| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Removed

|
Пуснато на: Съб Авг 18, 2007 10:16 pm Заглавие: Малко помощ за Fostex FE 108 EZ Sigma |
|
|
| Здравейте.Преди време се сдобих с въпросните говорители/с помощта на вашия сайт/,но за съжаление в приложената схема на фирмата се използва 15 мм шперплат който така и не намерих никъде. Не ми се чака повече и затова ще направя кутиите от 16 мм.което,разбира се ще доведе до промяна във вътрешния обем.Моля за съвет.Мерси предварително.Ето и схемата http://www.madisound.com/catalog/PDF/fostexdrivers/fe108ez.pdf |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Съб Авг 18, 2007 11:06 pm Заглавие: |
|
|
.....
Последната промяна е направена от Removed на Пон Авг 20, 2007 7:04 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Нед Авг 19, 2007 12:09 am Заглавие: |
|
|
| имам няколко листа фурнирован шперплат 15 мм, ако държиш да го правиш с такъв ми пиши, ще се договорим за цена |
|
|
 |
Rumen Suvandjiev BG Audio Team™

|
Пуснато на: Нед Авг 19, 2007 7:34 am Заглавие: |
|
|
За проекта: всички препоръчителни кутии на Fostex са конструирани така, че да има само прави ъгли. Това води ди големи грешки в контура и понижена ефективност на хорната. Всеки добър дърводелец спокойно ще ти направи кутия с каквито си поискаш ъгли. Повдигнатата уста също не ми допада. Нис
@!хазполижинатар·тса въыеизве\0а по-д\0ые басике
За\0\0арериа1 не 1µБ не 1\0,д понхе: мм!\0аа ще #юурнирнеи пос\0/!ставаозbобикнбано По |
|
|
 |
StefanStefanov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Нед Авг 19, 2007 9:35 am Заглавие: |
|
|
| Мога само да допълня Румен, че с материала за посочения проект спокойно ще направиш 2 други, които ще свирят не по-лошо! |
|
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Нед Авг 19, 2007 10:09 am Заглавие: |
|
|
| Радо,ни най-малко се съмнявам в способността на всеки от вас.Просто искам да си направя колоната по фирмения чертеж,който съм сигурен е тестван и одобрен.Относно заоблянето на краищата е ясно,но как да се преизчисли обема.Кои са по важните размери които трябва да се запазят.Нали тук се пише колко е важен всеки милиметър и всеки градус в конструкцията.Мерси. |
|
|
 |
Nanko Rusev има сериозен опит

|
Пуснато на: Пон Авг 20, 2007 8:48 am Заглавие: |
|
|
Аз бих експерементирал с тази конструкция ОСБ-то идва 15мм, а Шперплата "14 мм" често също е ~15. Ако ще преизчисляваш, по-добре отиди една крачка по-нагоре в дебелината ... 18+ както те е посъветвал Румен.
| Scottmoose написа: | | The stepped Nagaoka expansion is there for a few reasons, but primarily because it allows a longer horn to be packed into a given box size. Technically they're not horns at all, though the driver still 'sees' an expansion. In terms of sound, it's mostly an approach thing, so it's difficult to compare. |
_________________ Обичам всичко това, заради което другите ме мразят!
Bigger is Better ! |
|
|
 |
BMPO има опит

![]()
|
Пуснато на: Пон Авг 20, 2007 11:59 am Заглавие: |
|
|
| Rumen Suvandjiev написа: | За проекта: всички препоръчителни кутии на Fostex са конструирани така, че да има само прави ъгли. Това води ди големи грешки в контура и понижена ефективност на хорната. Всеки добър дърводелец спокойно ще ти направи кутия с каквито си поискаш ъгли. Повдигнатата уста също не ми допада. Ниско разположената уста възпроизвежда по-добре басите.
За материала: не 15 и не 16, а поне 18 мм! Ако ще се фурнирова после, става и обикновено ПДЧ. |
Това за правите ъгли май не е така..., имайки педвид казаното от мистър Брус Едгар в една статия в Speaker Builder от 1990г. Там той препоръчва минимални сгъвания на 180 и добавя, че истината е в сгъване на 90.
В оригиналния чертеж на ALL FUN също има минимални сгъвки на 180,
да не говорим за всички прифи хорни |
|
|
 |
Teodor Gugulanoff BG Audio Team™

