Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Removed

|
Пуснато на: Съб Дек 15, 2007 12:24 am Заглавие: Идеи за дизайн на бокс |
|
|
Здравейте.
Става дума за бокс с идея за минимални линейни изкривявания и по-добър звук. По-точно 2 еднакви говорителя в един обем с магнити или мембрани един срещу друг или обратното. нещо такова
Целта ми е 1. Да заемат по-малко пространство в багажника на колата ми.
и 2. нямам абсолиутно никакви характеристики на говорителите. а те са Megavox MGX-R15D http://img150.imageshack.us/my.php?image=28112007003le0.jpg [img]http://img150.imageshack.us/my.php?image=28112007002sn6.jpg[/img]
15 инча около 500в 90db.
дали ще вади по-добър и правилен звук и ще намалее ли мощността.
мисля, че това е единствения вариант за бокс понеже нямам характеристиките. и така най-ще се доближа до правилно звучене. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Lamer26 не знае къде се намира и какво говори

|
Пуснато на: Съб Дек 15, 2007 8:47 am Заглавие: |
|
|
най-добре ги монтирай на тавана
така няма нужда от бокс и хем ти си доволен , хем всичко отвънка
пиши как тресе баса после
иначе ние ти помогнахме с много инфо като се знае че нямаш параметри
ама за два говорителя 15 инчови няма как да ги сложиш всеки в около 20 литра кутия за да ти е компактно
какво стана с прегфишните мнения - не си ли направи една пробна тонколона за да видиш как е ?
и ако пускаш уж нова тема която се повтаря със стара тема мисля че ще ги трият?
ти на какво мнение си? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Съб Дек 15, 2007 11:43 am Заглавие: |
|
|
Пробна кутия направих още като ги взех. 88 литра личи си че му е малка за затворен обен и други видове кутии не съм компетентен в тая насока и не знам кое как ще звучи за това с еобръщам към вас колкото до сегашния ми въпрос видях такава кутия в нета инфото за нея е че и двата говорителя са в един обем което ще ми спести място и че звучели по добре като единия коригира изгривяванията на другия ако са вързани двата с различни полюси. исках да се допитам да видя какво мислите. ако нямаш мнение не ме подигравай. допитвам се за помощ всеки е тръгнал от някъде ти в началото знаел ли си ги тея неща или така си се родил аудио маняк |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nanko Rusev има сериозен опит

|
Пуснато на: Съб Дек 15, 2007 11:44 am Заглавие: |
|
|
Прави я ! Ще стане  _________________ Обичам всичко това, заради което другите ме мразят!
Bigger is Better ! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Kiril Kirilov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Съб Дек 15, 2007 11:54 am Заглавие: |
|
|
TUNGO написа: | Пробна кутия направих още като ги взех. 88 литра личи си че му е малка за затворен обен и други видове кутии не съм компетентен в тая насока и не знам кое как ще звучи за това с еобръщам към вас колкото до сегашния ми въпрос видях такава кутия в нета инфото за нея е че и двата говорителя са в един обем което ще ми спести място и че звучели по добре като единия коригира изгривяванията на другия ако са вързани двата с различни полюси. исках да се допитам да видя какво мислите. ако нямаш мнение не ме подигравай. допитвам се за помощ всеки е тръгнал от някъде ти в началото знаел ли си ги тея неща или така си се родил аудио маняк |
Тунго, нема да стане така както ги мислиш!
Вземи кажи какви пари искаш да похарчиш и се довери на някой, който прецени, че иска да ти помогне.
Иначе ще правиш глупост след глупост, на базата на разсъжденията, които правиш и може би след 30 години и огромен данък глупост, ще разбереш че простичките неща са по-добри... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Съб Дек 15, 2007 12:45 pm Заглавие: |
|
|
Всичко е купено вече 2 15ски усилвател alpin 2x400 и всичко друго остава само да се направят кутиите но ме ограничава само мястото знам че за затворен обем ще е по-малко този варян в руските сайтове го описват като много добър. само кажете има ли смисал според вас да опитвам да режа дъски за проба. знам че задавам глупави въпроси и този форум не е за точно такива но никъдена друго място не мога да намеря компетентно мнение по въпроса. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
tda2040 има опит

