| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
rudiem има опит

|
Пуснато на: Пет Авг 17, 2007 2:30 pm Заглавие: |
|
|
След срязването със зегето може да се направи обработка на повърхността с лентов шлайф. Резултатите са доста добри, дори се премахва насочеността на частиците ПДЧ, което неизбежно се появява при всяко рязане на подобен материал.
И не на последно място по този начин се постига перфектна еднаквост на детайлите. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
D.Kolev BG Audio Team™

Регистриран на: Aug 10, 2004 Мнения: 1467 Местожителство: В.Търново
|
Пуснато на: Пет Авг 17, 2007 2:47 pm Заглавие: |
|
|
| Stanislav Bratanov написа: | | ...... |
ползваш нож на бош,върху мястото на среза от лицевата страна лепиш тиксо /хартиено/ или лента от някакво фолио - тук е проба с кое получаваш най-добри резултати в зависимост и от материала. купуваш си Г образна алуминиева лайсна /това ще е линеала/ и я притягаш със стегите така че платформата на зегето да се плъзга по ръба на Г-то като прецениш и разстоянието за да попадне ножа на маркировката.
крайните резултати винаги зависят най-много от подготовката и след това от материалите и инструментите  |
|
|
 |
Dimitar Atanasov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Пет Авг 17, 2007 3:08 pm Заглавие: |
|
|
| D.Kolev написа: | | Stanislav Bratanov написа: | | ...... |
ползваш нож на бош,върху мястото на среза от лицевата страна лепиш тиксо /хартиено/ или лента от някакво фолио - тук е проба с кое получаваш най-добри резултати в зависимост и от материала. купуваш си Г образна алуминиева лайсна /това ще е линеала/ и я притягаш със стегите така че платформата на зегето да се плъзга по ръба на Г-то като прецениш и разстоянието за да попадне ножа на маркировката.
крайните резултати винаги зависят най-много от подготовката и след това от материалите и инструментите  |
И аз използвам подобна технология. И резултата е достатъчно добър. |
|
|
 |
Rumen Suvandjiev BG Audio Team™

|
Пуснато на: Пет Авг 17, 2007 5:17 pm Заглавие: |
|
|
| Аз ползвам и зегенце (по описания начин) и лентов шлайф. Със сигурност не става бързо и лесно но ... неволята учи. |
|
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Пет Авг 17, 2007 6:28 pm Заглавие: |
|
|
| Много зависи от качеството на "зегето", ако може да води ножа точно, набявяте си един със зъби от твърдосплавни пластини, да е малко по-широк ( т.е. за право рязане, а не криволинейно) и наистина има резултат. А ако е и FESTOOL, просто е прецизно! На мен все пак ми трябва и бързина, но тук в Бургас има едни сравнително добри ръчни циркулярчета в ЕВРОМАРКЕТ, не помня фирмата им, но с линеал режат много добре, за 130 лв цена на машинката. Правят прав срез, почти без дефекти от долната страна, където диска "захапва" материала и няма нужда от рендосване, шлайфане и други завършителни операции. |
|
|
 |
Dgd BG Audio Team™

|
Пуснато на: Пет Авг 17, 2007 7:47 pm Заглавие: |
|
|
Човека питаше "къде" , а не "как" ! Въпреки това, всички изказали се, са прави - това са възможни начини. Все пак, ако вместо зеге се ползва циркуляр, резултатите са по-добри!
Все пак, когато ми се дояде геврек, отивам при геврекчия, а не се оглеждам къде е брашното  |
|
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Пет Авг 17, 2007 8:49 pm Заглавие: |
|
|
| Dgd написа: | Човека питаше "къде" , а не "как" ! Въпреки това, всички изказали се, са прави - това са възможни начини. Все пак, ако вместо зеге се ползва циркуляр, резултатите са по-добри!
Все пак, когато ми се дояде геврек, отивам при геврекчия, а не се оглеждам къде е брашното  |
Накратко, ако имате зор с разкрой, идете при Владо, ако сте от София и наоколо
Владо, прав си за гевреците и геврекчиите  |
|
|
 |
Neicho чете и пита

|
Пуснато на: Вто Сеп 11, 2007 8:01 pm Заглавие: |
|
|
 _________________ тън мън няма |
|
|
 |
Vasil Nikolov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Вто Сеп 11, 2007 8:53 pm Заглавие: |
|
|
| D.Kolev написа: |
другия начин е дадеш на консултанта 5-10 лева под масата, като го уговориш да е много прецизен с размерите. |
Това е ключъ от бараката Като му дадох 5 лв. дори ме попита за ламинираното ПДЧ -"Как ще стои по дължина колоната за да се съобрази по дължина със шарките?" Дори отидох да пия кафе и ми звънна по тела да си ги взема и бяха точни до милиметър.Така е в Бриколажа, старанието се заплаща  _________________ Тороидални трансформатори |
|
|
 |
Stanislav Bratanov има опит

Регистриран на: Feb 08, 2006 Мнения: 285 Местожителство: Стара Загора/Варна
|
Пуснато на: Вто Сеп 11, 2007 9:25 pm Заглавие: |
|
|
Тъй като с баща ми правим и кухни, сме минали през всички цехове където могат да правят разкрой и кантиране с дебел ПВЦ кант, най-доволни засега сме от ''Траяна-99''
Има една мебелна фабрика ''Приятели'', тея са баси некадърните-за около 200 плоскости бяха направили поне 100 грешки, като кантиране-разкантиране, вследствие на което похабиха към 30 метра кант
Рязали дъските с по 2-3-4 мм по-големи от указания размер, вследствие на което цялата кухня стана с 10см. по-дълга от очакваното  |
|
|
 |
Nikolay Kolev трупа сериозен опит

Регистриран на: Feb 26, 2005 Мнения: 510 Местожителство: ХАРМАНЛИ ; София
|
Пуснато на: Вто Сеп 11, 2007 10:07 pm Заглавие: |
|
|
Аз съм ходил в бриколаж няколко пъти и винаги всичко ми е било точно до милиметър, говоря за този при Окръжна болница. _________________ Посетете:
www.aquamania.hit.bg - любителски сайт за акваристика
www.hardware.start.bg - всичко за хардуера на куп |
|
|
 |
haralanov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Вто Сеп 11, 2007 11:05 pm Заглавие: |
|
|
По въпроса за прецизните разкройки има следните варианти:
- Владо (Dgd) - работи изключително съвестно и прецизно (толеранс от 1мм за него е все едно е дистанцията от Горублене до Люлин )
- http://www.10x.bg/ - режат всичко, правят всякакви форми, ама колко взимат за това си е отделен въпрос... _________________ E=mc^2 +/-3dB |
|
|
 |
|