Регистриран на: Aug 04, 2004 Мнения: 885 Местожителство: Троян / Априлци
|
Пуснато на: Пон Авг 20, 2007 12:35 pm Заглавие: |
|
|
| BMPO написа: | | ...Брус Едгар в една статия в Speaker Builder от 1990г. Там той препоръчва ... |
За нискочестотния диапазон 180-градусовите сгъвки не оказват толкова голямо влияние. _________________
What this world needs is a good 5 Watt amplifier ~ Paul Klipsch |
|
|
 |
BMPO има опит

![]()
|
Пуснато на: Пон Авг 20, 2007 1:04 pm Заглавие: |
|
|
| Teodor Gugulanoff написа: | | BMPO написа: | | ...Брус Едгар в една статия в Speaker Builder от 1990г. Там той препоръчва ... |
За нискочестотния диапазон 180-градусовите сгъвки не оказват толкова голямо влияние. |
Да, ако e бас хорна до 200 Hz...., но тук става дума за FULL RANGE хорна. |
|
|
 |
Dimitar Atanasov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Пон Авг 20, 2007 1:35 pm Заглавие: |
|
|
| А хорната в какъв диапазон работи? |
|
|
 |
Teodor Gugulanoff BG Audio Team™

Регистриран на: Aug 04, 2004 Мнения: 885 Местожителство: Троян / Априлци
|
Пуснато на: Пон Авг 20, 2007 2:47 pm Заглавие: |
|
|
| BMPO написа: | | Да, ако e бас хорна до 200 Hz...., но тук става дума за FULL RANGE хорна. |
Ако трябва да бъдем точни, fullrange е говорителя ... няма BLH която да е нещо друго освен нискочестотна хорна. Нали не мислите, че от устата на BLH ще излизат 5-10-15 kHz с някакво ниво, което да си заслужава да се коментира ?! _________________
What this world needs is a good 5 Watt amplifier ~ Paul Klipsch |
|
|
 |
tristan има известен опит

|
Пуснато на: Пон Авг 20, 2007 5:29 pm Заглавие: |
|
|
| BMPO написа: | | Rumen Suvandjiev написа: | За проекта: всички препоръчителни кутии на Fostex са конструирани така, че да има само прави ъгли. Това води ди големи грешки в контура и понижена ефективност на хорната. Всеки добър дърводелец спокойно ще ти направи кутия с каквито си поискаш ъгли. Повдигнатата уста също не ми допада. Ниско разположената уста възпроизвежда по-добре басите.
За материала: не 15 и не 16, а поне 18 мм! Ако ще се фурнирова после, става и обикновено ПДЧ. |
Това за правите ъгли май не е така..., имайки педвид казаното от мистър Брус Едгар в една статия в Speaker Builder от 1990г. Там той препоръчва минимални сгъвания на 180 и добавя, че истината е в сгъване на 90.
В оригиналния чертеж на ALL FUN също има минимални сгъвки на 180,
да не говорим за всички прифи хорни |
Мисля, че се визира грубата апроксимация на контура с прави линии и "стъпки" с прави ъгли, а не ъглите на нагъване на контура - 90 или 180 градуса |
|
|
 |
Rumen Suvandjiev BG Audio Team™

|
Пуснато на: Пон Авг 20, 2007 5:35 pm Заглавие: |
|
|
| tristan написа: | | BMPO написа: |
Това за правите ъгли май не е така... |
Мисля, че се визира грубата апроксимация на контура с прави линии и "стъпки" с прави ъгли, а не ъглите на нагъване на контура - 90 или 180 градуса |
Точно това имам предвид и мисля, че съм го написал съвсем ясно, ама кой да чете внимателно... |
|
|
 |
|