|
Пуснато на: Съб Дек 15, 2007 3:31 pm Заглавие: |
|
|
Ами ти какво очакваш, да ти кажат направи кутия две педи на 3 пръста>
Ами нестава така ако прочетеш из форума за конструиране на ОТ ще видиш как стоят нещата.  _________________ ГОСПОД ПРОЩАВА ТОКА НЕ!!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
StefanStefanov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Съб Дек 15, 2007 4:02 pm Заглавие: |
|
|
Щом нямаш параметри ще се наложи да измериш говорителите ако искаш добър резултат!
Потърси статията "Минимум параметри необходими за проектиране..."
Без тези вълшебни цифрички няма човек в този свят, който да ти каже какво трябва да направиш (освен да питаш някой медиум или гадател, но това е извън обхвата на форума)! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Greed чете и пита

|
Пуснато на: Съб Дек 15, 2007 9:20 pm Заглавие: |
|
|
Според мен "Push-Pull" би било изгодно решение за теб, но пак ще ти трябват параметри. Успех! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bachelor има опит

|
Пуснато на: Нед Дек 16, 2007 2:29 am Заглавие: |
|
|
Greed написа: | Според мен "Push-Pull" би било изгодно решение за теб, но пак ще ти трябват параметри. Успех! |
За ОТ ли става въпрос или за нещо друго?...  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
npn отстранен

|
Пуснато на: Нед Дек 16, 2007 11:17 am Заглавие: |
|
|
[quote="Greed"]Според мен "Push-Pull" би било изгодно решение за теб, но пак ще ти трябват параметри. Успех |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ivelin Braikov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Нед Дек 16, 2007 2:20 pm Заглавие: |
|
|
npn написа: | Нещо бъркаш понятията.Почети малко.  |
Няма да е лошо и ти да почетеш малко... Може да научиш за какво говори. Викат му "isobaric push-pull". Има си предимства, има си и недостатъци. _________________ This is no offence, but... you are a robot, aren't you? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DLS трупа сериозен опит

|
Пуснато на: Нед Дек 16, 2007 2:30 pm Заглавие: |
|
|
Изобарик пуш-пул -а изобщо не е вариант за тези баси, най-малкото защото крайния резултат откъм звучене ще е просто непридвидим, а и откъм гледна точка на дизайн определено не това е решението. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
npn отстранен

|
Пуснато на: Нед Дек 16, 2007 2:35 pm Заглавие: |
|
|
Ivelin Braikov написа: | npn написа: | Нещо бъркаш понятията.Почети малко.  |
Няма да е лошо и ти да почетеш малко... Може да научиш за какво говори. Викат му "isobaric push-pull". Има си предимства, има си и недостатъци. |
Toва "iсobaric" да не му е паднало под масата, че не го написа?При все го е написал в кавички.
Наскоро беше написана добра мисъл в духа на Дюма и някви тояги...... (не се заяждам)  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ivelin Braikov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Нед Дек 16, 2007 3:39 pm Заглавие: |
|
|
Тъй като TUNGO е тръгнал точно с тази идея, трябва да са ясни следните факти:
1. При изобарната система ефективността на двата драйвера е същата както и ако се използва само един драйвер (а ако добре си спомням - даже и по-малко с 3 децибела). От тази гледна точка това е разхищение на говорители.
2. Обема на кутията се получава двойно по-малък, отколкото при един говорител. Това е като-че-ли най-важното предимство. _________________ This is no offence, but... you are a robot, aren't you?
Последната промяна е направена от Ivelin Braikov на Нед Дек 16, 2007 3:59 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|