Bulgarian Audiophile Society
Добре дошъл, непознат! Можеш да се регистрираш безплатно тук!
Имай предвид, че този форум не е за начинаещи!

Навигация
·Начало
·Форуми
·Публикувай статия
·Моят акаунт
·Upload
·Download
·Архив
·Връзки
·Класация
·Теми
·Gallery Галерия
·Нова Галерия
·Конвертор на кирилица

Реклама

Онлайн магазин

Галерия
·Галерия
·Енциклопедия
·Пропаганда

Реклама от Google

Login
Псевдоним

Парола

Не сте се регистрирали?
Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име

Forums

Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 продавам CD Philips CDC 745 за 40 лева
 Philips CD960
 Продавам две 6" ви басчета
 Продавам дек Technics RS-BX404
 Продавам тунер Technics ST-G460
 Как го прави Олег Рулит
 Продавам транзисторен ресивър JVC за 140 лева
 Купувам лампомер TESLA BM215A
 Продавам усилвател със субуфер 8" Megavox
 Пусни своя глас!Бъди пич!Бъди Българин!
 разпродажба 12",15",18" говорители
 Използване на 24 битов сигнал в SpectraLab
 Търся Fostex fe 126
 Китосване или рязане ?
 МОЯТ ПОСЛЕДЕН ЛАМПОВ УСИЛВАТЕЛ
 Продавам активен суб Harman/Kardon с дефект
 Пустите му АМЕРИКАНЦИ
 Подкрепете и този форум...

bgaudio.org Forums

www.bgaudio.org :: Преглед на тема - крайно стъпало КРАУН ХЛС602 НЯМА ГО КОПчЕТО за бриджа
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   Потребителски групиПотребителски групи   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

крайно стъпало КРАУН ХЛС602 НЯМА ГО КОПчЕТО за бриджа

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> Усилватели
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Александър Г
чете и пита
чете и пита

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Вто Юли 31, 2007 10:40 am    Заглавие: крайно стъпало КРАУН ХЛС602 НЯМА ГО КОПчЕТО за бриджа Отговорете с цитат

Много интересно днес на работа проверих стъпалата на всички такова копче не съществува ?

Здравейте
В характеристиките на модела влиза бридж вариант 1200 Вата при 8 ома , но никаде не е показано как се превклучва на него ? никъде нито на предния нито на задния панел не пише бридж или нещо подобно .

При работа забелязах че когато е натоварено до клип на двата канала когато намаля 1 канал клипа на 2 канал спира .

Възможно ли е просто когато работи само единия цялата мощност да отива на него ? тоест 1200 Вата при 8 ома . Ако е така не е ли глупаво при полужение че ако стъпалото работи при стерео вариан ( 2 по 380 Вата при 8 ома ) ако случаино единия входен сигнал спре цялата мощност ( 1200 Вата ) ще отиде в\у едната тонколона и тя ще изгори ?

И второто нещо Имам 2 баса ГБЛ 18 " си по 700 Вата на 4 ома
мога ли да ги свържа последователно ? Защото от фирмате ме увериха че ако са свързани така нямало да свирят в което не виждам логика ?

Ще съм ви много благодарен ако ми помогнете !

Последната промяна е направена от Александър Г на Съб Авг 04, 2007 3:17 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bis
има опит
има опит

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Вто Юли 31, 2007 2:49 pm    Заглавие: Re: Въпрос относно крайно стъпало КРАУН ХЛС602 Отговорете с цитат

biemaprousa написа:
Здравейте
В характеристиките на модела влиза бридж вариант 1200 Вата при 8 ома , но никаде не е показано как се превклучва на него ? никъде нито на предния нито на задния панел не пише бридж или нещо подобно.

Отдолу, под входните XLR конектори (на снимката оградено с кръг) е превключвателя за режим dual-bridge.

biemaprousa написа:

При работа забелязах че когато е натоварено до клип на двата канала когато намаля 1 канал клипа на 2 канал спира.

