Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
veno чете

|
Пуснато на: Чет Яну 03, 2008 7:34 pm Заглавие: Въпрос за пукане при усилване |
|
|
Здравейте струва ми се, че като поусиля малко чувам пукане в колоните ми KEF iQ3 през ресивър Onkyo 605 , сорса е през hdmi от ПЦ-то. Пробвах през аналоговия изход на саундкартата ми през Wolfson DAC и чувам същото. Как мислите какъв може да е проблема, или е само в моите уши ? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Tube отстранен

|
Пуснато на: Чет Яну 03, 2008 7:52 pm Заглавие: Re: Въпрос за пукане при усилване |
|
|
Преинсталирай драиверите или пробвай по нова версия. _________________ TUBE |
|
Върнете се в началото |
|
 |
veno чете

|
Пуснато на: Чет Яну 03, 2008 7:56 pm Заглавие: |
|
|
Hdmi Изхода и аналоговия изход са през 2 различни карти с различни драйвери не мисля че това е проблема. Възможно ли е да е от кабели ? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
toroid има сериозен опит

Регистриран на: May 26, 2005 Мнения: 750 Местожителство: София-Люлин-Борово
|
Пуснато на: Чет Яну 03, 2008 8:48 pm Заглавие: |
|
|
Колко горе долу усилваш?Какво точно е пукането,силно,слабо,остро или приглушено?В двете колони ли е?Само при възпроизвеждане ли се получава или и без сигнал?Да не "пресилваш" много колоните защото те са нежнички и може нискочестотния говорител просто да "пляка" при висока сила и мембраната от големия ход не издържа и ......... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
veno чете

|
Пуснато на: Чет Яну 03, 2008 9:18 pm Заглавие: |
|
|
ми пукането е остро напрягам се да го чуя и го има само при сигнал и усиливаме над 70 на ресивъра (ако приемем че макс е 100, никога не съм пробвал с тези колони над 80). Възможно е да пляка нискочестотния говорител както казваш но се чудех при най-големите в серията iQ9 ако не се лъжа нискочестотния драйвер е същия само са добавени 2 LF драйвера, там би трябвало да е още по-зле или бъркам ? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
toroid има сериозен опит

|
Пуснато на: Чет Яну 03, 2008 10:28 pm Заглавие: |
|
|
Ами така просто няма как да се прецени без да се чуе за какво точно става въпрос!А при IQ9 положението е по-добро защото там мощноста се разпределя м/у двата говорителя и се поема по-безпроблемно от тях.По принцип малките говорители имат доста голям ход на мембраната при високи нива и ако се попрекали започва огъване и дори излизане на краищата на шпулата от въздушиния процеп на магнитната система. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Чет Яну 03, 2008 11:43 pm Заглавие: |
|
|
в winamp-a е проблема от време на време бъгва се пак е winamp пробай със foobar няма да имаш проблеми  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
veno чете

|
Пуснато на: Чет Яну 03, 2008 11:56 pm Заглавие: |
|
|
слушам с foobar2000 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sylis трупа сериозен опит

Регистриран на: Jun 20, 2005 Мнения: 679 Местожителство: Лясковец (студент в София)
|
Пуснато на: Пет Яну 04, 2008 1:06 am Заглавие: |
|
|
Потърси причината в някакъв смущаващ страничен сигнал...wireless примерно.Имал съм подобен случай с един Лаптоп,но причината не беше в него  _________________
USB DAC PCM2706 + TDA1543
Red Pill
Full Range + 6 m Horn |
|
Върнете се в началото |
|
 |
toroid има сериозен опит

|
Пуснато на: Пет Яну 04, 2008 11:04 am Заглавие: |
|
|
Подай сигнал на усилвателя от друг източник,CD,дек,тунер и т.н. за да разбереш дали е от усилвателя и колоните или от РС-то и тогава търси причената. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Пет Яну 04, 2008 5:18 pm Заглавие: |
|
|
а за какво усилване става въпрос от къде го усилваш? от усилвателя или от ПЦ-то ?Защото това не можах да разбера.Ако усилваш от усилвателя проблема е от потенциометъра
и пробвай това което каза toroid  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|