Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
danipro не знае къде се намира и какво говори
|
Пуснато на: Сря Яну 30, 2008 2:02 pm Заглавие: За известните в миналото "ПОЛСКИ" тонколони |
|
|
Здравейте,на всички,които ще прочетат моя въпрос!
Та на темата ! Имам ги от около 20-25 год., но се случи на един купон да изгорят високочестотния високоговорител на едната !(за мои ужас)Това им беше първото излизане от нас ! Ходих след това да го поправят !От там започна и чудото-вече НЕ бяха МОЙТЕ колони !Пренавитата пищялка свири по-лошо и е с по-малка чувствителност...
След още няколко годинки започна и разпадане на гофрите (с което май се славели този модел полски колони) Смениха ми на двата "баса",този път май НЕ открих разлика,въпреки че ги смениха малко "мърляво".Сега забелязвам че и средите се разпадат!
Моля за мнения-къде да ги дам и да ги направят както трябва?!
Наистина много ДЪРЖА на тях ! За модел и параметри вече отдавна съм забравил,но нискочестотния е с диаметър 30 см и имаше два модела , тези са от големите! Отличават се с метални пръстени (лъскави) около високоговорителите.Размерите са 710/400/285.
Задавам си въпроса тук,защото виждам че е пълно с фенове на високата вярност и качествения звук!Имах желание да пробвам лампов усилвател,но реших първо да си "постегна" колоните!
Предваритено благодаря на всички,които ще дадат идеи!Само идеи от сорта - "изхвърли ги" няма да приема! |
|
Върнете се в началото |
|
|
Angel Gekov BG Audio Team™
|
Пуснато на: Сря Яну 30, 2008 4:19 pm Заглавие: |
|
|
Да, наистина тези колони свиреха страхотно. Още си спомням как в пълен захлас ги слушахме, загледани, като хипнотизирани, в ролковия ти AKAI. Откровено ти завиждах. Тези колони заслужават да се погрижиш за тях, та дори и само заради сантименталната им стойност. Защо не пуснеш и малко снимки - ще е добре да се видят "ветераните" в сегашното им състояние и как ще изглеждат след планираното "стягане".
Горното беше лирическо отклонение от типа "а бяхме млади...", та сега на въпроса: - най-добре се обади на Аспарух или направо сваляй говорителите и му ги занеси, за да ги види. Вярвам, че след това пак ще имаме повод да си припомним младините. |
|
Върнете се в началото |
|
|
|
Пуснато на: Сря Яну 30, 2008 4:43 pm Заглавие: |
|
|
Това е идея за снимките!Мерси , Ангеле!Вярно че ти знаеш как свиреха!Сега може и да не са толкова зле а тия емпетройки да са ми развалили слуха!Ама ще си го оправя и него!
А как се качват снимки тук си нямам идея?! |
|
Върнете се в началото |
|
|
Kiril Kirilov BG Audio Team™
|
|
Върнете се в началото |
|
|
Alecsandar чете и пита
|
Пуснато на: Сря Яну 30, 2008 10:02 pm Заглавие: Александър Цонев |
|
|
Само не можах да разбера кои са тези известни колони Унитра ли става дума |
|
Върнете се в началото |
|
|
|
Пуснато на: Съб Фев 02, 2008 2:16 pm Заглавие: |
|
|
Унитра са говорителите ,не помна как се казваха!
Ще им кача снимки да ги видите,веднага щом ги "ресайзна"! |
|
Върнете се в началото |
|
|
Alexander Gekov BG Audio Team™
|
Пуснато на: Съб Фев 02, 2008 4:06 pm Заглавие: |
|
|
Не се ли казваха "Alton"? |
|
Върнете се в началото |
|
|
|
Пуснато на: Нед Фев 03, 2008 4:48 pm Заглавие: |
|
|
Ето това са те!
|
|
Върнете се в началото |
|
|
swat чете
|
Пуснато на: Вто Фев 05, 2008 11:28 pm Заглавие: |
|
|
Изглеждат мощнички колоните. |
|
Върнете се в началото |
|
|
|
Пуснато на: Чет Фев 07, 2008 9:24 pm Заглавие: |
|
|
Не помня колко,но не мощността им е силата! А и никога не ме е интересувало!Просто много добре свират,и то не само по моя оценка! |
|
Върнете се в началото |
|
|
Ivo_Hristev BG Audio Team™
|
Пуснато на: Пет Фев 08, 2008 9:39 am Заглавие: |
|
|
Това ми прилича на тела с марката "Tonsil". Пробвай да потърсиш говорители от тази марка. _________________ aka. Demon
www.stivox.com |
|
Върнете се в началото |
|
|
|
Пуснато на: Нед Дек 07, 2008 1:04 pm Заглавие: |
|
|
Има развитие по реставрацията на колоните!
Да високоговорителите са - TONSIL UNITRA ,a колоните бяха ALTON !
Ще кача снимки ,за да ви покажа как ги оребрих и тапицирах с вата и има голям ефект!!
Баса се стегна и няма вибрации,като удрям с юмрук по задната им стена,все едно че са от камък!!!Доволен съм!! |
|
Върнете се в началото |
|
|
Rumen Suvandjiev BG Audio Team™
|
Пуснато на: Нед Дек 07, 2008 1:13 pm Заглавие: |
|
|
danipro написа: | Баса се стегна и няма вибрации,като удрям с юмрук по задната им стена,все едно че са от камък!!!Доволен съм!! |
По-показателно е да поставиш ръка на въпросната стена, докато колоните свирят. Ако не усещаш вибрации, значи наистина си свършил добра работа. |
|
Върнете се в началото |
|
|
|
Пуснато на: Нед Дек 07, 2008 1:29 pm Заглавие: |
|
|
Не мога да пресъздам точно усещането,но има едва забележими вибрации (много по-малки от преди оребряването) естествено на задната стена която е с по голяма площ,а на страниците и толкова не мога да усета!
За жалост при смяната на гофрата на единия низкочестотен (според Аспарух)са го напълнили с някви метални стружки или друго ,но сега стърже и го занесах на Аспарух!Тогава го носих на пазара "Кирков",но не познавах друг да извърши тази дейност!
П.П Много ми се изка да пипна после и филтрите?!Те са от първи ред и можеби има какво да се пипне!Все пак колоните с нови гофри на средно и низко-честотните говорители са доста по-различни от оригинала?! А дори на мерене индуктивностите на двете не са еднакви?Сигурно не е настройка ,а чисто безхаберно навиване на тези индуктивности?! |
|
Върнете се в началото |
|
|
Ivo_Hristev BG Audio Team™
|
Пуснато на: Нед Дек 07, 2008 5:11 pm Заглавие: |
|
|
Разликата може и да се дължи на производствен толеранс.....
Във всички случаи промяната по филтъра изисква изследователски подход. _________________ aka. Demon
www.stivox.com |
|
Върнете се в началото |
|
|
|