Явно захранването му е слабичко за тази мощност.

biemaprousa написа:
Възможно ли е просто когато работи само единия цялата мощност да отива на него ? тоест 1200 Вата при 8 ома . Ако е така не е ли глупаво при полужение че ако стъпалото работи при стерео вариан ( 2 по 380 Вата при 8 ома ) ако случаино единия входен сигнал спре цялата мощност ( 1200 Вата ) ще отиде в\у едната тонколона и тя ще изгори ?

Не, не е възможно. При работа в мостов режим единият канал работи с обърнато по фаза входно напрежение. Оттук и амплидудата на изхода е на 180 градуса спрямо другия канал. Така сумирана идва и удвоената мощност, при изискването да не работи с по-нисък импеданс от удвоения за стерео режим. А и самите крайни транзистори на единия канал не биха могли да комутират подобна мощност.

biemaprousa написа:
мога ли да ги свържа последователно ? Защото от фирмате ме увериха че ако са свързани така нямало да свирят в което не виждам логика ?

Правилно! Няма логика да не свирнат ако и двата са здрави, но ако по някаква причина единият от тях прекъсне - няма да свирят и двата.
Може би във фирмата са имали на предвид, че няма да свирят силно, което си е точно така. Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Александър Г
чете и пита
чете и пита

МнениеПуснато на: Вто Юли 31, 2007 4:37 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Мерси много за полезната информация .

Понеже стъпалата са много в рак явно не съм ги погледнал добре от задната страна и не съм го видял .

А тук мисля че е мястото да кажа колко съм недоволен от подръжката на ГБЛ във Варна тея хора или не им се занимава или не са в час .

Цялата работа с бриджа и 2 та баса последователно беше защото в заведението където работа са прекарали само по един кабел за баси а сега сложихме оште 2 и идеята ми беше всяко стъпала да си поема по една двойка баси свързани последователно така товара става 8 ома идеален за бридж варианта 1200 Вата за двойка баси

Още ведниш благодаря ви ! много ме улеснихте Smile
Върнете се в началото
bis
има опит
има опит

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Сря Авг 01, 2007 7:51 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Много интересно днес на работа проверих стъпалата на всички такова копче не съществува ?

Интересно! Shocked Снимката ми е свалена от официалната страница на Crown, което ме навежда на мисълта, че твоите или са менте, или са някаква орязана версия на усилвателя. Ценовата борба между търговците ги кара да заявяват на производителите всевъзможни комбинации. Sad
Друго обяснение не се сещам.

И така не е невъзможно влючването в мостов режим, но се налага интервенция на платката по преправянето, ако не е спестено само копчето на задния панел. Обаче това трябва да го направи квалифициран техник.
Друго, по-сложно (и почти безмислено) решение е с външен модул - инвертор с един ОУ.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
wassilzaza
има известен опит
има известен опит

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Сря Авг 01, 2007 12:26 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

А защо просто не сложиш на всеки от двата канала по един бас. Щом на бридж дава 1200в.@8ома, то в стерео режим ще трябва да даде около 2x600в.@4ома. Точно колкото са ти драйверите 4ома@700вт.
Поздрави !!!
Александър Г
чете и пита
чете и пита

МнениеПуснато на: Сря Авг 01, 2007 5:57 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

обяснил съм по горе че има изведен само по един кабел за двойка баси а е невъзможно да се прекара втори кабел
Върнете се в началото
wassilzaza
има известен опит
има известен опит

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Сря Авг 01, 2007 9:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

biemaprousa написа:
обяснил съм по горе че има изведен само по един кабел за двойка баси а е невъзможно да се прекара втори кабел

Извинявам се не съм дочел явно Embarassed
Александър Г
чете и пита
чете и пита

МнениеПуснато на: Нед Авг 12, 2007 2:27 pm    Заглавие: k Отговорете с цитат

ок
Върнете се в началото
Lamer26
не знае къде се намира и какво говори

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Вто Авг 21, 2007 8:36 pm    Заглавие: Re: крайно стъпало КРАУН ХЛС602 НЯМА ГО КОПчЕТО за бриджа Отговорете с цитат

biemaprousa написа:

!

Пичовете дето са ти го казали е вероятно да са прави
понеже ако има вграден пасивен филтър какво би се получило?

