Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Ianaki_ianakiev чете и пита
|
Пуснато на: Съб Яну 19, 2008 1:41 pm Заглавие: Yamaha 724 PCI срещу Audigy SE |
|
|
В момента съм със Audigi SE ,но се замислих дали по-старата ямаха не е по-добра.Слушах преди време една стара креативка на ISO слод коляма почти килкото дъното и много ми хареса определено повече от Audigi SE.Та за това си поставих този въпрос. |
|
Върнете се в началото |
|
|
Evelina Milusheva BG Audio Team™
|
Пуснато на: Съб Яну 19, 2008 2:05 pm Заглавие: |
|
|
Първата ми карта беше такава Ямаха, обаче това беше преди 10 години...не мога да дам обективно мнение, поради огромната разлика в критериите ми Слушай тази, която ти звучи по-добре. _________________ Reality bites like pit bull fights...
Министерство на звука |
|
Върнете се в началото |
|
|
bstbst трупа сериозен опит
|
Пуснато на: Съб Яну 19, 2008 2:06 pm Заглавие: Re: Yamaha 724 PCI срещу Audigy SE |
|
|
Ianaki_ianakiev написа: | ISO слод |
Янаки, ако става въпрос за "ISA слот" виж какъв трансfер предлага тази шина и прецени за какво ше ползващ картата 8МB/sec
Yamaha 724 PCI срещу Audigy SE |
|
Върнете се в началото |
|
|
|
Пуснато на: Съб Яну 19, 2008 4:16 pm Заглавие: |
|
|
И двете са на PCIслод.Просто се замислих коя ли е по-добра ,но май ще трябва да купя ямахата и да сравнявам на място. |
|
Върнете се в началото |
|
|
lelemale13 чете
|
Пуснато на: Съб Яну 19, 2008 10:12 pm Заглавие: |
|
|
Yamaha-та е много зле на звук. С това не искам да кажа нищо лошо за фирмата професионалните карти са доста добри но май са над 600 евро |
|
Върнете се в началото |
|
|
|
Пуснато на: Нед Яну 20, 2008 6:35 pm Заглавие: |
|
|
Сега вече тествах и двете и мога да се изкажа по въпроса компетентно.При Ymaha-та са по-добри високите и средните честоти.Проблем обаче са басите ,при които се получава нещо като пращене или нещо подобно.Освен това при Ymaha-та се наблюдават и доста завишено ниво на ниските за разлика от средите и високите.Greative-вът е доста по-балансиран и доста по-реално звучи (доколкото реално може да звучи една звукова карта от нисък клас).
В заключение мога смело да заява ,че Ymaha-та отстъпва значително на Greative.Важно обаче е да се отбележи и годината на производство.Разликата е близо 7години,а това е доста време ,особено когато става дума за цифрово аудио. |
|
Върнете се в началото |
|
|
neutravlad има опит
Регистриран на: Oct 05, 2007 Мнения: 33 Местожителство: Ню Йорк / Благоевград
|
Пуснато на: Нед Яну 20, 2008 7:18 pm Заглавие: |
|
|
Защо не си вземеш един външен ЦАП. Звукът е чудесен!!!
Някъде във форума четох, че има идея да реализират ЦАП, но с лампи. Не вярвам да излезе повече от 100 лв, но пък звукът ще е... нямам думи! |
|
Върнете се в началото |
|
|
altium трупа сериозен опит
|
Пуснато на: Сря Яну 23, 2008 7:52 pm Заглавие: |
|
|
Аз в момента съм с Yamaha 754. Преди имах 724.
В никакъв случай не бих я заменил с Creative. |
|
Върнете се в началото |
|
|
iliandj чете
|
Пуснато на: Пон Авг 18, 2008 3:05 pm Заглавие: |
|
|
Само ми е интересно, като си имал Creative с оригиналните драйвери ли си го слушал или с kX Audio Driver, понеже разликата в звука е потресаваща в полза на вторите. |
|
Върнете се в началото |
|
|
|