Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
nickolaycho чете и пита

|
Пуснато на: Вто Ное 20, 2007 8:54 pm Заглавие: Помощ от корифейте на звука... |
|
|
Моля кажете от какво е този феномен: от време на време от едната колонка на компютъра/5+1/ се чува някаква радиостанция за около 15-20 сек. тихичко, говор основно. Това е когато никакви други звуци не се възпроизвеждат, а даже и когато компютъра е изключен, просто пълна мистерия...! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
radev има опит

|
Пуснато на: Вто Ное 20, 2007 9:03 pm Заглавие: Re: Помощ от корифейте на звука... |
|
|
Полтъргайс братчет извънземните идват или вече са при теб  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
npn отстранен

|
Пуснато на: Вто Ное 20, 2007 9:26 pm Заглавие: Re: Помощ от корифейте на звука... |
|
|
nickolaycho написа: | Моля кажете от какво е този феномен: от време на време от едната колонка на компютъра/5+1/ се чува някаква радиостанция за около 15-20 сек. тихичко, говор основно. Това е когато никакви други звуци не се възпроизвеждат, а даже и когато компютъра е изключен, просто пълна мистерия...! |
На някой може и да му се стори смешно , но и аз съм се сблъсквал с такъв проблем. Това се получи с първия ми домашно правен усилвател в далечната 1989г. Чат пат чувах някаква радиостанция , макар и слабо. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nanko Rusev има сериозен опит

|
Пуснато на: Вто Ное 20, 2007 10:32 pm Заглавие: Re: Помощ от корифейте на звука... |
|
|
npn написа: | nickolaycho написа: | Моля кажете от какво е този феномен: от време на време от едната колонка на компютъра/5+1/ се чува някаква радиостанция за около 15-20 сек. тихичко, говор основно. Това е когато никакви други звуци не се възпроизвеждат, а даже и когато компютъра е изключен, просто пълна мистерия...! |
На някой може и да му се стори смешно , но и аз съм се сблъсквал с такъв проблем. Това се получи с първия ми домашно правен усилвател в далечната 1989г. Чат пат чувах някаква радиостанция , макар и слабо. |
Ами като си имал "антени" в него  _________________ Обичам всичко това, заради което другите ме мразят!
Bigger is Better ! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
lusi има известен опит

Регистриран на: Sep 18, 2005 Мнения: 152 Местожителство: Panagiuriste
|
Пуснато на: Вто Ное 20, 2007 10:53 pm Заглавие: |
|
|
Самовъзбуждане във входните стъпала. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Dman има сериозен опит

|
Пуснато на: Сря Ное 21, 2007 11:07 am Заглавие: ... |
|
|
Мда, и аз си спомням първия ми усилвател, с 5 канален еквилайзер и 10-на операционни усилвателя, и един сноп (по скоро кълбо) жици, от него се чуваха на моменти сигнали от радиостанции.Цялата тази плетеница е като една антена, след която по някакъв начин се получава детектиране на сигнала, в резултат на което го чуваме в изхода на усилвателя.
Некачествената изработка най вероятно е в основата на проблема ти.Както се казва за мини система-толкова. Провери все пак да нямаш прекъснали кабели, поразплети ги малко и ги раздалечи от захранващите кабели. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
StefanStefanov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Сря Ное 21, 2007 11:37 am Заглавие: |
|
|
И сложи блокиращи кондензатори по няколкостотин пикофарада на входовете и по няколко нанофарада на изходите на усилвателя. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nickolaycho чете и пита

|
Пуснато на: Сря Ное 21, 2007 9:01 pm Заглавие: звуци... |
|
|
ОК! Благодаря за съветите на всички, правя опити с кондери и кабели... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Fenkiller трупа сериозен опит

|
Пуснато на: Сря Ное 21, 2007 10:54 pm Заглавие: |
|
|
Смени си кабелите- то друго комай и не можеш да направиш с текущата система!
 _________________ Kill with power! DIY ! DIY ! DIY ! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nickolaycho чете и пита

|
Пуснато на: Чет Ное 22, 2007 8:44 pm Заглавие: звуци... |
|
|
Смених захранването с марково и проблема отпадна!!! |
|