг 16, 2007 6:25 pm Заглавие: |
|
|
Как къде? При мен!  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Авг 16, 2007 7:11 pm Заглавие: |
|
|
Ооо да! При Владо как можах да забравя
Веднъж опрях до услугите му, но времето ни се разминаваше и друг любезен участник във форума ми помогна Все пак Владо имаше желание да ми отдели време - надявам се, че няма да върне никой  _________________ ASUS P5B Deluxe | Core 2 Quad Q6600 @3600Mhz | CM Hyper6+ | 2x1GB TeamXtream Dark | Fortron FSP400-60GLN | NV 7600 GT ddr3 | Hauppauge WinTV-PVR-500 | 2x320 GB/16MB Seagate RAID 0 | CD-RW ТЕАС СD-W552CE | DVD-RW NEC ND-3500AG | NEC LCD2470WNX |
|
|
 |
Neicho чете и пита

|
Пуснато на: Чет Авг 16, 2007 8:26 pm Заглавие: |
|
|
не знам до колко разбирате от рязане/разкрояване/ и т.н но всичкозависи от дадените от вас размери.Аз съм мебелист и всеки ден с това се занимавам.Първото нещо което е най-важно е дебелината на плочата обикновено при нас е 18мм. за толкова ги дават и прозводителите,но не винаги е така.При тях разликите идват от пресите с които ги правят.И така вземаме ги за 18мм. а те са или 17 или 19мм. на 2 страници по 1мм. разлика в дебелината на материала и ето ти ги двата милиметра разлика и нещата не стават така както искаме.Никой майстор разкройчик не го мързи да наглася размери защото дали ще завършва на 15,16,17 или 18мм. един размер за него е все едно,спира се упора или линиала на даденото число и това е.А за чапраза: няма такова нещо.При модерните циркуляри зъбите на трионите са точно един срещу друг а се разминава само посоката на заточване на всеки зъб като се редуват един ляв и един десен.Така че не търсете вината само в хората който ви кроят/не изключвам и техни грешки/ а си смятаите разкроя точно и проверявайте дебелината на плочите преди да започнете смятането.Най-точно се проверява с шублер.
Ами надявам се да съм бил полезен на на някого,това е от мен по темата. _________________ тън мън няма |
|
|
 |
Teodor Gugulanoff BG Audio Team™

Регистриран на: Aug 04, 2004 Мнения: 885 Местожителство: Троян / Априлци
|
Пуснато на: Чет Авг 16, 2007 9:03 pm Заглавие: |
|
|
| Neicho написа: | | ...А за чапраза: няма такова нещо... |
Абсоютно вярно за рязането на МДФ. Както и това за дебелината на плоскостите.
Neicho! _________________
What this world needs is a good 5 Watt amplifier ~ Paul Klipsch |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Авг 16, 2007 9:19 pm Заглавие: |
|
|
Дебелината си е дебелина и аз не говоря за нея. Меря директно плоскостта а не общия размер на сглобката от плоскост и две странични плоскости, когато би се получила разлика при несъответствие с първоначално предвитените размери.
Това за чепраза беше шега. _________________ ASUS P5B Deluxe | Core 2 Quad Q6600 @3600Mhz | CM Hyper6+ | 2x1GB TeamXtream Dark | Fortron FSP400-60GLN | NV 7600 GT ddr3 | Hauppauge WinTV-PVR-500 | 2x320 GB/16MB Seagate RAID 0 | CD-RW ТЕАС СD-W552CE | DVD-RW NEC ND-3500AG | NEC LCD2470WNX |
|
|
 |
bachelor има опит

|
Пуснато на: Чет Авг 16, 2007 9:37 pm Заглавие: |
|
|
Ами в бриколаж УЖ режат точно... Аз лично съм с лоши впечатления... На места ми се наложи да взимам по 5-7мм излишък със зегето... и пак добре че беше излишък...... |
|
|
 |
D.Kolev BG Audio Team™