е ако са паралел ще бачкат но стъпалото няма да позволи .
ако се поогледаме при всичките модели на професионална озвучителна техника винаги колоните се свързват в паралел
дори и при ОБЕРТОН КОЙТО ПРИТЕЖАВАМ е по същият начин е
те не са ми басове но няма значение .
вариянт е да се снабдиш със стъпало което да бачка на 2 ОМА
за да можеш да ги закачиш в паралел .
Върнете се в началото
Александър Г
чете и пита
чете и пита

МнениеПуснато на: Нед Авг 26, 2007 2:20 am    Заглавие: Re: крайно стъпало КРАУН ХЛС602 НЯМА ГО КОПчЕТО за бриджа Отговорете с цитат

1. Бескрайно съм недоволен от марката но така се и очакваше
стъпалата прегряват басите " пукат "

Но да не се отклоняваме 1000 % съм сигурен че нямат никакви филтри ( защото съм ги пускал без процесора и си вадят яко среди че даже отиват и малко към високите ! Но и да имаха филтри не виждан с какво биха попречили да се свържат двата последователно !

А за коментара "ако са паралел ще бачкат но стъпалото няма да позволи " за мен е глупав Как така стъпалото няма да позволи просто на 2 ома повече от стотина вата не може да искара по простата причина че дава накъсо поради ниския товар

Естествено е че професионалните тонколони всичко се свързва на паралел по простата причина че всички тонколони са на 8 ома А относно стпало на 2 ома в фирмата не можаха да ми предложат такова което да е 2 по 1400 на 2 ома то вобще нямаше на 2 ома в каталозите им поне по техни думи
Върнете се в началото
Lamer26

МнениеПуснато на: Нед Авг 26, 2007 2:59 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

какво значи стъпалата да прегреят и да пукат ?
обясни лекичко
я дай точният модел на колоните (басите)
Върнете се в началото
Александър Г
чете и пита
чете и пита

МнениеПуснато на: Вто Авг 28, 2007 2:10 am    Заглавие: р Отговорете с цитат

Ми при 10-15 мин пик стъпалото прегрява и изклучва докато не се охлади а това става понякога след 1-2 мин проблема е само при краун ХЛС602. Интересно е защо по малкия модел ХЛС402 не прегрява така.
Иначе ХЛС602 прегрява дори и при +2 дб след 4ас работа!!!

А за бадите са JRX118S 700 вата 4 ома.Когато ги усиля на ХЛС602 при самия ход на говорителя се чуват достра странни звуци като пукания не мога да разбера дали от кутията или от баса са но ми звучат като че ли са от самия високоговорител
Върнете се в началото
Lamer26

МнениеПуснато на: Вто Авг 28, 2007 8:05 am    Заглавие: Отговорете с цитат

аз от това линкче

http://www.jblpro.com/JRX/pdf/JBL_JRX118S%20final.pdf

узнах че продължителната и безопасна мощност е 350 вата на 4 ома
както си е говорителя

вариянт да пука е :
да му подаваш прекалено голяма мощност

самият ефект ми наподобява ето този продукт на Pioneer
http://www.avitel-bg.com/popup1.php?ArticleID=838

понеже бачкам в магазин за черна и бяла техника
при него като засилиш системката говорителччето започва много
да се движи и издава един гаден пляскащ дразнещ звук

ако не е тайна за кви парички ги взе колонките ?
ако можеш отвори ги и виж дали си имат пасивен филтър
ако ли си нямат ги звържи последователно

ето пък какво имам аз , за закрити пространства е перфектно
ама имам в момента само една бройка
http://www.behringer.com/B1800X-PRO/index.cfm?lang=eng
захранвам я с 700 ватово/8 омово стъпало

като тази мощ е била постоянна за около 8 часа по коледа
и по 10 часа на новата година Smile

направи един тест Smile
намини покраи подобен магазин и питай дали могат да ти ги пуснат
тези на pioneer за които ти говоря и мисля че ще узнаеш ефекта дали е за същото за което споменах спрямо твоето звучене.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> Усилватели Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети