| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ivan Rachev BG Audio Team™

|
Пуснато на: Нед Фев 10, 2008 12:02 pm Заглавие: Re: Помоощ за среден ТЛ |
|
|
| dragul написа: | Завърших проекта за среден ТЛ с W130s i FRS8.Много съм разочарован!И то не от баса който бил труден да се напасне с ватата.При него всичко си е ок!Идеален е!Но това говорителче което толкова много се хвали в този форум FRS8,посто не свири!НЯма никакви високи!Средните дразнат страшно много!Няма нищо в него...Колоните свирят като радио точки с бас...Моля ви помогнете!Всичко съм изпълнил както трябва по проекта!Резултатт е плачевен!Старите ми колони свирят с пъти по добре а нито са изчислявани нито нищо!Звукът в тях е мноого по жив и ясен!Всичко се чува много по добре!В сравнение с тях тези ТЛ-ли са като радиоточки направо...Пак ви моля за помощ ,дайте съвет...Може аз нещо да бъркам!Поздрави  | ....в интерес на истината не бъркаш . Замисли се колко струва говорителя и ще разбереш че всичко си е на място.Хвалбите са свързани с това че той е идеален ако ти е първия говорител в живота , както разбирам на теб не ти е. 5 пъти по-скъпи говорители свирят малко по-добре.Ако искаш вземи ТЛ-лите и заповядай да ги чуем при мен , и да обсъдим случая. _________________ Etheraudio
BGaudio
Metropolisaudio
Министерство на Звука
.......срещу ми мишки църкат
като ме видят , познай къде си бъркат. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dragul има опит

|
Пуснато на: Нед Фев 10, 2008 12:10 pm Заглавие: |
|
|
амиии объркването ми идва от това че тука хората много го превъзнасят!Правят хорни с него и са мнооого супер лудо нереално доволни.Защо има толкова проекти с него?Да кажат че нама високи и да прокючваме по темата Той моче и да е ефтин но като се изчисли целия проект цената отива към 300лв и то без финиша.Освен това нали самият проект е изпълняван и хората страшно доволни...A и на графиката хич не му липсват високи.А бе направо...Моля ви дайте идея за друг говорител който да се комбинира с W130s,защото баса от своя страна става. |
|
|
 |
StefanStefanov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Нед Фев 10, 2008 12:21 pm Заглавие: |
|
|
| Остави ги да се разсвирят първо. |
|
|
 |
dragul има опит

|
Пуснато на: Нед Фев 10, 2008 12:25 pm Заглавие: |
|
|
| една седмица са разсвирвани...Пуснах им от 40-100 Hz и свириха денонощно.Мойе би трябваше бял шум?А бе усещането е все едно съм затворил пищялката на нормална колона с ръка...Всъщност не че няма високи но средните избиват страшно много и високите бледнеят.Анемични едни такива... |
|
|
 |
Stanislav Bratanov има опит

Регистриран на: Feb 08, 2006 Мнения: 285 Местожителство: Стара Загора/Варна
|
Пуснато на: Нед Фев 10, 2008 12:38 pm Заглавие: |
|
|
Филтрите? _________________ "Само в най-простото може да се вмести най-сложното"- Джунджи Кимура |
|
|
 |
dragul има опит

|
Пуснато на: Нед Фев 10, 2008 12:42 pm Заглавие: |
|
|
| еми по проекта които са...Бобина реже около 300Hz за ниският и кондензатор 47Mf за FRS8 |
|
|
 |
Baco има опит

|
Пуснато на: Нед Фев 10, 2008 1:28 pm Заглавие: |
|
|
за това ли говориш:
Какъв кондензатор използва  |
|
|
 |
dragul има опит

|
Пуснато на: Нед Фев 10, 2008 5:04 pm Заглавие: |
|
|
| Да!Само че е с един FRS8 8 ома |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Фев 10, 2008 5:38 pm Заглавие: |
|
|
| dragul написа: | | амиии объркването ми идва от това че тука хората много го превъзнасят!Правят хорни с него и са мнооого супер лудо нереално доволни.. | ... няма такива с 4 , 5 или 6 звезди , а това са мненията които тежат в този сайт . Не казваш какъв ти е бюджета , от него зависи колко ща свири говорителят . _________________ Etheraudio
BGaudio
Metropolisaudio
Министерство на Звука
|
|
 |
Baco има опит

|
Пуснато на: Нед Фев 10, 2008 6:40 pm Заглавие: |
|
|
Не каза какъв тип е кондензатора
ТОВА, байпаснато с МКТ или MKP мисля ще подобри картината. |
|
|
 |
dragul има опит

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Фев 10, 2008 10:09 pm Заглавие: |
|
|
... Геков говореше за дребосъци и за надминати очаквания , а те са били никакви .Пак си се объркал и си разбрал това което ти се е искало да прочетеш ... но уви истинският звук и ефтини говорители са 2 много различни неща. _________________ Etheraudio
BGaudio
Metropolisaudio
Министерство на Звука
|
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Нед Фев 10, 2008 10:14 pm Заглавие: |
|
|
| Не бива да се очаква кой знае какво от тези говорители. Онази тема е за "колонки за офиса" да си слушаме лекичко фонова музика без да пречим на съседните стаи. За това са просто перфектни. И проекта който аз съм направил с тях е именно за това, но моите кутии са малко по-големи. С две думи, за парите си и за размерите си са много добри. |
|
|
 |
dragul има опит

|
Пуснато на: Нед Фев 10, 2008 10:35 pm Заглавие: |
|
|
да бе, не успорвам че са ефтини...просто все с ниските му се борят-до колко слизал с тая и с оная конструкция... и никой не се намери да каже че високите му куцат Добре де!Дайте идея този w130s с кой да го комбинирам?Не става въпрос за бюжет...просто се обърках с този фрс...Уж са за офиса ама има 3 проекта за TL с тях.И проектите са на хора от БГ аудио тийм...От тука дойде моето объркване  |
|
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Нед Фев 10, 2008 10:46 pm Заглавие: |
|
|
може би с SC10N. Но филтъра ще е добре да не е от 1-ви ред
Проблем при ФРС8 при комбинация с други драйвери е и ниската му чувствителност |
|
|
 |
|