Регистриран на: Aug 10, 2004 Мнения: 1467 Местожителство: В.Търново
|
Пуснато на: Чет Авг 16, 2007 10:15 pm Заглавие: |
|
|
| bachelor написа: | Ами в бриколаж УЖ режат точно... Аз лично съм с лоши впечатления... На места ми се наложи да взимам по 5-7мм излишък със зегето... и пак добре че беше излишък...... |
ами така се прави. грубо разкрояване там като слагаш по 5мм отгоре за всяка страна. инвестираш в едно зеге за 30-40 лева фалшификат, само му сменяш ножа с бош и си гласиш плоскостите точно.
другия начин е дадеш на консултанта 5-10 лева под масата, като го уговориш да е много прецизен с размерите. |
|
|
 |
bachelor има опит

|
Пуснато на: Чет Авг 16, 2007 10:23 pm Заглавие: |
|
|
| D.Kolev написа: | | bachelor написа: | Ами в бриколаж УЖ режат точно... Аз лично съм с лоши впечатления... На места ми се наложи да взимам по 5-7мм излишък със зегето... и пак добре че беше излишък...... |
ами така се прави. грубо разкрояване там като слагаш по 5мм отгоре за всяка страна. инвестираш в едно зеге за 30-40 лева фалшификат, само му сменяш ножа с бош и си гласиш плоскостите точно.
другия начин е дадеш на консултанта 5-10 лева под масата, като го уговориш да е много прецизен с размерите. |
Мдам... Но явно трябваше да сбъркам за да се науча  |
|
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Чет Авг 16, 2007 10:46 pm Заглавие: |
|
|
Попитайте колко ще ви вземат за разкрой на материал с по-сложни форми, с кантове под герунг? Сякаш е много трудно да си нагласят машината с ъгъл на рязане под 45 градуса. Аз лично, ако имаше свестни дърводелци и най-вече прецизни, щях да им се доверявам, но понеже много трудно се намират ( Нейчо, ти си от кадърните, видях какво си направил у вас ), си ги режа сам, оформям сам, фрезовам сам, ако се наложи кантирам сам, фурнировам сам ( тук вече е висшият пилотаж!) ...Всеки гледа да лапне парата с колкото се може по-малко труд и естествено резултатът е плачевен! |
|
|
 |
Stilian Andonov има опит

|
Пуснато на: Пет Авг 17, 2007 10:04 am Заглавие: |
|
|
| bachelor написа: | ... На места ми се наложи да взимам по 5-7мм излишък със зегето... и пак добре че беше излишък...... |
Мдамм, ама при мен не беше излишък  |
|
|
 |
Rumen Suvandjiev BG Audio Team™

|
Пуснато на: Пет Авг 17, 2007 10:28 am Заглавие: |
|
|
| Neicho написа: | не знам до колко разбирате от рязане/разкрояване/ и т.н но всичкозависи от дадените от вас размери... |
Размерите са си размери. Поръчвам в Бриколаж да речем парче 50X100cm и получавам 50,3X99,6. На всичкото отгоре, не знам как е постигнато с такава кроячна машина, но ъглите не са прави.
Освен това някои от дърводелците там режат сравнително точно, а други по начина, описан по-горе.
И какво правя ... поръчвам няколко големи листа, удобни за транспорт и разкройка и хайде при Владо Dgd.
(Една бира за рекламата!) |
|
|
 |
Dimitar Atanasov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Пет Авг 17, 2007 1:48 pm Заглавие: |
|
|
| И аз мисля, че със зеге, малко повече мерак и старание резултата е напълно удовлетворителен. |
|
|
 |
Stanislav Bratanov има опит

Регистриран на: Feb 08, 2006 Мнения: 285 Местожителство: Стара Загора/Варна
|
Пуснато на: Пет Авг 17, 2007 2:18 pm Заглавие: |
|
|
| amitko написа: | | И аз мисля, че със зеге, малко повече мерак и старание резултата е напълно удовлетворителен. | Със зегето, какъвто и нож да ползваш, каквото и зеге да ползваш отрязаната повърхност става неравна и ''рошава''.
По-добро от хубава машина за разкрой и кадърно задмашинно устройство няма  |
|
|
 |
|